• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 17.9.2024Meniny má Olympia
11°Bratislava

Skutočne nás telefóny neodpočúvajú? Spoločnosť pracujúca s Facebookom nechtiac odhalila pravdu

  • 17:52 06.09.2024
  • Svet
Skutočne nás telefóny neodpočúvajú? Spoločnosť pracujúca s Facebookom nechtiac odhalila pravdu

Partner Facebooku sa v uniknutých dokumentoch chváli, že odpočúva mikrofón vášho telefónu a zobrazuje na základe toho reklamy.

Mnohí ľudia už dlhšiu dobu tušili, že ich smartfóny odpočúvajú a ponúkajú im reklamy s produktmi, ktoré spomenuli v konverzácii. Teraz sa však ukázalo, že jedna spoločnosť, ktorá pracuje s viacerými technologickými gigantmi, skutočne využíva odpočúvanie na predávanie reklamy.

Prezentácia jedného z údajných marketingových partnerov Facebooku podrobne opisuje, ako firma odpočúva konverzácie používateľov s cieľom vytvárať cielené reklamy.

V prezentácii spoločnosť Cox Media Group (CMG) tvrdí, že jej softvér „Active-Listening“ využíva umelú inteligenciu na zhromažďovanie a analýzu údajov o zámeroch v reálnom čase tým, že počúva, čo hovoríte prostredníctvom mikrofónu telefónu, notebooku alebo domáceho asistenta.

„Inzerenti môžu tieto hlasové údaje spájať s údajmi o správaní a zacieliť ich na spotrebiteľov na trhu,“ uvádza sa v dokumentoch CMG.

Google, Facebook a Amazon sa od spoločnosti dištancujú

V tej istej prezentácii CMG uvádza ako klientov spoločnosti Facebook, Google a Amazon, hoci nešpecifikuje, či sa podieľajú na službe „Active Listening“.

Foto: CMG

Po tom, čo portál 404 Media oslovil spoločnosť Google v súvislosti s týmto partnerstvom, technologický gigant odstránil mediálnu skupinu zo stránky svojho Partnerského programu.

Hovorca spoločnosti Meta sa tiež ohradil vo vyhlásení, v ktorom uviedol, že CMG bola generálnym partnerom, nie partnerom v programe, ktorý sa spomína v dokumentoch.

„Meta nepoužíva mikrofón vášho telefónu na reklamy a verejne o tom hovoríme už roky,“ uvádza sa vo vyhlásení. „Obraciame sa na spoločnosť CMG, aby objasnila, že ich program nie je založený na údajoch spoločnosti Meta.“

Hovorca spoločnosti Amazon povedal, že jej reklamná odnož „nikdy nespolupracovala so spoločnosťou CMG na tomto programe a ani to nemá v pláne“.

CMG využíva odpočúvanie už viac ako rok

Tento najnovší únik je tretím prípadom v priebehu jedného roka, keď 404 informoval o pochybnej službe hlasového cielenia spoločnosti CMG.

V decembri minulého roka tento nezávislý spravodajský web nielenže upozornil marketingovú spoločnosť na to, že sa vo svojom podcaste chválila takouto desivou technológiou, ale odhalil aj existenciu funkcie aktívneho počúvania spoločnosti CMG.

Spoločnosť CMG sa nevyjadrila k tomu, ako získava svoje údajné hlasové údaje, a namiesto toho uviedla len to, že môže identifikovať používateľov, ktorí sú „pripravení nakupovať“, a vytvárať cielené reklamné zoznamy na základe ich záujmov.

Za túto službu si mediálna skupina účtuje 100 amerických dolárov denne za zacielenie na ľudí v okruhu 10 míľ a 200 dolárov denne za zacielenie na ľudí v okruhu 20 míľ.

Vzhľadom na to, že sa tým spoločnosť chválila na svojej verejnej webovej stránke skôr, ako jej niekto začal venovať pozornosť, sa v súčasnosti nedá poprieť, že si za svoje odpočúvacie služby účtuje poplatky.

Zdroj: Info.sk, TM, 404media.co, dailymail.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Varovanie pre používateľov Google Chrome: Toto by ste mali urobiť do 18. septembra

Varovanie pre používateľov Google Chrome: Toto by ste mali urobiť do 18. septembra

VČERA - 21:18Zaujímavosti

Obľúbený prehliadač od spoločnosti Google sa dostal do problémov.

Tento superspln bude jedinečný: Na oblohe dôjde k dvom úkazom

Tento superspln bude jedinečný: Na oblohe dôjde k dvom úkazom

VČERA - 20:38Zaujímavosti

Pripravte sa na výnimočný úkaz na nočnej oblohe.

Dermatologička: 3 veci, ktoré musíte robiť pre hebkú pokožku rúk

Dermatologička: 3 veci, ktoré musíte robiť pre hebkú pokožku rúk

20:03 15.09.2024Zaujímavosti

Ako chrániť pokožku rúk pred starnutím? Dermatologička prezradila tri kroky, ktoré pri starostlivosti o ňu nesmiete vynechať.

Európska krajina varuje pred pestom, piati konzumenti skončili v nemocnici

Európska krajina varuje pred pestom, piati konzumenti skončili v nemocnici

20:06 14.09.2024Zaujímavosti

Piati pacienti, ktorí skončili v nemocnici, podľa lekárov zjedli pesto s obsahom smrtiacej baktérie.

Britská herečka Jacqueline Bissetová, ktorá hrala aj s Belmondom, má 80 rokov

Britská herečka Jacqueline Bissetová, ktorá hrala aj s Belmondom, má 80 rokov

7:20 13.09.2024Zaujímavosti

Winnifred Jacqueline Fraser-Bissetová, známa ako Jacqueline Bissetová, sa dnes dožíva 80 rokov.

Vosveteit.sk