• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 22.9.2024Meniny má Móric
20°Bratislava

Slovan potrestali za výbuch na Pasienkoch, zaplatí aj pokutu

  • 20:09 22.08.2013
  • BRATISLAVA
Slovan potrestali za výbuch na Pasienkoch, zaplatí aj pokutu

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) uložila vo štvrtok majstrovskému klubu ŠK Slovan Bratislava pokutu 15 000 eur a povinnosť odohrať tri domáce zápasy proti FK Senica - hrali už stredu 21. 8., FC ViOn Zlaté Moravce (1. 9.) a FC Nitra (17. 9.) bez divákov. DK SFZ nariadila "belasým" prijať organizačné a personálne opatrenia na zvýšenie úrovne usporiadateľskej služby.

"Slovan Bratislava bude musieť zvýšiť usporiadateľskú službu, zabezpečiť, aby diváci neprechádzali zo sektoru do sektoru a hladký priebeh stretnutí, ktoré by sa uskutočnili v domácom prostredí. Tento zákaz neplatí na stretnutia Slovana na ihriskách súpera, ale iba pre domáce duely," uviedol poverený šéf disciplinárnej komisie SFZ Miroslav Vlk pre spravodajstvo SFZ a doplnil: "V tomto prípade ide o dosiaľ najvyššiu pokutu disciplinárnej komisie. Myslím si, že je aj adekvátna tomu, čo sa udialo na štadióne Pasienky v nedeľu počas duelu Slovana s Ružomberkom."

Nemohli odpočítať body

Vo futbalovej verejnosti rezonovali aj správy, že v prípade Slovana by mohlo prísť aj k odrátaniu bodov, resp. dokonca k vylúčeniu zo súťaže. "Súčasný disciplinárny poriadok nám to v sadzobníku neumožňuje, pretože to spadá pod iné kompetentné komisie a orgány ako sú Únia ligových klubov a komisia rozhodcov SFZ. Tie musia rozhodnúť, či bolo stretnutie dohrané regulárne a aké povinnosti má rozhodca. Nespadá to do našej kompetencie."

Na štvrtkové rozhodnutie DK SFZ reagoval generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar, ktorý pre agentúru SITA uviedol: "Za pár nespratníkov to ublíži slušným divákom, ktorí povzbudzujú a držia palce nášmu tímu. My vo vedení klubu máme určite záujem na tom, aby sa udalosti, ktoré sa stali počas duelu s Ružomberkom, už nikdy nezopakovali. Pokiaľ ide o dnešný verdikt disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu, očakávali sme to približne v takýchto dimenziách. Myslel som si však, že by to nemuseli byť tri naše domáce stretnutia bez divákov, ale dve. Rozhodnutie disciplinárky mohlo byť o čosi miernejšie. Jedno stretnutie na Pasienkoch proti Senici sa už odohralo bez prítomnosti fanúšikov, čakajú nás ešte dva takéto duely. Opakujem, najviac na to doplatili slušní diváci."

Sklamaní Ružomberčania

Iný, prísnejší verdikt zo strany DK SFZ pre Slovan, očakávali v Ružomberku. Generálny riaditeľ klubu spod Čebraťa Ľubomír Golis vo štvrtok pre agentúru SITA skonštatoval: "Sme sklamaní. Ešte pred rozhodnutím disciplinárnej komisie bol aj v médiach avizovaný najvyšší možný trest tri domáce duely bez divákov a pokuta 17 000 eur, to sa v podstate aj potvrdilo a naplnilo. My sme však nespokojní. Myslíme si, že jedna vec je, čo umožňujú pravidlá a súčasný disciplinárny poriadok SFZ a druhá je mimoriadne opatrenie a zohľadnenie ľudského faktora."

Ako je známe, futbalovými Pasienkami, domovským stánkom ŠK Slovan Bratislava, otriasol zhruba desať minút pred koncom nedeľňajšieho stretnutia 6. kola Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (3:2) silný výbuch z delobuchu v sektore hostí. Zranenia utrpeli dve maloleté deti a hospitalizovať v Bratislave museli aj 22-ročného muža z Ružomberka. Neskôr vyhľadali ošetrenie v nemocnici v Ružomberku aj ďalší priaznivci mužstva spod Čebraťa.

Okrem disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu sa vo štvrtok "prípadu" venovala aj komisia rozhodcov SFZ, ktorá sa na svojom zasadnutí zaoberala postupom arbitrov v spomenutom zápase 6. kola Corgoň ligy, hranom 18. augusta na bratislavských Pasienkoch. Z ich záverov a stanovisko vyplýva, že rozhodcovia (Miroslav Jaška /hlavný/, Dušan Kubačka, Gabriel Ádám /asistenti/, pozn.) postupovali plne v zmysle Pravidiel futbalu a schválených pokynov komisie rozhodcov SFZ.

Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.