• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
Bratislava

Osud trénerov Grigu a Hippa ukáže štvrtkové zasadnutie zväzu

  • 18:19 12.06.2013
  • BRATISLAVA
Osud trénerov Grigu a Hippa ukáže štvrtkové zasadnutie zväzu

Novým trénerom A-mužstva slovenskej futbalovej reprezentácie sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane Ján Kozák st.

Hlavní tréneri A-mužstva slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp s veľkou pravdepodobnosťou už nepovedú národný výber.

O ich osude definitívne rozhodne štvrtkové zasadnutie výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ), na ktorom ich zrejme odvolajú z funkcie.

Hlavným trénerom Kozák, asistentom Tarkovič

Najspomínanejším a najvážnejším adeptom na obsadenie prípadne uvoľneného postu je Ján Kozák st., ktorý už potvrdil, že na túto tému debatoval s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom."Šéf zväzu ma oslovil s ponukou trénovať tím Slovenska. Moja odpoveď znela, že by som ju prijal. Reprezentácia bola u mňa vždy na prvom mieste," povedal J. Kozák st. pre športovú sekciu internetovej verzie denníka SME.

Podľa webu oSporte.sk sa asistentom 59-ročného Kozáka stane Štefan Tarkovič, bývalý tréner Košíc, v jarnej časti Corgoň ligy 2012/2013 viedol Žilinu.

Špekulácie ako prvý potvrdil denník Pravda, ktorý v utorok uviedol, že prezident zväzu sa stretol s Kozákom a dohodli sa na spolupráci. "Tento fakt však nik z kompetentných nepotvrdil a do štvrtka akiste ani nepotvrdí. Výkonný výbor musí najprv formálne uzavrieť doterajšiu etapu. Obaja súčasní tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp by mali mať v zmluvách aj klauzulu o mesačnej výpovedi, takže s predčasným rozchodom by nemali nastať nijaké finančno-právne komplikácie," referoval web denníka Pravda.

Griga nemá osud vo vlastných rukách

Griga s Hippom prišli na lavičku slovenskej reprezentácie v pozícii rovnocenných kormidelníkov vlani v máji. So svojimi zverencami dosiahli bilanciu 3 víťazstvá - 4 remízy - 5 prehier. Slováci však ťahajú nepriaznivú sériu šiestich duelov bez víťazstva, naposledy vyhrali 12. októbra minulého roka, keď na bratislavských Pasienkoch zdolali Lotyšov 2:1.

Stoličku pod trénerským tandemom Griga, Hipp podpílila piatková remíza ich zverencov v Lichtenštajnsku (1:1) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie. Slováci ňou takmer určite prišli o možnosť predstaviť sa na svetovom šampionáte, keďže v tabuľke G-skupiny zaostávajú za vedúcimi Bosniakmi už o sedem bodov a na druhých v poradí Grékov majú štvorbodové manko. A hoci Stanislav Griga po hernom i výsledkovom výbuchu vo Vaduze povedal, že nemieni abdikovať, svoj osud už nemá vo vlastných rukách.

A-tím slovenskej reprezentácie odohrá v kalendárnom roku 2013 ešte minimálne päť stretnutí, z toho štyri budú kvalifikačné (6. septembra v Bosne a Hercegovine, 10. septembra doma s Bosnou a Hercegovinou, 11. októbra v Grécku a 15. októbra v Lotyšsku) a jeden prípravný (14. augusta v Bukurešti s Rumunskom).

Prezident Košíc želá Kozákovi veľa šťastia

Novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie sa stane s najväčšou pravdepodobnosťou Ján Kozák st., ktorý v Corgoň lige vedie MFK Košice, takže prezident tohto klubu sa musí poobzerať po jeho nástupcovi. Podľa webu oSporte.sk by sa mal na tento post posunúť doterajší asistent Jaroslav Galko.

"S veľkou pravdepodobnosťou to asi poriešime takto. Lebo narýchlo zohnať nejakú náhradu za trénera Kozáka z vonku sa nedá. Toto je pre nás asi najoptimálnejšie riešenie. Galko má potrebnú licenciu, aj platnú zmluvu u nás, nie je to nejaké mladé trénerské ucho, má skúsenosti, mužstvo pozná, takže v tom nevidím žiadny problém. A určite vyriešime aj otázku jeho asistenta," uviedol Podolák, ktorý želá Kozákovi veľa šťastia v novej funkcii.

"Som presvedčený, že dokončí celý kontrakt so Slovenským futbalovým zväzom a reprezentačné mužstvo dokáže aj pozdvihnúť. Neobávam sa toho, že by to nezvládol. Teraz, v prvej fáze, pôjde o to, aby sa pri 'národiaku' trošku oťukal, aby s ním so cťou dohral prebiehajúcu kvalifikáciu, a potom ho pripravil na novú," doplnil Podolák.

Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.