Titul Majster kuchár SR získal Banskobystričan
- 15:18 02.02.2018
- Bratislava
Súťažiaci mali za úlohu počas štyroch hodín bez pomocníka pripraviť štyri porcie moderného trojchodového menu. Medzi povinné suroviny patril jeseter a kačacie prsia.
Titul Majster kuchár SR 2017/2018 vo finále súťaže na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2018 v Bratislave získal Andrej Róth z Banskej Bystrice.
„Bola to silná konkurencia, pričom kuchári, ktorí sa predviedli, ukázali, že toho dokážu naozaj veľa. Môžem potvrdiť, že vyhral ten najlepší,“ uviedol prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojtech Artz, ktorý bol zároveň predsedom degustačnej komisie. Tá mala za úlohu chuťovo hodnotiť anonymné jedlá, prezentáciu, novátorstvo, skladbu, farebnosť jedál a celkový dojem.
Druhým hodnotiacim celkom bola technická komisia, ktorá sledovala súťažiacich pri práci v súťažnom štúdiu a zameriavala sa prevažne na ich zručnosti, prípravu a čistotu pracoviska, vykonávanie a používanie moderných pracovných postupov, spôsob podávania, dodržanie časového limitu.
Na druhom mieste sa umiestnil Daniel Melicherik z Trnavy, tretie miesto obsadil Ján Konečník zo Starej Myjavy.
Fatálna chyba v zime: Na toto si dávajte pozor, ak cestujete s dieťaťom
Bežná chyba pri cestovaní v aute v chladnom počasí môže stáť vaše dieťa život.
Ak máte tento program na rúre na pečenie, radšej ho nepoužívajte. Pokazí vám rúru
Odborníci varujú, že používanie tejto funkcie na rúre skráti životnosť vášho spotrebiča na polovicu.
Video: Dievčatko padalo z lanovky celých 12 metrov
V lyžiarskom stredisku takmer došlo k tragédii.
Potravinári odkazujú: Nejedzte vianočné stromčeky! V Belgicku sa rozmohol starý trend
Belgický štátny potravinový úrad vydal varovanie, v ktorom občanov vystríha pred zužitkovaním vianočných stromčekov v potravinách.
Muž uviazol v autonómnom vozidle, krúžilo dookola po parkovisku
Zákazník taxi služby s autonómnym vozidlom takmer omeškal let kvôli zlyhaniu systému v aute.