Taliansky šéfkuchár radí: Prečo si nikdy nekupovať lacné cestoviny?
- 18:48 11.12.2018
- New York
Naozaj tak veľmi záleží na cene cestovín v obchode? Prečo Taliani nekupujú lacné cestoviny? Odpovie vám taliansky šéfkuchár z New Yorku.
Väčšina domácich aj profesionálnych kuchárov vie, že tajomstvo talianskej kuchyne sa skrýva v najčerstvejších surovinách. Znamená to teda to, že kuchár by si mal dať námahu pripraviť domácu omáčku dochutenú čerstvými bylinkami, najlepšie z vlastnej záhradky.
O mimoriadnej kvalite sa dá hovoriť vtedy, keď pripravujeme klasické talianske jedlá ešte aj z vlastnoručne vyrobených cestovín. Na ich prípravu ale väčšina gazdiniek nenachádza čas, a tak sa radšej spoľahnú na lacnejšiu a menej náročnú voľbu cestovín z obchodu.
Na čo veľa ľudí zabúda je fakt, že nesprávny výber cestovín dokáže pokaziť chuť či konzistenciu celého jedla. Darmo sa snažíte ozvláštniť tanier čerstvými prílohami, keď doň vložíte lacné cestoviny. Prečo na ich cene tak záleží?
Rozdiel treba hľadať v spracovaní a vlastnostiach
Každý správny kuchár vie, že jedlo je dobré len vtedy, keď sa v ňom prepoja všetky súvisiace chute. U lacných cestovín sa to nedá tak ľahko dosiahnuť. Problémom je totiž ich povrch.
„Drahšie cestoviny sa vyrábajú z kvalitnejšej múky a často sa pretláčajú cez bronzové alebo mosadzné náradie. Vďaka tomuto postupu nadobúdajú drsný povrch,“ vysvetľuje taliansky šéfkuchár z newyorskej reštaurácie Beebe‘s Lou Tomczak.
Výroba kvalitných cestovín sa nezaobíde bez medených alebo mosadzných nástrojov.
Drsný povrch cestovín síce väčšine ľudí neznie lákavo, no v receptoch, ktoré vyžadujú veľké množstvo omáčky, je takmer nevyhnutnosťou. „Drsný povrch lepšie zachytí omáčky,“ dodáva Tomczak.
Ruky preč od hladkých cestovín!
Za drsný povrch cestovín môžeme vďačiť medeným a mosadzným nástrojom, ktoré sa používajú pri ich výrobe. Pri masovej výrobe lacných cestovín sa nedbá na kvalitu či textúru, a tak jediné, čo dostaneme, sú hladké cestoviny.
Tomczak na záver dodáva: „Ak sa pripravovali z kvalitných ingrediencií a s láskou, niet pochýb o tom, že budú chutiť báječne.“
Pozor na túto taktiku narcistov – často ju vidieť vo vzťahoch
Partneri, ktorí toto robia vo vzťahu, obvykle vykazujú vysokú mieru narcistických prejavov správania.
Veterinári varujú: Toto viac nerobte, hrozí nákaza!
Varovanie veterinárov prichádza po tom, ako sa moderátorka súťažnej relácie priznala k rizikovému správaniu k svojmu psovi.
Od sklenených fliaš po hliníkové plechovky: Cesta konzervovania potravín
Uchovávanie potravín v konzervách je praktické nielen na ich dlhodobé skladovanie, ale aj prepravu.
Ak máte tieto aplikácie v mobile, musíte ich okamžite vymazať
Majitelia smartfónov by si mali skontrolovať, či sa na nich nenachádza niektorá z týchto 15 škodlivých aplikácií.
Agresívne mená pre bábätká? Odborníci varujú pred rastúcim trendom
Rodičia sa pri pomenovávaní svojich detí čoraz častejšie uchyľujú k menám, ktoré môžu byť nebezpečné, varujú experti.