• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 29.9.2024Meniny má Michal, Michaela
14°Bratislava

Tesco utlmí svoje podnikanie v Česku, skráti otváracie hodiny

  • 16:00 15.08.2018
  • Londýn
Tesco utlmí svoje podnikanie v Česku, skráti otváracie hodiny

Britský maloobchodný reťazec Tesco utlmí v Česku svoj biznis.

Desiatky supermarketov v susednej krajine od septembra skrátia otváracie hodiny o dve, z 24.00 na 22.00. Svoje brány zatvoria skôr aj vybrané obchody v Prahe. Informoval o tom portál E15.cz.

Briti navonok argumentujú nezáujmom Čechov o nákupy v neskorých hodinách. Podľa zdrojov z vnútra firmy má však Tesco problém s nedostatkom voľných ľudí na českom trhu práce, a snaží sa tiež viac šetriť.

K tejto zmene sme pristúpili z prevádzkových dôvodov, ide zhruba o 15 obchodov po celej republike. V týchto neskorých hodinách už v obchodoch nenakupuje príliš veľa zákazníkov,“ uviedol hovorca Tesca Václav Koukolíček s tým, že firma chcela zároveň umožniť zamestnancom dostať sa večer skôr domov.

Zmena otváracích hodín sa tak bude týkať takmer desatiny prevádzok Tesca v Česku.

Nemajú ľudí a absolútne sa im nedarí ich sem dostať,“ povedal pod podmienkou zachovania anonymity jeden zo zamestnancov obchodu Tesco Extra v Prahe, ktorého sa skrátenie týka.

Tesco pritom doteraz neskoré nákupy podporovalo. Len v Prahe má prinajmenšom do polnoci otvorených šesť svojich obchodov, viac nemá žiadny konkurent ponúkajúci širší sortiment ako potraviny. Podľa orientačných štatistík návštevnosti, ktoré k vybraným obchodom ponúka vyhľadávač Google, sa pritom návštevnosť Tesco obchodov predovšetkým cez piatky a soboty medzi 22. a 23. h večer vyrovná počtu ranných či dopoludňajších nákupov.

Tesco tak pokračuje v doterajšom trende „osekávania“ svojho podnikania v Česku. Od septembra napríklad opúšťa aj celé poschodie v nákupnom centre v Liberci. Firma už pritom zmenšila svoje priestory v pražskom centre Nový Smíchov a v metropole sa zbavuje aj známeho nákupného centra Máj. Od začiatku júna 2018 Briti vymenili v českom Tescu dvoch členov predstavenstva, teda polovicu tamojšieho vedenia.

Úsporné kroky môžu podľa hlasov blízkych reťazcu súvisieť s nepríliš priaznivým vývojom jeho hospodárenia. V obchodnom roku 2016/17 vykázal reťazec globálnu stratu, ktorú vysvetľoval precenením účtovnej hodnoty svojho majetku.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: wikimedia.org
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pri kúpe nehnuteľnosti musí byť kúpna zmluva uzavretá v písomnej forme

Pri kúpe nehnuteľnosti musí byť kúpna zmluva uzavretá v písomnej forme

VČERA - 15:06Ekonomické

Kúpna zmluva musí byť uzatvorená v písomnej forme pri kúpe nehnuteľnosti, ak to vyžaduje osobitný zákon či ak sa účastníci zmluvy na tom dohodnú.

Rusko zavádza tvrdšie opatrenia proti ťažbe kryptomien

Rusko zavádza tvrdšie opatrenia proti ťažbe kryptomien

VČERA - 12:33Ekonomické

Dagestan, najjužnejšia autonómna republika Ruskej federácie, vyzvala na tvrdšie opatrenia proti ťažbe kryptomien, ktorá podľa miestnych predstaviteľov spôsobujú výpadky elektriny.

Pre kybernetickú bezpečnosť vo firmách je kľúčová prevencia

Pre kybernetickú bezpečnosť vo firmách je kľúčová prevencia

VČERA - 10:19Ekonomické

Firmy, ktoré stavajú na prevencii a implementujú účinné bezpečnostné stratégie, dokážu čeliť aj tým najnáročnejším kybernetickým hrozbám.

Írsko pokutovalo spoločnosť Meta za ukladanie hesiel

Írsko pokutovalo spoločnosť Meta za ukladanie hesiel

15:10 27.09.2024Ekonomické

Írska Komisia pre ochranu údajov v piatok udelila spoločnosti Meta pokutu 91 miliónov eur za neúmyselné uloženie hesiel niektorých používateľov bez ochrany alebo šifrovania.

Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty

Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty

14:42 27.09.2024Ekonomické

Spoluzakladateľ investičnej skupiny Penta, Jaroslav Haščák, sa po necelých štyroch rokoch vracia do vrcholového vedenia spoločnosti.