Horúca čokoláda na 5 spôsobov vyhreje každú domácnosť
- 19:44 22.11.2018
- Svet

Na horúcu čokoládu nemusíte chodiť do kaviarne. Ľahko si ju pripravíte aj doma pomocou týchto 5 spôsobov. Vyberie si každý!
Milovníci sladkého si jeseň a zimu bez horúcej čokolády snáď ani nedokážu predstaviť. Mnohí z nás sa počas chladných sychravých dní utiekajú do pohodlia útulnej kaviarne, kde sa necháme obslúžiť čokoládou hladkajúcou naše zmysly.
Čokoládu si však môžete vychutnať aj v pohodlí domova. Stačí, ak si vyberiete niektorý z týchto receptov na jej prípravu, alebo ich môžete postupne vyskúšať aj všetky. Vaše chuťové poháriky sa vám zaručene odvďačia!
1. Perníková horúca čokoláda
V stredne veľkom hrnci na miernom plameni zohrejte 4 poháre mlieka. V menšej miske zmiešajte 1/2 hrnčeka kakaového prášku, 1/4 hrnčeka hnedého cukru, 1/4 hrnčeka bieleho cukru, 1/2 kávovej lyžičky škorice, 1/2 kávovej lyžičky nového korenia a 1/2 kávovej lyžičky mletého zázvoru. Zmes pridajte do mlieka a varte kým nie je teplé. Týmto postupom získate 4 porcie. Servírujte so šľahačkou posypanou škoricou.
Tip: Do mlieka môžete podľa chuti pridať vanilkový extrakt.
2. Mexická horúca čokoláda s vaječným likérom
V mikrovlnke zohrievajte 2 poháre svetlého vaječného koňaku, až kým sa z neho neparí. Následne primiešajte 2-3 polievkové lyžice zmesi na prípravu horúcej čokolády, 1/8 kávovej lyžičky škorice a štipku muškátového oriešku. Všetky ingrediencie spolu povarte a servírujte s cukríkmi marshmallow. Z tohto postupu vám vznikne 1 porcia horúcej čokolády.
Tip: Ak chcete zmierniť sladkosť vášho nápoja, namiesto 2 šálok vaječného koňaku môžete pridať 1 šálku koňaku a 1 šálku mlieka.
3. Krémová čokoláda s arašidovým maslom
Rozmixujte 1,5 šálky plnotučného mlieka, 1/2 šálky polosladkých čokoládových pecičiek a 1/4 šálky arašidového masla. Mixovať by ste mali na najvyššom výkone aspoň 4-5 minút. Zmes ešte prihrejte a vlejte do 2 šálok.
Počas mixovania si môžete pripraviť šálku šľahačky. Rovnomerne ju naneste na povrch horúcej čokolády a prelejte ju rozpusteným arašidovým maslom, prípadne čokoládovým sirupom.
4. Červená zamatová horúca čokoláda
Pokiaľ túžite po čokoláde s netradičným sfarbením a klasickou chuťou, zohrejte šálku plnotučného mlieka na strednom plameni. Pridajte nastrúhanú polosladkú čokoládu a miešajte kým sa nerozpustí. Pridajte 1 až 1,5 polievkovej lyžice červeného farbiva a 1 polievkovú lyžicu vanilkového extraktu. Podávajte so šľahačkou.
5. Tekvicová horúca čokoláda
Jesenným hitom posledných rokov sa stalo tekvicové latte. Ak ste mu neprišli na chuť, určite vás nesklame v podobe horúcej čokolády.
2 šálky mlieka miešajte v stredne veľkom hrnci spolu s 1 polievkovou lyžicou kakaového prášku. Zmes zohrievajte nad miernym plameňom a pridajte 1/4 šálky práškového cukru, 1/4 šálky tekvicového pyré a 1/4 1 polievkovú lyžicu tekvicového korenia. Miešajte, kým sa cukor celkom nerozpustí a prelejte do 2 šálok. Na záver dozdobte šľahačkou a škoricou.

Slováci namiesto šetrenia prišli o peniaze. Pozor na tento masívny podvod
Používatelia smartfónov si v snahe ušetriť peniaze nainštalovali škodlivé aplikácie.

Hlasujúci za Oscarov si musia pred odovzdaním hlasov pozrieť všetky filmy
Členovia poroty, ktorá rozhoduje o filmových cenách Oscar, budú musieť preukázať pred hlasovaním vo finálovom kole, že si pozreli všetky filmy v jednotlivých kategóriách.

Ako zabrániť vysychaniu trávnika? Pozor na túto chybu
Ku koseniu trávnika treba pristupovať opatrne zvlášť počas leta.

Prečo ráno meškáte do práce: Fantómové zápchy a ako sa im vyhnúť
Prečo na niektorých miestach vznikajú dopravné zápchy aj napriek absencii prekážky na ceste?

Koniec WhatsApp na niektorých zariadeniach: Hrozí to aj vášmu?
Aplikácia WhatsApp prestane v priebehu niekoľkých dní fungovať na viacerých mobilných zariadeniach. Zistite, či tam nepatrí aj vaše.