5 jedál, ktoré jeme zle
Skúste zmeniť spôsob, akým jete tieto potraviny a bude to mať pozitívny vplyv na vaše zdravie.
Odstraňujeme šupku z kivi
V šupke väčšiny ovocia a zeleniny sa nachádza pomerne veľa vitamínov. O tie prichádzame, ak šupku odstraňujeme.
Žiaľ, na povrchu šupiek sa často nachádza vrstva pesticídov. Ak ich účinne odstrániť si môžete prečítať napríklad tu.
Jeme iba vrch brokolice
Hlúbik väčšina ľudí z brokolice odstraňuje. Pokiaľ ho ale dobre umyjete a uvaríte so zvyškom, vyťažíte viac výživných látok.
Čítajte: Päť dôvodov, prečo jesť brokolicu
Hlúbik obsahuje vitamíny A, C a K a tiež látky, ktoré pomáhajú napríklad pri detoxikácii organizmu.
Pijeme nízkotučné mlieko
Takéto mlieko v skutočnosti už ani nie je mliekom. V ňom sa odstredí tuk, ale ničím sa nenahrádza. Ešte aj plnotučné mlieko zvyčajne obsahuje okolo 80% vody.
Pokiaľ chcete piť skutočné mlieko, budete musieť nájsť iný zdroj. V obchodoch totiž skutočné a zdravé mlieko pravdepodobne nenájdete.
Mäso aj cibuľu pečieme priveľmi
Pozor na chemické procesy, ktoré sa v mäse a cibuli spustia, keď ich doslova prepečiete. Vznikajú tak nebezpečné splodiny a látky, ktoré majú vplyv na rozvinutie niektorých chorôb, napríklad rakoviny alebo Alzheimera, či kardiovaskulárnych ochorení.
Čítajte: Mäso a rakovina - fakty, ktoré boli zamlčané
Škoricu konzumujeme iba náhodne
Napríklad, keď sa objaví ako dekorácia na dezerte alebo nápoji. Lenže silu tohto korenia by ste nemali podceňovať. Škorica totiž má množstvo zdravotných benefitov, napríklad pomáha pri chudnutí a udržuje hladinu cukru v krvi na normálnych hodnotách.
Čítajte: Škorica: pomocník pri problémoch s krvným tlakom
Môžete ju pridávať napríklad k ovseným vločkám alebo pridajte pol čajovej lyžičky škorice do pohára horúcej vody, zamiešajte a vypite ako čaj.
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať
Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.
Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta
Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.
Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou
Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.
Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil
Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.
Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu
Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.