• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
24°Bratislava

V Bratislave sa otvára tretí Clusterhaus

  • 15:35 19.07.2013
  • BRATISLAVA
V Bratislave sa otvára tretí Clusterhaus

IMMOFINANZ Group pokračuje v podpore Clusterhaus tech-hubov v Európe. Rok po otvorení prvého Clusterhausu v Kolíne, sa otvára tretí Clusterhaus na ploche vyše 10.000 m² práve v Bratislave.

Rovnako ako v Kolíne a Viedni, startupy v Bratislave majú teraz prístup k pätnástim poschodiam kancelárskych priestorov systému “urob si sám” za prístupné ceny a flexibilne podmienky prenájmu Millenium Tower I. v komplexe Polus City Center. V týchto priestoroch môžu startupy zdielať svoje inovatívne nápady s podobne orientovanými spolunájomcami. Nápad vytvoriť Clusterhaus je jednoduchý: umožniť transfer know-how vo vertikálne integrovaných priemyselných odvetviach. V tomto prípade ide o startupy v digitálnom odvetví a inovatívne spoločnosti, ktoré prechádzajúcu cez identické fázy rastu, tie iste prekážky a výzvy. Teraz môžu čeliť tejto firemnej živelnosti spolu, pod jednou strechou. Benefitom celého projektu je výmena informácii a možnosť networkingu medzi všetkými spoločnosťami.

Koncept “Proworking” bol vyvinutý Clusterhausom ako medzera na trhu pre podporu mladých firiem, ktoré hľadajú priestor pre svoje podnikanie. Priestory „Proworking“ ponúkajú networking a spoluprácu otvorených kancelárskych priestorov, ale zároveň súkromie a diskrétnosť svojej vlastnej kancelárie.

Výber novej budovy pre Clusterhaus padol na Bratislavu z dôvodu úsilia skombinovať startupy v dvoch Európskych hlavných mestách – teda zdieľať talent, know-how a zdroje medzi Viedňou, Kolínom, a Bratislavou. Clusterhaus vo Viedni je vzdialený len 45 minút, zatiaľ čo náklady na život a mzdy sú v Bratislave neporovnateľne nižšie. Blízkosťou sa tak naskytuje veľká príležitosť na kolaboráciu týchto dvoch tech-hubov. Na jednej strane sa otvára možnosť pre rakúske startupy presunúť svoj talent a určité aktivity na viac cenovo dostupný Clusterhaus na Slovensku. Na druhej strane sa vyskytne možnosť pre slovenské startupy vytvoriť si rakúskych partnerov a rýchlejšie tak preniknúť na západné trhy.

Clusterhaus a IMMOFINANZ majú za sebou veľmi úspešný prvý rok. Clusterhaus Kolín, v ktorom sa nachádza v 6.400 m² kancelárskych priestorov, hlási dnes vyťaženosť na 90% s vyše 80 startupmi. Medzi klientov patria: KochAbo.de, Online Stammtisch Deutschland, organizátori “European Pirate Summit”, Quintly and Reputami, ktorí sa pripojili k programu začiatkom roku 2013. Spustenie “Online Marketing Friday” – každomesačný event, na ktorom sa internetový experti delia o skúsenosti a expertízu, tiež zaznamenal výrazný pokrok (www.online-marketing-friday.com).

Viedenský Clusterhaus sa môže takisto pochváliť dobrými výsledkami. Viac ako 80% z 1.200 m² je dnes zaplnených. Medzi nimi sú startupy ako: MeinKauf.at, All About Apps, Runtastic a startup inkubátor Alps Ventures. Clusterhaus Viedeň sa momentálne sústredí na technologické aspekty, hosting Javascriptu, stretnutia Ruby on Rail, a tiež Drupal workshopy vedené mentormi beigebracht.at.

Dietmar Reindl (Riaditeľ pre IMMOFINANZ Group): „Našou spoluprácou s Clusterhaus chceme nielen podporiť mladé a inovatívne firmy, ale chceme si ich ako zákazníkov aj udržať. Clusterhaus je veľmi úspešný projekt, ktorý nám okrem kontaktov na nových zákazníkov, umožňuje aj úspešne identifikovať nové trendy v nehnuteľnostiach.”

Sotero Rodriguez (Riaditeľ Clusterhaus Campus Viedeň): „Je pre nás cťou otvoriť v Európe tretí Clusterhaus v tomto roku. Naším cieľom je teraz geograficky pokračovať v raste s využitím synergických efektov a z existujúcich centier vychovávať náš vlastný európsky Clusterhaus ekosystém.”
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Firmy zvyšujú efektívnosť a produktivitu logistických a skladovacích operácií vďaka valčekovým dopravníkom

Firmy zvyšujú efektívnosť a produktivitu logistických a skladovacích operácií vďaka valčekovým dopravníkom

5:43 13.09.2024Tlačové správy

Valčekové dopravníky sú neoddeliteľnou súčasťou moderných logistických a skladovacích systémov.

Československé tanky prichádzajú do World of Tanks

Československé tanky prichádzajú do World of Tanks

9:55 09.09.2024Tlačové správy

World of Tanks prináša najväčšiu aktualizáciu roku 2024.

Účelový či bezúčelový úver: Praktické tipy, ako si vybrať ten správny

Účelový či bezúčelový úver: Praktické tipy, ako si vybrať ten správny

10:07 21.08.2024Tlačové správy

Výber správneho úveru je kľúčovým rozhodnutím, ktoré ovplyvní vašu finančnú situáciu na dlhé roky.

Vo World of Tanks zažijete metalový festival, hlavnými hviezdami sú Motörhead a Rob Zombie

Vo World of Tanks zažijete metalový festival, hlavnými hviezdami sú Motörhead a Rob Zombie

16:13 29.07.2024Tlačové správy

Wargaming oživil Lemmyho Kilmistera z metalového záhrobia a s ním prinesie aj Roba Zombieho.

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

Ako zvládnuť problémy s močovým mechúrom pomocou čistej intermitentnej katetrizácie

13:42 02.07.2024Tlačové správy

Močový mechúr, rovnako jako iné orgány v tele človeka môžu postihnúť rôzne komplikácie.