Trápi vás plynatosť? Možno za to môže práve táto vec, ktorú denne používame

Za plynatosť môže aj vec, ktorú používame každodenne.
Nie každý je k plynatosti a nadúvaniu rovnako náchylný. Niekomu stačí sa len pozrieť na škrobnaté pokrmy a oligosacharidy, ktoré obsahujú strukoviny a už takmer vybuchuje. Inému nerobí problém ani kombinácia škrobov a bielkovín dohromady. Britskí dietológovia, ale našli iný zdroj nadúvania, ktorý používame denne a väčšina z nás neraz.
Je to zubná pasta. Ak obsahuje sorbitol a sacharín, u mnohých citlivých ľudí vyvoláva nadúvanie.
Čítajte: Zbavte sa nepríjemného nafukovania
"Zubné pasty môžu byť problém u osôb, ktoré sú citlivé. Nadúvanie je bežné, ale nie je to nič príjemné . Sorbitol a sacharín sa bežne používajú na osladenie zubnej pasty, pretože nespôsobujú zubný kaz. Sorbitol, ktorý je tiež často v žuvačkách a liekoch, má ale laxatívne účinky a môže vyvolávať produkciu plynov v črevách. Najhoršie účinky má na osoby so syndrómom dráždivého čreva. Sacharín sa zdržiava v tráviacom trakte a baktériami sa fermentuje opäť na plyn, " vysvetľuje dietologička Melanie McGriceová v rozhovore pre Now To Love.
Nadúvaniu sa dá predchádzať. U citlivých osôb môže pomôcť zmena pasty a výrobkov, ktoré obsahujú sorbitol a sacharín. Všeobecne sú prevenciou vyradenie dráždivých potravín, dostatočný príjem tekutín a aktívny pohyb.

Selénium: Čo sa deje, keď ho máme v tele priveľa?
Minerál je známy vďaka podpore trávenia a antioxidačným účinkom. Ako to vyzerá, keď ho máme v tele priveľa?

Vírus covidu sa v tele drží dlhšie ako sme si mysleli, varujú vedci
Našli sme odpoveď na dlhý covid? Vedci v štúdii hovoria o zotrvačnosti vírusu v tele.

Ako chyba pri čistení zubov ovplyvňuje bolesť hlavy
Bolesti hlavy, brucha či iných častí tela sa u žien môžu vyskytnúť aj ako následok chyby pri dentálnej hygiene, varujú vedci.

Opuch tváre po alkohole: Nejde len o opicu, muž naň ťažko doplatil
Opuch tváre po konzumácii alkoholu nemusí súvisieť len s klasickými príznakmi opice.

Krvná skupina môže ovplyvniť riziko rakoviny. Tieto skupiny sú najviac ohrozené
Vaša krvná skupina môže značiť vyššie riziko rakoviny. Na toto si dávajte pozor.