11 najlepších druhov ovocia na spaľovanie tuku
Prinášame vám zoznam niekoľkých druhov ovocia, ktoré vám pomôžu pri spaľovaní prebytočného tuku.
Pri redukcii telesnej hmotnosti je dôležité nielen určité potraviny obmedziť, ale si aj dopriať také, ktoré vám vo vašom úsilí pomôžu. Konzumácia ovocia je skvelý spôsob, ako začať spaľovať tuk a obmedziť chute na sladké. Viaceré vedecké štúdie potvrdili, že príjem ovocia súvisí so stratou hmotnosti.
Ovocie nemusí byť veľmi kalorické, ak si vyberiete tie správne druhy, dokáže vás zasýtiť a je plné živín. Štúdie potvrdili, že konzumácia určitých druhov ovocia dokáže efektívne spaľovať tuk. Tieto druhy ovocia by ste preto mali konzumovať častejšie.
Jablká
Jablká sú jedným z najbohatších zdrojov vlákniny. Štúdie ukazujú, že vláknina je neoddeliteľnou súčasťou znižovania viscerálneho tuku (vútorný brušný tuk). Štúdie naznačujú, že vyšší denný príjem rozpustnej vlákniny je účinný pri znižovaní brušného tuku o 3,7% počas obdobia piatich rokov.
Marhule
Čerstvé marhule sú dobrým zdrojom nerozpustnej vlákniny pre ľudí s nízkotučnou stravou. Vláknina absorbuje väčšie množstvo vody a pomôže vás zasýtiť na dlhšiu dobu.
Melón kantalup
Vnútorné zápaly umožňujú, aby sa tuk v našom tele ľahšie ukladal. Kantalupy obsahujú protizápalové látky a tiež antioxidanty, ktoré pomáhajú odstraňovať zápaly v tele.
Avokádo
Avokádo je známe tým, že má vysoký obsah tuku, ale menej známym faktom je, že pomáha pri spaľovaní tuku. Vysoké množstvá omega-9 mastných kyselín, ktoré patria do skupiny mono-nasýtených tukov, pomáhajú pri metabolických procesoch, ktoré premieňajú tuk na energiu.
Banány
Banány možno patria medzi vysoko kalorické druhy ovocia, no pri striedmej konzumácii sú skvelé na znižovanie telesného tuku. Zasýtia nás na dlhšiu dobu a vysoký obsah magnézia a draslíka pomáha pri problémoch s trávením a nadúvaním.
Medový melón
Medový melón je bohatý na množstvo živín a vitamínov. Obsahuje veľa vitamínu C, ktorý posilňuje náš imunitný systém a bojuje proti tvorbe tukov. Je tiež skvelým zdrojom vitamínov zo skupiny B, ktoré rozkladajú tuky a premieňajú ich na energiu.
Čučoriedky
Všetky druhy bobuľového ovocia prinášajú veľké zdravotné benefity, ale čučoriedky im v tomto kraľujú. Majú vysoký obsah antioxidantov, ktoré pomáhajú pri boji s tukom. Antioxidanty pomáhajú urýchliť metabolizmus, ktorý je vďaka tomu oveľa efektívnejší pri spaľovaní kalórií.
Kokos
Kokosové orechy sú prirodzene sladké a malé porcie vás dokážu efektívne zasýtiť a vďaka tomu ľahšie obmedzíte príjem potravy. Sú tiež nabité triglyceridmi stredného reťazca, ktoré môžu zvýšiť účinnosť metabolizmu až o 30%.
Grapefruit
Výskum ukázal, že konzumácia polovice grapefruitu pred jedlom znižuje brušný tuk a hladiny cholesterolu. Účastníkom v štúdii sa podarilo schudnúť takmer 3 cm v páse, keď v rámci vyváženej stravy pred jedlom zjedli grapefruit.
Citrón
Je všeobecne známe, že citróny sú skvelé na detoxikáciu. Citróny pomáhajú detoxikovať pečeň, ktorá je kľúčová pri trávení jedla a spaľovaní tuku. Citróny tiež zabraňujú ukladaniu tuku v tele.
Hrušky
Hrušky sú prirodzene bohaté na vlákninu a draslík. Vďaka tomu nás rýchlejšie zaplnia, čo znamená, že dokážeme obmedziť príjem potravy. Hrušky sú tiež prospešné v boji proti nadúvaniu a zmierňujú hladiny cholesterolu.
Ponožky si plním žihľavou, o tomto mnohí nevedia
Brit vysvetľuje, prečo považuje žihľavu za dôležitú súčasť svojej prírodnej lekárničky, a ako pomáha vložiť si ju do ponožiek.
Toto sa stane, keď si do kávy začnete dávať javorový sirup
Klinická štúdia skúmala účinky javorového sirupu na ľudské zdravie.
Spánkové apnoe sa u žien prejavuje inak ako u mužov. Všímajte si tieto znaky
Lekári často prehliadajú spánkové apnoe u žien. Môžu za to aj príznaky, ktoré sa často nepodobajú tým u mužov.
Najzdravší druh zeleniny zo všetkých? Toto hovoria lekári
Existuje prinajmenšom 6 dôvodov, prečo táto zelenina predbieha všetky ostatné v rebríčku najzdravších druhov zeleniny.
Ako sa zachovať pri diabetikovi v bezvedomí? Podajte mu cukor, nie však v tejto forme!
Diabetikov môže ohrozovať hypoglykémia, teda pokles cukru krvi pod normálne hodnoty, aj hyperglykémia, teda príliš vysoké hladiny cukru v krvi. Pri oboch stavoch môžu upadnúť do bezvedomia.