• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 10.1.2025Meniny má Dáša
Bratislava

Citrónovo-kokosový puding, ktorý lieči bolesti kĺbov a dokáže znížiť zlý cholesterol

  • 12:58 04.10.2016
  • Bratislava
Citrónovo-kokosový puding, ktorý lieči bolesti kĺbov a dokáže znížiť zlý cholesterol

Tento ľahký citrónový puding bez laktózy nielenže chutí skvele, ale je tiež dobrý pre vaše zdravie.

Tento puding obsahuje kokos, citrón, med, perfektné zložky pre váš imunitný systém najmä v chladnom počasí a chrípkovej sezóne. Má nízky obsah cukru a vysoký obsah kolagénnych bielkovín, ktoré pomáhajú zlepšiť vašu pleť, vlasy, nechty, kĺby a črevný epitel.

Citrónovo-kokosový puding

Recept č. 1

Zloženie:

  • 2 šálky kokosu
  • Pol lyžičky citrónového extraktu
  • 1 čajová lyžička vanilky
  • Pol lyžičky mandľového extraktu
  • 1 a pol lyžice citrónovej šťavy
  • 2 kvapky stévie
  • Pol lyžičky medu
  • 1 štipka morskej soli
  • 1 šálka vody
  • 1 šálka kociek ľadu

Postup:

  1. Všetky prísady okrem ľadu dajte do vysokorýchlostného mixéra a rozmixujte zmes do hladka.
  2. Doslaďte, pridajte ľad a znovu rozmixujte.
  3. Podávame v malých miskách a ozdobíme citrónovou kôrou.

Recept č. 2

Zloženie:

  • Pol šálky citrónovej šťavy
  • 3 lyžice želatíny (alebo 3 lyžice agar agar prášku alebo vločiek)
  • 2 šálky kokosového mlieka (v plechovke)
  • ¼ lyžičky vanilkového extraktu
  • Stevia podľa chuti

Postup:

  1. Dajte pol šálky vody do misky a nasypte želatínu. Nechajte tak niekoľko minút.
  2. Citrónovú šťavu, kokosové mlieko a vanilku zmiešajte v miske.
  3. Želatínovú zmes zahrejte na nízkej teplote iba dokým sa nerozpustí.
  4. Keď sa želatína rozpustí, odstráňte ju z tepla a pridajte med alebo steviu. Potom okamžite primiešajte kokosovú zmes. Po vychladnutí môžete podávať.

Zdravotné výhody týchto zložiek

Kokos

Kokosové mlieko poskytuje veľkú dávku protizápalových triglyceridov so stredne dlhým reťazcom (MCT), ktoré sú ľahko metabolizované v ľudskom tele a pomáhajú spaľovať tuky.

Čítajte: Kokos a jeho účinky na vaše zdravie

Citrón

Jeho vysoký obsah vitamínu C je jedným z dôvodov, prečo by ste ho mali jesť každý deň. Tiež obsahuje antioxidanty, ako sú flavonoidy, ktoré pomáhajú bojovať proti ochoreniam srdca, rakovine a zápalu.

Čítajte: Citróny: Čo všetko v sebe ukrývajú?

Med

Med ponúka viac zdravotných výhod, než si dokážete predstaviť. Pomáha znížiť riziko rakoviny hrubého čreva a môže znížiť zlý cholesterol.

Čítajte: Ako rozpoznať kvalitný med?

Stevia

Stevia je neuveriteľne sladká, viac ako 250-krát sladšia než cukor! Avšak, nemá za následok zvýšenie hladiny cukru v krvi, je bezpečnejšia a bez kalórií. Stevia reguluje hladinu cukru v krvi, krvný tlak a podporuje zdržanie zdravej váhy.

Zdroj: Info.sk, TM, drjockers.com, popsugar.com, Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať

Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať

20:01 07.01.2025Zdravie

Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.

Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta

Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta

19:33 07.01.2025Zdravie

Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.

Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou

Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou

21:44 06.01.2025Zdravie

Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.

Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil

Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil

21:10 06.01.2025Zdravie

Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.

Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu

Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu

19:42 06.01.2025Zdravie

Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.