Nutričné kvasnice: Ako a prečo by ste ich mali pridávať do jedla
Zistite, ako môžu nutričné kvasnice prospieť vášmu zdraviu.
Nutričné kvasnice sú obľúbeným doplnkom vegánov a vegetariánov pre ich obsah proteínu a vitamínu B. Neobsahujú lepok ani laktózu a neprispievajú k vzniku kvasiniek Candida. Sú vo forme sušených vločiek a nie sú to aktívne kvasnice. To znamená, že ich nemôžete použiť na pečenie chleba.
Aké sú ich výhody?
- Beta glukán v nutričných kvasniciach pomáha udržiavať obranyschopnosť organizmu voči patogénom.
- Štúdie potvrdili, že zlepšujú náladu a hladiny energie.
- Je to skvelý doplnok vegánskej a vegetariánskej diéty vďaka obsahu proteínov a vitamínu B. Je možné ich použiť ako náhradu syra pre ich syrovú chuť.
- Obsahujú všetkých deväť esenciálnych aminokyselín.
- Sú bohatým zdrojom 14 minerálov a 17 vitamínov.
- Majú protivírusové a antibakteriálne vlastnosti
- Pomáhajú liečiť chronické akné, hnačku, a podporujú imunitný systém.
Ako ich používať?
Nutričné kvasnice môžete pridať do mnohých pokrmov. Pridajte ich až na koniec na varené jedlá, pretože vysoké teploty môžu zničiť nutričné výhody kvasiniek. Môžete ich pridať do kuracieho kari alebo do svojej obľúbenej cestovinovej omáčky.
- Posypte nimi popcorn
- Pridajte ich do hummusu, pesta, omáčok na cestoviny a studených polievok
- Posypte nimi vaše šaláty a varenú zeleninu
- Používajte ich podobne ako strúhaný syr
- Pridajte ich do fazuľových, ryžových alebo obilných pokrmov
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať
Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.
Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta
Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.
Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou
Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.
Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil
Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.
Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu
Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.