8 dobrých dôvodov, prečo by ste mali každý deň jesť kivi
Prezradíme vám, prečo by ste nemali na toto ovocie zabúdať.
Štúdia Ruthgersovej univerzity tvrdí, že kivi je najvýživnejším ovocím na svete. Obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, flavonoidy a fytonutrienty.
Nutričné hodnoty kivi
Kivi poskytuje vlákninu, kyselinu listovú, vitamín C, vitamín E, vápnik, chróm, meď, železo, horčík, draslík a zinok.
8 dôvodov, prečo by ste mali jesť kivi každý deň
Rakovina
Kivi je bohatým zdrojom antioxidantov, fytonutrientov a flavonoidov, ktoré sú veľmi prínosné pre ochranu pred rakovinou. Môže pomôcť pri liečbe rakoviny pečene, rakoviny prsníka, rakoviny žalúdka a rakoviny pľúc. Výťažky z tohto ovocia inhibujú proliferáciu rakovinových buniek a chránia endogénne poškodenie DNA.
Lepší zrak
Kivi obsahuje karotén a vitamín C, ktorý chráni pred voľnými radikálmi a oxidačným stresom. Vo výskume sa zistilo, že konzumácia ovocia kivi zabraňuje postupnej strate videnia.
Prevencia cukrovky
Kivi má nízky glykemický index, ktorý je vhodný pre ľudí s diabetom. Štúdia extraktu z kivi preukázala, že pomáha pri regulácii adipogenezy, ktorá je rozhodujúca pre prevenciu cukrovky.
Imunitný systém
Vitamín C a antioxidanty poskytujú ochranu buniek pred voľnými radikálmi. Niektoré štúdie tiež ukázali, že pravidelná konzumácia kivi posilňuje imunitný systém.
Stres a depresia
Kivi obsahuje inositol, ktorý pomáha pri znižovaní úzkosti, zmierňuje stres a depresiu.
Posilnenie kostí
Kivi obsahuje množstvo vápnika, draslíka, vitamínu K a horčíka. Tieto živiny sú nevyhnutné pre vývoj kostí.
Strata váhy
Nízky glykemický index a vysoký obsah vlákniny v kivi bráni rapídnemu nárastu inzulínu na rozdiel od iných druhov ovocia s vysokým obsahom cukru. Zabraňuje tak ukladaniu tuku, a pomáha znížiť hmotnosť.
Ochrana DNA
Poškodenie DNA je jednou z hlavných príčin rakoviny. Kivi je bohaté na antioxidanty, ktoré pomáhajú pri prevencii oxidačného poškodenia buniek DNA. Táto vlastnosť kivi tak môže zabrániť rakovine.
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať
Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.
Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta
Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.
Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou
Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.
Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil
Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.
Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu
Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.