Konzumácia tohto druhu mäsa zvyšuje riziko úmrtia na týchto 8 ochorení
Možno zvážite, aký druh mäsa si doprajete.
Čím viac červeného mäsa budete jesť, tým väčšie je vaše riziko smrti na 1 z 8 ochorení, ako tvrdí nová štúdia.
Priebeh štúdie
Výskumníci študovali viac ako 536 000 mužov a žien vo veku 50- 71 rokov, sledovali ich stravu a zdravie v priemere 16 rokov. Zaznamenali príjem konzumovaného mäsa, spracovaného a nespracovaného červeného mäsa (hovädzie, jahňacie a bravčové) a bieleho mäsa (hydiny a rýb).
V porovnaní s jednou pätinou ľudí, ktorí jedli najmenej červené mäso, jedna pätina, ktorá ho jedla najviac, mala o 26 % vyššie riziko úmrtia z rôznych príčin. Vysoká spotreba červeného mäsa zvyšuje mieru úmrtia na rakovinu, srdcové choroby, respiračné choroby, mozgovú príhodu, cukrovku, infekcie, ochorenie obličiek a ochorenie pečene.
Dobré správy
Biele mäso, na druhej strane, môže byť pre vás dobré. Výskumníci zistili, že tí, ktorí jedli najvyšší podiel bieleho mäsa, mali o 25% znížené riziko úmrtia z rôznych príčin v porovnaní s tými, ktorí jedli najmenej bieleho mäsa.
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať
Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.
Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta
Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.
Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou
Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.
Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil
Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.
Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu
Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.