Čo sa stane, keď budete každý deň jesť škoricu
Prezradíme vám, aký účinok má škorica na vaše zdravie, keď ju budete jesť pravidelne.
Štipka škorice pridaná na vaše jedlo je jedna z najlepších vecí, ktoré môžete urobiť pre svoje zdravie. Výskum ukazuje, že má najsilnejšie antioxidačné vlastnosti oproti iným koreninám.
Toto lahodné korenie môže byť pridané aj do čajov a kávy. Tu je 12 vecí, ktoré sa stanú, keď budete jesť škoricu pravidelne.
1. Zlepší sa zdravie srdca
Štúdie ukazujú, že škorica reguluje krvný tlak, cholesterol a hladiny triglyceridov. To má za následok nižšie riziko mŕtvice a srdcových ochorení. Stačí užiť 120 miligramov škorice denne.
2. Prevencia ochorenia mozgu
Podľa výskumu môže škorica znížiť riziko vzniku Alzheimerovej choroby a Parkinsonovej choroby. Obsahuje totiž zlúčeniny, ktoré zabraňujú nahromadeniu proteínov, ktoré bránia správnej funkcii mozgu.
3. Prevencia inzulínovej rezistencie
Inzulínová rezistencia bola spojená s diabetom 2. typu a pomalým metabolizmom. No podľa štúdií môže škorica zlepšiť vašu citlivosť na inzulín.
4. Boj so zápalom
Výskum ukazuje, že silné antioxidanty v škorici môžu významne znížiť zápal.
5. Zníži sa riziko vzniku cukrovky
Škorica môže byť prospešná pre diabetikov aj pre ľudí, ktorí majú predispozíciu na cukrovku. Táto štúdia ukazuje, že môže znížiť hladinu cukru v krvi až o 29 percent.
6. Prevencia rakoviny
Škorica znižuje rast rakovinových buniek a zabraňuje tvorbe nádorov. Štúdie ukazujú, že môže bojovať s rôznymi typmi rakoviny.
7. Boj s vírusom HIV
Podľa štúdií môže škorica bojovať s vírusom HIV-1. V skutočnosti sa zistilo, že je najúčinnejšiou z 69 testovaných rastlín pri liečbe buniek infikovaných HIV.
8. Zlepšenie zdravia čriev
Škorica má protiplesňové vlastnosti, ktoré zlepšujú zdravie čriev a pôsobia ako prevencia infekcií.
9. Nahradí pridaný cukor
Škorica je prirodzene sladká, takže môže byť použitá na dochutenie jedál bez prebytočných kalórií a škodlivého účinku cukru. Môže tiež pomôcť obmedziť chute na sladké, pretože reguluje hladinu cukru v krvi.
10. Boj s kvasinkovými infekciami
Štúdie ukazujú, že škorica môže bojovať s kvasinkovými infekciami.
11. Zlepší vám náladu
Ak ovocie posypete škoricou, skutočne sa budete cítiť lepšie. Výskum ukazuje, že vôňa škorice znižuje spúšťače frustrácie a zvyšuje bdelosť.
12. Bojuje so zápachom
Ak máte často zápach z úst, používajte škoricu. Má antibakteriálne vlastnosti, ktoré vyčistia ústa, pôsobia ako prevencia zubného kazu a dodajú vám svieži dych.
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať
Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.
Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta
Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.
Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou
Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.
Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil
Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.
Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu
Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.