• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 16.9.2024Meniny má Ľudmila
13°Bratislava

Tragédia v Egypte sa zamotáva, muž prezradil detaily o smrti

  • 9:58 02.08.2013
  • BRATISLAVA
Tragédia v Egypte sa zamotáva, muž prezradil detaily o smrti

Dcéra bola úplne ľadová, takto opísal muž stav svojho potomka po zistení, že nežije.


V rozhovore pre Českú televíziu uviedol, že v Egypte bol po zdravotnej stránke najhoršie práve on, paradoxne však ako jediný z trojčlennej rodiny prežil.

"Chodil som zvracať tak desaťkrát pätnásťkrát za hodinu. Dcéra s manželkou to nemali také strašné ako ja," priznal pre ČT 24, ktorú cituje portál iDNES.cz.

Podľa Čecha sa im žalúdočné komplikácie začali prejavovať v pondelok ráno.

Všetci sa údajne stravovali len v priestoroch hurghadského hotela, v ktorom trávili letnú dovolenku od ostatného piatku.

"Ľahol som si vedľa dcéry a hovorím, aby sa kúsok posunula, že mám málo miesta. Chytím ju za ruku a ona bola úplne ľadová. Nedokážem si vysvetliť, akým spôsobom sa to mohlo stať," dodal zronený chlap. Toho museli zo šoku kriesiť lekári v miestnej nemocnici.

Čech v súčasnosti trávi čas v hoteli, kde sa odohrala tragédia a na ceste k nemu je vyslaný psychológ.

iDNES.cz prináša pohľad šéfa Ústavu súdneho lekárstva Fakultnej nemocnice Kráľovské Vinohrady na nejasné úmrtia matky s dcérou.

Jiří Hladík pre televíziu Prima vyslovil názor, že "sa jednoznačne prikláňa k tomu, že sa jedná o otravu, ktorá bola iného pôvodu ako z potravy. To znamená násilná smrť v dôsledku podania jedu".

Hladík sa odvoláva aj na polohu, v akej osemročné dieťa našli. Upaženie nahráva verzii otravy jedom a doktor zároveň pripomína, že vzhľadom na hmotnostný rozdiel matky a dcéry by ako prvé umrelo dieťa, dospelá až neskôr.


Vražda alebo nehoda
Špekuláciám, že skon ženskej časti rodiny môže mať kriminálne pozadie, sa prikláňajú aj viaceré české médiá.

Odpoveďou má byť pitevná správa, ktorú však ministerstvo zahraničných vecí ČR dosiaľ nedostalo. Telá pritom podrobili rozboru v stredu.

Vo štvrtok sa objavili informácie, že pozostalému vzali cestovné doklady a nemôže vycestovať do Českej republiky.

Oficiálne miesta však tvrdia, že k jeho zadržaniu nedošlo, môže sa voľne pohybovať a doklady sú len súčasťou vyšetrovania egyptskou políciou. Tá má pri sebe aj pasy zosnulých.

Matka s dcérou z Karvinej zomreli v noci z pondelka na utorok v hotelovej izbe. Podľa dostupných informácií naposledy vydýchli medzi 23. hodinou a polnocou. Žena mala na očiach masku na spanie a dieťa bolo upažené. Mŕtvoly objavil manžel a otec, ktorý uviedol, že obidvom sa "urobilo zle po konzumácii šalátu a špagiet". Polícia operuje nielen s verziou ich otravy jedlom, ktorú medzičasom odmietol egyptský lekár.

Informácie pochádzajú z portálu iDNES.cz

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pavel: V niektorých mestách je situácia zrejme horšia než v rokoch 1997 a 2002

Pavel: V niektorých mestách je situácia zrejme horšia než v rokoch 1997 a 2002

DNES - 20:07Zahraničné

V niektorých mestách je situácia podľa českého prezidenta Petra Pavla možno ešte horšia, než aká bola počas ničivých povodní v rokoch 1997 a 2002.

Trumpov nenávistný status o Taylor Swift vyniesol Harrisovej 40.000 dolárov

Trumpov nenávistný status o Taylor Swift vyniesol Harrisovej 40.000 dolárov

DNES - 17:46Zahraničné

Príspevok Donalda Trumpa na sociálnej sieti o tom, že nenávidí Taylor Swift, spôsobil, že jej fanklub získal na kampaň prezidentskej kandidátky demokratov Kamaly Harrisovej ďalších 40.000 dolárov.

Ľudia zasiahnutí povodňami v Česku môžu čerpať okamžitú pomoc a majú nárok na voľno

Ľudia zasiahnutí povodňami v Česku môžu čerpať okamžitú pomoc a majú nárok na voľno

DNES - 17:05Zahraničné

Obyvatelia Česka, ktorých zasiahli povodne, môžu čerpať mimoriadnu okamžitú pomoc až do výšky takmer 73.000 korún (2900 eur), vyplácať ju bude úrad práce.

Na juhu Poľska vyhlásila vláda stav živelnej pohromy

Na juhu Poľska vyhlásila vláda stav živelnej pohromy

DNES - 15:47Zahraničné

Poľská vláda v pondelok vyhlásila stav živelnej pohromy, ktorého cieľom je zjednodušiť a urýchliť prísun pomoci regiónom na juhu krajiny, ktoré zasiahli povodne.

Evakuované oblasti v Česku sa pokúsili vyrabovať

Evakuované oblasti v Česku sa pokúsili vyrabovať

DNES - 13:55Zahraničné

Moravsko-sliezski policajti evidujú podľa hajtmana Josefa Bělicu prvé pokusy o rabovanie v evakuovaných oblastiach, pričom toto konanie označil za hyenizmus.

Vosveteit.sk