• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
14°Bratislava

Smer spraví pred eurovoľbami turné po krajine, aj po obciach

  • 8:33 01.05.2014
Smer spraví pred eurovoľbami turné po krajine, aj po obciach

Hlavným heslom Smeru-SD v májových eurovoľbách bude slogan V Európe volíme úspešné Slovensko. Ako povedal na tlačovej besede líder kandidátky Smeru-SD Maroš Šefčovič, v kampani bude strana prezentovať to, čo jej predstavitelia dosiahli a čo chcú dosiahnuť. V kampani chcú navštíviť všetky slovenské mestá, ale aj väčšie obce.

"Sme za Európu ľudí, nie bánk, za Európu sociálnej spravodlivosti a nie podvodov, Európu demokratickú, nie byrokratickú," zdôraznil. Smer-SD chce, aby Slovensko naplno využívalo zdroje EÚ, aby generovalo rast, nové pracovné miesta. "Chceme uľahčiť malým podnikom získavanie úverov. Chceme podporiť silný priemysel, vedu," konštatoval. Smer-SD chce vo voľbách podľa Šefčoviča obhájiť výsledok spred piatich rokov. V súčasnosti má v Európskom parlamente piatich poslancov.

Slovensko je paradoxná krajina

Rok 2014 je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica volebným rokom. "O niekoľko dní budú ďalšie dôležité voľby, a to sú voľby do Európskeho parlamentu. Štartujeme volebnú kampaň, ktorá ma zabezpečiť, aby Smer obstál v týchto voľbách," konštatoval. Podľa neho Slovensko je paradoxná krajina. "Sme najviac optimistickí k EÚ, ale účasť v eurovoľbách je veľmi nízka. Nepodceňujme tieto voľby," povedal s tým, že celé vedenie strany podporí predvolebnú kampaň. "Verím, že spolu s kandidátmi vytvoríme pozitívnu atmosféru a prilákame voličov k volebným urnám," dodal.

Členstvo SR v Európskej únii je podľa Fica úspešný príbeh. "Slovensko najlepšie využilo potenciál vstupu do Únie v porovnaní s krajinami, s ktorými sme do EÚ vstupovali," upozornil s tým, že Slovensko chce mať benefity z členstva v Únii, ale chce byť krajinou, na ktorú sa dá spoľahnúť v krízových situáciách. "Chceme v úspešnom príbehu pokračovať," uviedol Fico.

Dvojkou je Beňová

Dvojkou na kandidátke Smeru-SD je Monika Flašíková Beňová, z tretieho miesta kandiduje Monika Smolková, zo štvrtého bývalý predseda Banskobystrického samosprávneho kraja a súčasný europoslanec Vladimír Maňka. Na piatom mieste je Boris Zala a zo šiesteho miesta kandiduje Katarína Neveďalová. Zo siedmeho miesta kandiduje Gabriela Kečkéšová. Tá dnes pôsobí v tíme eurokomisára Šefčoviča. Má na starosť vzťahy s Európskym parlamentom.

Predtým pôsobila ako politická poradkyňa v parlamentnej skupine Strany európskych socialistov v Európskom parlamente. Za ňou na kandidátke nasledujú podpredseda Žilinského samosprávneho kraja Jozef Štrba, riaditeľ Ľubovnianskej nemocnice Peter Bizovský, riaditeľ úradu práce v Leviciach Alexander Bačík, asistent poslanca NR SR Ján Hrubý, prednosta okresného úradu v Nitre Martin Nemky a trinástkou je starostka Janovej Lehoty v okrese Žiar nad Hronom Božena Kováčová.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

DNES - 17:09Domáce

Kresťanskodemokratické hnutie apeluje na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby prevzal zodpovednosť za rezort zdravotníctva.

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

DNES - 16:39Domáce

V bratislavskej Petržalke, smerom z Dolnozemskej cesty na Most Apollo, došlo v sobotu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá a cyklisti.

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

DNES - 16:12Domáce

Slovensko dáva do zdravotníctva naďalej menej financií ako Česko. V kvalite zdravotnej starostlivosti ho môže dobiehať vyššou efektívnosťou v hospodárení.

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

DNES - 15:44Domáce

Na Kollárovej ulici v Novej Bani (okres Žarnovica) v piatok (20. 9.) neskoro večer muž napadol nožom dve osoby.

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

DNES - 15:27Domáce

Horskí záchranári pomáhali horolezcovi, ktorý pri lezení prvej dĺžky v stene Baraních rohov vypadol.