• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
16°Bratislava

Rozpočet slovenskej armády sa zvyšovať nebude, tvrdí Fico

  • 15:23 10.05.2014
  • BRATISLAVA
Rozpočet slovenskej armády sa zvyšovať nebude, tvrdí Fico

Rozpočet slovenskej armády sa zvyšovať nebude, Slovensko na to momentálne nemá zdroje. Potvrdil to dnes v relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy predseda vlády Robert Fico. Teraz je rozpočet slovenskej armády na úrovni jedného percenta, podľa premiéra je sen si myslieť, že budú do nej dávať dve percentá. "Musíme ľuďom zabezpečiť dobrú životnú úroveň a nie mať najmodernejšie tanky," povedal.

Armádu potrebujeme

Slovenská armáda sa podľa jeho slov neustále vyvíja a Fico má záujem o malú profesionálnu armádu. "No znovu opakujem, nemáme peniaze na zvýšenie rozpočtu armády. V rámci toho, čo máme, budeme armádu používať na plnenie si rôznych záväzkov," dodal. Predseda vlády modernizovanie armády pripustil, no len v nejakých častiach. "Hovoríme však o drobnostiach, nieo totálnom navyšovaní rozpočtu na armádu," poznamenal v relácii.

Zároveň dodal, že armádu potrebujeme a budeme ju mať. Dnes plní iné úlohy ako pred 30 či 40 rokmi, teraz sa zúčastňuje na medzinárodných misiách, kde nám vojaci robia dobré meno, no tiež sa očakáva, že je schopná zasiahnuť pri rôznych živelných pohromách, povedal.

Na otázky o pocitoch neodpovedal

Fico pripomenul, ak by sa voči Rusku pre jeho agresiu voči Ukrajine použili najprísnejšie ekonomické sankcie, slovenský hospodársky rast by v budúcom roku dosiahol úroveň jedného percenta namiesto predpokladaného 3,1 percenta, čím by Slovensko mohlo stratiť schopnosť zvyšovať životnú úroveň ľudí. Ekonomické sankcie voči Rusku preto predseda vlády odmieta.

Na otázky o pocitoch po prehratých prezidentských voľbách Robert Fico odmietol odpovedať. Rekonštrukciu vlády premiér podľa vlastných slov neplánuje. "Keď sa rozhodnem si zavolať nejakého ministra, urobím to, no keby som si za niekým nestál, už by som ho odvolal," povedal v relácii Sobotné dialógy. Ako dodal, je pre neho dôležité, či vláda dosahuje výsledky. Slovensko má podľa jeho slov vládu, ktorá neotravuje verejnosť hádkami a konfliktami, ako tomu bolo za vlády Ivety Radičovej. "Vláda je stabilná, dôveryhodná vo vzťahu k zahraničiu, splnila, čo bolo treba, spravila poriadok vo verejných financiách a nastavila pozitívne trendy. Netvrdím však, že sú to zázraky," uviedol premiér.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ: Na západe Slovenska platí 2. aj 3. stupeň výstrah pred povodňami

SHMÚ: Na západe Slovenska platí 2. aj 3. stupeň výstrah pred povodňami

DNES - 11:31Domáce

Vo viacerých okresoch na západnom Slovensku sa výstrahy najvyššieho stupňa pred povodňami zmenili na druhostupňové.

Komárno: Hladina Dunaja pomaly klesá, odstraňovanie škôd potrvá týždne

Komárno: Hladina Dunaja pomaly klesá, odstraňovanie škôd potrvá týždne

DNES - 11:16Domáce

Rieka Dunaj kulminovala v Komárne v piatok (20. 9.) ráno, keď dosiahla výšku 833 centimetrov. Hladina začala klesať, odborníci však očakávajú pomalý pokles.

V nedeľu nastane jesenná rovnodennosť, začne sa astronomická jeseň

V nedeľu nastane jesenná rovnodennosť, začne sa astronomická jeseň

DNES - 10:37Domáce

V nedeľu 22. septembra o 14. hodine a 43. minúte stredoeurópskeho letného času nastane jesenná rovnodennosť a na Slovensku, tak ako na celej severnej pologuli, nastane začiatok astronomickej jesene.

Poškodený most v Kremničke pre jeho havarijný stav búrajú

Poškodený most v Kremničke pre jeho havarijný stav búrajú

DNES - 10:16Domáce

Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok (19. 9.) náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, v súčasnosti búrajú.

Hnutie Slovensko upozornilo na kroky rektora Akadémie Policajného zboru

Hnutie Slovensko upozornilo na kroky rektora Akadémie Policajného zboru

VČERA - 19:45Domáce

Hnutie Slovensko upozornilo na kroky rektora Akadémie Policajného zboru Stanislava Šišuláka.