5 jedál, ktoré jeme zle

Skúste zmeniť spôsob, akým jete tieto potraviny a bude to mať pozitívny vplyv na vaše zdravie.
Odstraňujeme šupku z kivi
V šupke väčšiny ovocia a zeleniny sa nachádza pomerne veľa vitamínov. O tie prichádzame, ak šupku odstraňujeme.
Žiaľ, na povrchu šupiek sa často nachádza vrstva pesticídov. Ak ich účinne odstrániť si môžete prečítať napríklad tu.
Jeme iba vrch brokolice
Hlúbik väčšina ľudí z brokolice odstraňuje. Pokiaľ ho ale dobre umyjete a uvaríte so zvyškom, vyťažíte viac výživných látok.
Čítajte: Päť dôvodov, prečo jesť brokolicu
Hlúbik obsahuje vitamíny A, C a K a tiež látky, ktoré pomáhajú napríklad pri detoxikácii organizmu.
Pijeme nízkotučné mlieko
Takéto mlieko v skutočnosti už ani nie je mliekom. V ňom sa odstredí tuk, ale ničím sa nenahrádza. Ešte aj plnotučné mlieko zvyčajne obsahuje okolo 80% vody.
Pokiaľ chcete piť skutočné mlieko, budete musieť nájsť iný zdroj. V obchodoch totiž skutočné a zdravé mlieko pravdepodobne nenájdete.
Mäso aj cibuľu pečieme priveľmi
Pozor na chemické procesy, ktoré sa v mäse a cibuli spustia, keď ich doslova prepečiete. Vznikajú tak nebezpečné splodiny a látky, ktoré majú vplyv na rozvinutie niektorých chorôb, napríklad rakoviny alebo Alzheimera, či kardiovaskulárnych ochorení.
Čítajte: Mäso a rakovina - fakty, ktoré boli zamlčané
Škoricu konzumujeme iba náhodne
Napríklad, keď sa objaví ako dekorácia na dezerte alebo nápoji. Lenže silu tohto korenia by ste nemali podceňovať. Škorica totiž má množstvo zdravotných benefitov, napríklad pomáha pri chudnutí a udržuje hladinu cukru v krvi na normálnych hodnotách.
Čítajte: Škorica: pomocník pri problémoch s krvným tlakom
Môžete ju pridávať napríklad k ovseným vločkám alebo pridajte pol čajovej lyžičky škorice do pohára horúcej vody, zamiešajte a vypite ako čaj.

Pozor na tento druh orechov, má prekvapivé spojenie s rakovinou
Zdravé super jedlo vám môže v skutočnosti škodiť.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.