• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 22.9.2024Meniny má Móric
11°Bratislava

Novakovi vo finále chýbala ostrosť, tvrdí Djokovičov kouč

  • 8:53 09.07.2013
  • BRATISLAVA
Novakovi vo finále chýbala ostrosť, tvrdí Djokovičov kouč

Slovenský tréner srbského tenistu Novaka Djokoviča Marián Vajda v nedeľu - na rozdiel od sezóny 2011 - zažil wimbledonské finále v lóži zdolaného hráča.

Uvedomil si aj odlišnosť atmosféry, keďže jeho zverenec tentoraz čelil domácemu Andymu Murraymu, predvlani to bol Španiel Rafael Nadal.

"Veľmi dôležitým faktorom bol ten akoby druhý súper, pretože okrem Murrayho hral Novak aj proti väčšine zo 16 000 ľudí v hľadisku," upozornil Marián Vajda v rozhovore pre agentúru SITA a dodal: "Nastúpil na finále akosi zviazane, odišiel mu servis a nebol koncentrovaný, ako mal byť. Súper hral veľmi solídne, málo kazil a v minulosti nebolo zvykom, aby až toľko vydržal vo výmenách. Hlavné však bolo, že Novakovi chýbala ostrosť, nezakončoval dostatočne dôrazne. Práve na potrebu tej väčšej ostrosti som počas zápasu v rámci možností poukazoval, kričal som to naňho aj v srbčine."

Obrazom: Andy Murray porazil vo finále Wimbledonu Novaka Djokoviča

Murray zvíťazil 6:4, 7:5, 6:4, pričom v druhom sete sa zachránil z 1:4 a v treťom predviedol obrat z 2:4. "Pred finále som veril, že to Novak zvládne, ale aj pre zahraničné médiá som to označoval za veľmi otvorený zápas 50 na 50. Môj zverenec vstúpil do turnaja fantasticky, prvé štyri kolá odohral vynikajúco, ale už v semifinále proti Del Potrovi to trošku stratil. Stavil na kvázi obranný štýl, čo nebolo správne. Argentínčan sa chytal a koncovka bola len o lepších nervoch," uznal Vajda.

Djokovič sa stretol s Murraym vo finále tretieho podujatia veľkej štvorky v rade, na ktorom obaja štartovali. Brit nadviazal na triumf z vlaňajších US Open a revanšoval sa za Australian Open. "Murray nanovo nastavil latku, bol v tej svojej hre solídny. Kvalitatívna úroveň je vysoká a na otázku, či Murray môže byť jednotkou, odpovedám, že raz sa to môže stať. Zdá sa, že práve oni dvaja po ére súbojov Federera s Nadalom prevzali z nadčasového hľadiska dominanciu a začali diktovať, vyjadruje to aj rebríček. Teraz je na Novakovi, aby on ako jednotka nastavil tú latku ešte vyššie. Máme niekoľko týždňov do zámorských turnajov s vrcholom v podobe US Open na analýzu dôvodov, ktoré viedli k finálovému neúspechu," podotkol Vajda, ktorý sa k Djokovičovi znova pripojí pred spomenutým newyorským turnajom: "V Cincinnati a Toronte s ním bude asistent Dušan Vemič."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.