Toto pikantné jedlo znižuje riziko infarktu a mŕtvice aj bez diéty
Pridanie tohto jedla do vášho jedálnička môže znížiť riziko úmrtia na infarkt alebo mozgovú porážku až o polovicu.
Výskum zistil, že pravidelná konzumácia chilli papričiek znižuje riziko úmrtia na srdcové choroby, mozgovú príhodu a znižuje celkovú úmrtnosť.
Chilli papričky sú populárnou zložkou v tradičnej stredomorskej strave a mnohých ďalších kultúrach.
Papričky je potrebné jesť niekoľkokrát do týždňa
Talianska štúdia zistila, že konzumácia chilli papričiek štyrikrát týždenne alebo viac môže znížiť riziko úmrtia na mŕtvicu o 50 percent, úmrtia na infarkt o 40 percent a na akúkoľvek príčinu smrti o 23 percent.
Štúdia publikovaná v časopise Journal of the American College of Cardiology skúmala 23 000 Talianov a sledovala ich zdravotné a stravovacie návyky viac ako osem rokov. Marialaura Bonaccio, prvá autorka štúdie, uviedla:
„Zaujímavé je, že ochrana pred rizikom úmrtnosti bola nezávislá od typu stravy, ktorú ľudia držali. Inými slovami, niekto môže dodržiavať zdravú stredomorskú stravu, niekto iný môže jesť menej zdravo, ale pre všetky z nich má chili ochranný účinok. “
Ochranný účinok chilli papričiek môže byť spôsobený vysokým obsahom kapsaicínu a flavonoidov.
Kapsaicín nájdete v rôznych odrodách, s ktorými môžete v kuchyni experimentovať, ako napríklad serrano, chilli, kajenské korenie a jalapeño.
Obsahujú tiež fytochemikálie ako je kvercetín a luteolín, čo sú prírodné antioxidanty s protizápalovým účinkom
Chilli papričky obsahujú tiež kapsaicinoidy a karotenoidy, ako je beta karotén. Všetky tieto účinné látky a ich vzájomná spolupráca môžu mať pozitívny vplyv na ľudské zdravie.
Tieto bežné lieky výrazne zvyšujú riziko autizmu a ADHD, tehotné ženy by ich nemali brať
Lieky, ktoré užívajú milióny tehotných žien, môžu mať za následok autizmus u detí.
Lekár sa nakazil rakovinou: Takto ju dokázal dostať od pacienta
Ide o prvý zdokumentovaný prípad svojho druhu.
Tento druh mlieka je spojený s depresiou a úzkosťou
Výskumníci radia, ktorý typ mlieka je lepší z hľadiska vplyvu na duševné zdravie.
Odborník na rakovinu hrubého čreva: Tieto tri veci by som v kúpeľni nikdy nepoužil
Lekár prezradil niekoľko bežných vecí, ktoré vám po vykonaní potreby môžu škodiť.
Dietologička: Tieto vitamíny by som nikdy neužívala, spôsobujú obličkové kamene a rakovinu
Odborníčka na výživu onkologických pacientov varuje pred bežnými doplnkami stravy, ktoré užívajú milióny ľudí po celom svete.