• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.1.2025Meniny má Malvína
Bratislava

6 potravín, ktoré by ste rozhodne mali dať zamraziť

  • 19:36 10.07.2017
  • Bratislava
6 potravín, ktoré by ste rozhodne mali dať zamraziť

Týchto 6 potravín pravdepodobne nikdy neskončilo vo vašej mrazničke, ale malo by. Vysvetlíme vám prečo.

Vedci už dávnejšie zborili mýtus o tom, že potraviny, ktoré zmrazíme sú menej zdravé. Dokonca zistili, že niektoré potraviny sú bohatšie na živiny práve po zmrazení. Preto je škoda, že mnohé potraviny neumiestňujeme do mrazničky. Výživoví odborníci vám preto poradia, ktorých 6 potravín by ste rozhodne mali dať do mrazničky.

1. Zázvor

Zázvor nikdy neminieme tak rýchlo celý, čo vedie k tomu, že doma máme starý zosušený uzlík, ktorý už ťažko použijeme. Preto je dobré ak zázvor dáte do mrazničky. Predĺžite tak jeho životnosť na dobu neurčitú a použijete ho skutočne len vtedy, kedy potrebujete.

2. Avokádo

Odborníci na výživu odporúčajú, aby ste do svojej mrazničky umiestnili aj avokádo a mali po ruke chutné riešenie nielen na raňajky, ale aj na výrobu zmrzliny a iných dezertov.

Pre perfektne zmrazené ovocie počkajte, kým avokádo nedosiahne prvotnú zrelosť (koža by mala byť tmavá a podliehať pevnému, jemnému tlaku), potom ju rozrezať na plátky, vložiť do hermeticky uzavretého vrecka a hodiť ju do mrazničky.

3. Varené vajcia

Odborníci na výživu takisto odporúčajú, aby ste zmrazili aj varené vajíčka, ktoré sú podľa nich takto chutnejšie pri ďalšej príprave.

4. Tofu

Zmrazovanie tofu nielen udržuje jeho trvanlivosť, ale mení aj jeho textúru, čo vedie k tomu, že tofu je chutnejšie. Ak teda tofu radi pridávate do cestovín alebo do omáčok, vďaka tomuto triku lepšie vynikne jeho chuť.

5. Čerstvé byliny

Ak nemáte čerstvé bylinky v kvetináči, je možné, že vždy ich nazbierate viac, ako ich pri varení použijete. Aromatickejšie bylinky, ako je bazalka, či petržlenová vňať je vhodné zmraziť s trochou oleja, čím ich potom ľahšie použijete pri varení. Mätu zamrazte vo vode a použite do čaju počas teplých dní.

6. Rajčinový pretlak

Namiesto toho, aby ste nechali otvorené plechovky vyschnúť v chladničke, zamrazte ich. Nielenže takto predídete množeniu baktérií v otvorenom pretlaku, ale uchováte aj chuť pretlaku.

A akú netradičnú potravinu dávate do mrazničky vy? Podeľte sa o svoje tipy.

Zdroj: info.sk, NJ, prevention.com, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať

Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať

20:01 07.01.2025Zdravie

Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.

Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta

Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta

19:33 07.01.2025Zdravie

Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.

Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou

Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou

21:44 06.01.2025Zdravie

Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.

Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil

Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil

21:10 06.01.2025Zdravie

Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.

Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu

Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu

19:42 06.01.2025Zdravie

Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.