• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 16.9.2024Meniny má Ľudmila
13°Bratislava

Kratochvílová sa stala dopravnou inžinierkou Bratislavy

  • 11:03 02.02.2015
  • BRATISLAVA
Kratochvílová sa stala dopravnou inžinierkou Bratislavy

Od novej dopravnej inžinierky primátor Ivo Nesrovnal očakáva, že prinesie aktívnejší prístup do riadenia dopravných projektov.

Hlavné mesto Bratislava má nového dopravného inžiniera, od 1. februára tento post zastáva bývalá kandidátka na primátorku Tatiana Kratochvílová. Na poste tak nahradila doterajšieho dopravného inžiniera Tibora Schlossera. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

O personálnej výmene nové vedenie mesta rozhodlo, pretože nie je spokojné so stavom strategických dopravných projektov. "Výstavba nového Starého mosta je v sklze 10 týždňov, obyvatelia a návštevníci Štúrovej ulice sú konfrontovaní s rozbitými a nefunkčnými priestormi a hrozí, že Bratislava príde o peniaze z Európskej únie. Nie je preto možné, aby bol post hlavného dopravného inžiniera bez zmeny," uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prestavba Starého mosta je prioritou

Od novej dopravnej inžinierky preto očakáva, že prinesie aktívnejší prístup do riadenia dopravných projektov. Kratochvílová už skúsenosti má, v minulosti viedla oddelenie dopravy na Miestnom úrade Staré Mesto a šéfovala aj oddeleniu cestného hospodárstva na bratislavskom magistráte.

"Od pani Kratochvílovej na tomto poste očakávam zlepšenie koordinácie projektu, zavedenie systému do komunikácie jednotlivých zložiek, ktoré sa na projekte podieľajú a prísnu kontrolu plnenia stanovených termínov," dodal Nesrovnal. Prestavba Starého mosta a budovanie prvej časti električkovej trate je podľa primátora momentálne prioritou, projekt hradený z eurofondov má byť totiž dokončený a vyfakturovaný do konca tohto roka.

Výmena na poste dopravného inžiniera je podľa bratislavskej radnice súčasťou opatrení, ktorými chce hlavné mesto zabezpečiť dobudovanie Starého mosta, električkovej trate do Petržalky i úpravu Štúrovej ulice. Na moste okrem iného budú od marca robotníci pracovať vo dne i v noci, v trojzmennej prevádzke.

Nebude chýbať ani projekt mestskej železnice

Konštrukcia nového Starého mosta sa montuje na dvoch montovniach a nie na jednej ako doteraz a práce robotníkov budú pod neustálym dohľadom úradníkov z magistrátu. Okrem projektu prestavby Starého mosta nebude v agende novej dopravnej inžinierky chýbať ani projekt mestskej železnice, parkovacia politika či budovanie cyklotrás.

Hlavný dopravný inžinier zabezpečuje odborné špecializované činnosti strategického a koncepčného charakteru v oblasti dopravy a ďalšie činnosti podľa pokynu primátora. Úlohou dopravného inžiniera je tiež koordinovať strategické a koncepčné rozvojové dokumenty pre územie hlavného mesta v oblasti dopravy, zabezpečuje koordináciu rozvoja inteligentných dopravných systémov na území mesta, koordináciu medzinárodných projektov a dopravných projektov financovaných z Európskej únie.

Kandidovala na post primátora Bratislavy

Tatiana Kratochvílová sa do povedomia dostala najmä svojou kandidatúrou na post primátora Bratislavy v komunálnych voľbách 2014. Svoju kandidatúru ohlásila medzi poslednými, len približne dva mesiace pred konaním volieb. Na post primátorky hlavného mesta kandidovala za stranu Sieť, podporovali ju aj strany SDKÚ, Most-Híd a SaS.

Necelý mesiac pred voľbami však Sieť Kratochvílovú z volieb primátora stiahla v prospech kandidáta Milana Kňažka, ktorý v jesenných voľbách skončil nakoniec ako tretí. Kratochvílová sa so stiahnutím kandidatúry nestotožnila. Doteraz pracovala na odbore dopravy na staromestskom úrade v Bratislave.

Za čias primátora Andreja Ďurkovského riadila odbor cestného hospodárstva na bratislavskom magistráte. Neskôr pôsobila aj ako tajomníčka klubu OĽaNO Igora Matoviča a ako asistentka poslankyne Márie Ritomskej.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Mestská polícia v Bratislave varuje pred podmočenými a padajúcimi stromami

Mestská polícia v Bratislave varuje pred podmočenými a padajúcimi stromami

DNES - 19:59Domáce

Mestská polícia (MsP) v Bratislave pripomína, že napriek avizovanej zmene počasia zostávajú rizikom výrazne podmočené a padajúce stromy.

 V Bratislavskom kraji sa podarilo sprejazdniť niekoľko úsekov ciest

V Bratislavskom kraji sa podarilo sprejazdniť niekoľko úsekov ciest

DNES - 19:24Domáce

Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Škody po povodniach by sa mali podľa Tarabu rádovo pohybovať v miliónoch eur

Škody po povodniach by sa mali podľa Tarabu rádovo pohybovať v miliónoch eur

DNES - 18:54Domáce

Výška škôd po povodniach zatiaľ nie je známa, rádovo by sa však mala podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu pohybovať v miliónoch eur.

SaS vyzýva Keketiho na odstúpenie od zmluvy, SNS obviňuje SaS z klamstva

SaS vyzýva Keketiho na odstúpenie od zmluvy, SNS obviňuje SaS z klamstva

DNES - 17:59Domáce

Priestory ministerstva sú predražené a nechránené pred povodňami.

Premiér: Vláda bude maximálne ústretová pri odškodnení samospráv

Premiér: Vláda bude maximálne ústretová pri odškodnení samospráv

DNES - 17:57Domáce

Vláda bude maximálne ústretová regionálnym i miestnym samosprávam pri finančnom odškodnení po povodniach. Na situáciu bude reagovať "konkrétnymi finančnými rozhodnutiami".

Vosveteit.sk