Koreň púpavy: 3 úžasné recepty, ako ho využiť
Naučte sa pripravovať korene púpavy tak, aby vám poskytli liečivé vlastnosti a zároveň skvele chutili.
Púpavové korienky s maslom a bylinkami
Opečené korene púpavy s čerstvými bylinkami a maslom môžu byť veľmi zaujímavou, zdravou a chutnou prílohou.
Čítajte: 3 skvelé recepty, ako využiť kvety púpavy
Suroviny:
- 2 šálky očistených koreňov púpavy
- oregano, šalvia, tymian, bazalka alebo niektoré iné druhy vašich obľúbených bylín
- maslo
Postup:
- Dajte maslo a korene na panvicu a opražte asi 10 minút za občasného miešania.
- Pridajte bylinky a varte do mäkka.
Pikantná púpavová káva
Tento nápoj chutí ako kombinácia zemitej kávy s chai čajom.
Čítajte: Púpavové listy: 3 liečivé recepty, ktoré vám zachutia
Suroviny:
- 1 šálka púpavových koreňov
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 1/4 lyžičky mletého klinčeka
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 ° C:.
- Dôkladne korene umyte a nasekajte ich na 2cm alebo menšie kúsky a rozprestrie na plech.
- Pečte ich v rúre po dobu minimálne 30 minút, kým nebudú tmavo hnedé.
- Vyberte ich z rúry a rozmeľte v mlynčeku na kávu, kuchynskom robote alebo mixéri.
- Vráťte ich do rúry a pečte ďalších 5 až 10 minút.
- Zmiešajte s korením a potom uvarte tak ako kávu. Pridajte mlieko a sladidlo podľa chuti.
Púpavový čaj pre zdravú pečeň
Tento čaj má jemne zemitú chuť a je veľmi jednoduché ho pripraviť.
Čítajte: Liečivý čaj z koreňa púpavy: Diuretikum, ktoré bojuje s cukrovkou
Suroviny:
- Korene z dvoch púpav
- 2 šálky vody
Postup:
- Nakrájajte dôkladne umyté korene.
- Varte korene vo vriacej vode po dobu najmenej 5 minút.
- Korienky sceďte a čaj vypite.
10 tipov kardiológa, ako sa vyhnúť infarktu pred 60-tkou
Infarkt čoraz častejšie postihuje mladých ľudí. Ak sa mu chcete vyhnúť, dodržiavajte 10 odporúčaní odborníka na zdravie srdca.
Najlepšie raňajky po opici: Lekárka radí, čo jesť po prehýrenej noci
Lekárka poradila, čo by mal obsahovať sendvič na liečbu opice.
Ako sa rýchlo zotaviť z alkoholu: Opicu dokáže vyliečiť známa aminokyselina
Odborníci zistili, že jeden druh aminokyseliny dokáže bojovať s príznakmi opice z alkoholu.
Dietologička onkologických pacientov: Iba tieto dve potraviny spôsobujú rakovinu
Odborníčka v oblasti výživy a onkológie upozornila na dve potraviny, ktorým by ste sa mali vyhýbať, aby ste znížili riziko vzniku rakoviny.
Máte zápchu? Tieto triky okamžite rozhýbu vaše črevá
Lekár poradil jednoduché techniky, ktorá vám pomôžu pri zápche.