• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Bernard
16°Bratislava

Slovenská turistka našla v rieke ľudskú hlavu

  • 15:40 04.05.2024
  • Plzeň
Slovenská turistka našla v rieke ľudskú hlavu

Hlava bola v značnom štádiu rozkladu.

V piatok popoludní bola v rieke Radbuza v Plzni nájdená ľudská hlava. Ako informoval portál Krimi-Plzeň, hlavu vo vysokom štádiu rozkladu našla na Anglickom nábreží slovenská turistka počas prechádzky. Hlava ležala pri brehu v plytkej vode a spočiatku bolo veľmi ťažké rozoznať, či ide skutočne o ľudské pozostatky. Žena na nález upozornila mestskú políciu a prostredníctvom sociálnych sietí policajtom poslala fotografie.

Keď policajti zistili, že ide skutočne o ľudskú hlavu, uzavreli oblasť a privolali na miesto činu hasičov a potápačov, ktorí prehľadali rieku. Podľa informácií portálu Krimi-Plzeň hlava nebola nijako zabalená a všetko nasvedčovalo tomu, že ju na miesto priniesla rieka v čase zvýšeného prietoku po topení snehu, a nie že ju niekto odhodil na tomto konkrétnom mieste.

Hlava môže patriť zavraždenému Slovákovi

Nález hlavy môže súvisieť s prípadom, ktorý sa stal 12. januára minulého roka v Plzni, keď náhodný okoloidúci našiel v rieke Berounka zohavené ľudské telo bez hlavy. Telo patrilo tridsaťdvaročnému Slovákovi Ladislavovi Lechnerovi, bezdomovcovi známemu pod prezývkou Čobol. To, či nájdená hlava patrí k telu zavraždeného bezdomovca, potvrdí až odborný znalecký posudok.

42-ročného muža, ktorý je podozrivý z ohavnej vraždy bezdomovca, poslal súd do väzby v marci tohto roka. Podľa portálu Krimi-Plzeň ide o recidivistu Tomáša H., ktorý má veľmi bohatú trestnú minulosť. Páchateľ obeti odrezal hlavu a genitálie a telo zohavil hlbokými reznými ranami, pričom v tele chýbali niektoré orgány.

Obvinili známeho recidivistu

Policajti v minulosti riešili Tomáša H. pre viac ako 50 krádeží, viac ako 10 prípadov marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania, opakované prípady zanedbania povinnej výživy, opakované ublíženie na zdraví, opakované krádeže vlámaním, ako aj za lúpež, násilie proti úradnej osobe, neoprávnené držanie platobného prostriedku a ďalšie trestné činy.

Zavraždeného muža poznali v plzenskej komunite bezdomovcov, pričom ho považovali za plachého človeka. "Stačil jeden pohľad naňho a už sa krčil. Bol neškodný, nikomu by nič neurobil," uviedli bezdomovci pre iDNES.cz. Tí neveria, že by malo ísť o vraždu z pomsty. Tomáš H. účasť na vražde Ladislava Lechnera popiera.

Zdroj: Info.sk, krimi-plzen.cz, idnes.cz, Video: YouTube/Krimi-Plzeň videa
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po samostatných nájazdoch

Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po samostatných nájazdoch

VČERA - 23:07Zahraničné

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále.

Vrtuľník s iránskym prezidentom sa zrútil, záchranári po ňom ďalej pátrajú

Vrtuľník s iránskym prezidentom sa zrútil, záchranári po ňom ďalej pátrajú

VČERA - 21:55Zahraničné

Vrtuľník vezúci iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne.

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej nehody na Dunaji, je občan SR

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej nehody na Dunaji, je občan SR

VČERA - 18:36Zahraničné

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej zrážky s motorovým člnom v noci zo soboty na nedeľu na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, je občanom Slovenska.

Po havarovanom vrtuľníku s iránskym prezidentom naďalej pátrajú

Po havarovanom vrtuľníku s iránskym prezidentom naďalej pátrajú

VČERA - 18:04Zahraničné

Po havarovanom vrtuľníku, na ktorého palube bol údajne aj iránsky prezident Ebráhím Raísí, naďalej pátrajú, informovali v nedeľu tamojšie médiá.

Irán: Jeden z prezidentských vrtuľníkov havaroval

Irán: Jeden z prezidentských vrtuľníkov havaroval

VČERA - 17:24Zahraničné

Jeden z troch vrtuľníkov v konvoji, ktorý prevážal iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího v nedeľu na východe krajiny "tvrdo pristál".