• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 12.4.2025Meniny má Estera
19°Bratislava

Letné menu v Sheratone ponúka grilované špeciality, limonády, zmrzlinu

  • 13:07 15.07.2016
  • Bratislava
Letné menu v Sheratone ponúka grilované špeciality, limonády, zmrzlinu

Grilovaný steak z tuniaka, letné osviežujúce šaláty, ale tiež čokoládová zmrzlina s príchuťou whisky.

Grilovaný steak z tuniaka, letné osviežujúce šaláty, ale tiež čokoládová zmrzlina s príchuťou whisky. Aj tieto kulinárske špeciality môžete ochutnať počas leta v reštaurácii Brasserie Anjou v bratislavskom hoteli Sheraton.

„Príjemné letné počasie láka hostí posedieť si na letných terasách a pýtajú si skôr ľahšie, jednoduchšie jedlá. Preto sme sa vydali cestou servírovania jedál na grile. Okrem klasiky ako sú hovädzí flank steak, hovädzia sviečkovica, kuracie prsia supreme alebo teľací rib eye steak môžu u nás hostia ochutnať aj šťavnatý steak z čerstvého tuniaka žltoplutvého,“ predstavuje nové menu Tomáš Opletal, šéfkuchár reštaurácie Brasserie Anjou. Slováci podľa neho dlho poznali len tuniaka v konzerve, potom sa začal objavovať aj na sushi. „Veľa hostí však obľubuje ryby a okrem lososa už radi ochutnajú aj steak z tuniaka. Často sú prekvapení z toho, akú má v skutočnosti mäso tejto ryby farbu,“ hovorí šéfkuchár o tuniakovi žltoplutvom, ktorý sa vyskytuje najmä v Indickom oceáne v oblasti Srí Lanky. Najjednoduchšia a najobľúbenejšia príprava steaku z tuniaka je sprudka ho opiecť tak, aby vnútri zostal surový a šťavnatý. „Najlepšie sa k nemu hodí grilovaná zelenina alebo napríklad aj pšeničné rezance so zeleninou a podľa chuti si k nemu môžu hostia dopriať pohár bieleho alebo ružového vínka,“ hovorí šéfkuchár s tým, že na svoje si prídu aj tí, ktorí nemajú chuť dať si mäso. „Výborný syr na gril je halloumi, pretože na rozdiel od hermelínu alebo enciánu je tvrdý a drží tvar,“ vysvetlil Tomáš Opletal. Syr halloumi môže byť z kozieho, ovčieho aj kravského mlieka a podľa slov šéfkuchára: „Treba ho jednoducho ochutnať!“

K príjemnej atmosfére na letnej terase prispieva aj to, že si môžete dať čapované pivo z pivovaru ERB alebo sa osviežiť ovocnými limonádami. „Tie hosťom namiešame z čerstvých štiav, ovocia a byliniek – samozrejme bez konzervantov, sladkých sirupov a „E-čiek“. Dokonca si vyrábame sami aj väčšinu zmrzlín a okrem tradičných príchutí ako je napríklad jahodová a citrónová, by som rád pozval aj na čokoládovú zmrzlinu s príchuťou whisky prevoňanú jemnou údenou arómou.“
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

15:42 28.03.2025Tlačové správy

Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

14:51 07.03.2025Tlačové správy

Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

12:00 07.03.2025Tlačové správy

Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

8:18 07.03.2025Tlačové správy

Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

19:37 16.12.2024Tlačové správy

Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?