• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 8.9.2024Meniny má Miriama
21°Bratislava

Košické basketbalistky zabojujú proti európskej špičke

  • 15:03 05.07.2013
  • MNÍCHOV
Košické basketbalistky zabojujú proti európskej špičke

Basketbalistky Good Angels Košice a MBK Ružomberok spoznali na piatkovom žrebe v nemeckom Mníchove svojich súperov v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014 v pohárovej Európe.

Košický klub sa v rámci Euroligy basketbalistiek stretne v základnej A-skupine s tímami UMMC Jekaterinburg (Rus.), Tango Bourges Basket (Fr.), Famila Schio (Tal.), UNI Győr (Maď.) a Kayseri Kaski Spor (Tur.).

"Dostali sme sa do naozaj exkluzívnej spoločnosti, je to jednoznačne najťažšia skupina. Okrem Győru sú to všetko kluby predstavujúce absolútnu európsku špičku. Nebudem teraz hovoriť o našich šanciach na postup. Úspechom bude každé víťazstvo, ktoré dosiahneme, doma by sme jednoznačne nechceli vyjsť naprázdno. V každom prípade čakajú nás atraktívni súperi, fanúšik dobrého basketbalu sa má na čo tešiť," skomentoval výsledok žrebu generálny manažér klubu Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Ružomberčanky narazia v G-skupine európskeho Pohára FIBA na Tarbes GB (Fr.), Wallonia Association Namur (Belg.) a PINKK Pécsi 424 (Maď). "Nechcem byť prehnaným optimistom, ale toto je pre nás po dlhých rokoch priaznivý žreb. Myslím si, že nepreženiem, keď poviem, že sa pri ňom usmialo na nás šťastie. Každý rok dostávame do skupiny francúzske družstvo a ani tento rok neporušíme tradíciu. Francúzska liga je mimoriadne kvalitná, bude to atraktívny súper. Belgická súťaž nedosahuje úroveň francúzskej, ale bude to aj divácky zaujímavý súper. Potešilo nás, že aspoň jedného súpera máme zo vzdialenosti, ktorá je dosiahnuteľná autobusom - Pécs, čo je pri súčasnej ekonomickej situácii pre nás plus. Myslím si, že v tejto spoločnosti máme reálnu šancu uspieť, určite sa chceme pobiť o postup," zareagoval na výsledok žrebu generálny manažér klubu MBK Ružomberok Stanislav Onuška.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.