6 alkoholických nápojov, z ktorých najviac nafukuje brucho

Nafukovanie je bežný problém, pri ktorom dochádza k uviaznutiu nadbytočného plynu v brušnej dutine. Obvykle ho spôsobujú niektoré jedlá a nápoje. Ak sa ho chcete zbaviť, týmto 6 alkoholickým nápojom sa vyhnite.
Za nafúknutým bruchom sa môže skrývať celý rad príčin. Od zápchy a vdychovania vzduchu pri rozprávaní a jedení až po intoleranciu niektorých jedál a zdravotné problémy.
Problémy s nafukovaním obvykle umocňuje konzumácia jedál ako fazuľa, cibuľa alebo brokolica, no ťažkosti vznikajú aj pri konzumácii viacerých alkoholických nápojov.
Ak sa chcete zbaviť nafukovania, zabudnite na týchto 6 nápojov:
- Pivo
- Víno
- Cider
- Prosecco
- Šampanské
- Miešané sýtené drinky
Väčšina týchto nápojov prešla fermentáciou alebo majú vysoký obsah karbohydrátov a cukru. Obzvlášť ľudia so syndrómom dráždivého čreva by sa mali vyhnúť ich konzumácii.
Problémom u týchto nápojov je to, že sú nasýtené oxidom uhličitým, a tak okrem tekutiny zároveň prijímame aj prebytočný plyn. Okrem toho sú presýtené cukrom, ktorý problémy s nafukovaním len zhoršuje.
Čím ich nahradiť?
Pokiaľ nechcete prejsť na úplnú abstinenciu, príležitostne radšej zvoľte destilované nápoje – to znamená gin, vodku alebo tequilu. Určite ich však nemiešajte s bublinkovými nápojmi.
Pokiaľ si chcete prečítať viac o problémoch s nafukovaním a spôsobe, ako ich riešiť, čítajte → TU.

Bežná súčasť spálne spôsobuje poškodenie mozgu počas spánku
Vedci varujú, že mimoriadne ohrozené sú malé deti.

Kontroverzný výskum z Talianska: Naozaj je kuracie mäso rizikové?
Hoci sa kuracie mäso považuje za zdravšiu alternatívu červeného mäsa, podľa vedcov to s jeho konzumáciou netreba preháňať.

Tieto zdravé jedlá škodia zubom
Celkovému zdraviu síce neuškodia, no zubári vás za ne nepochvália.

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.

Lekári varujú: Toto je často prehliadaná príčina rakoviny hrubého čreva u ľudí do 50 rokov
Onkológovia varujú pred potravinou, ktorá môže za nárast počtu prípadov rakoviny hrubého čreva u mladých ľudí.