Toto sú chyby, ktoré robíte pri príprave pečených zemiakov. Jamie Oliver radí, ako na to
- 9:53 30.05.2020
- Londýn

Jamie Oliver priniesol návod na prípravu perfektných pečených zemiakov.
Pečené zemiaky sú perfektnou prílohou ku väčšine jedál. Nie každému sa však podaria a často trpia tým, že sú príliš vláčne, alebo sú príliš prepečené.
Šéfkuchár Jamie Oliver sa vo videu podelil o recept na dokonalé pečené zemiaky. Tu sú časté chyby, ktorých sa mnohí pri ich príprave dopúšťajú.
Predvarenie zemiakov nemá trvať dlho
Ak nechcete, aby sa vám zemiaky rozpadali, mali by ste ich variť menej ako 15 minút. Ako radí Jamie Oliver: „Vždy ich varím asi 10 minút v osolenej vriacej vode.“
Zemiaky po uvarení treba premiešať
Na to, aby ste mali na zemiakoch chrumkavú kôrku, by ste mali zemiaky po uvarení scediť a trochu ich pretriasť, aby nemali úplne hladké okraje.
Pozor na dostatok tuku
Na to, aby ste mali zlatisté zemiaky z rúry, musíte na pekáč pridať dostatok tuku, napríklad v podobe extra panenského olivového oleja. Ide o najzdravšiu možnosť, na ktorej zemiaky môžete pripraviť a dodá im zlatistú chrumkavú textúru.
Jamie odporúča aj maslo, s ktorým budú mať zemiaky silnejšiu a chrumkavejšiu kôrku. Najsilnejšiu vrstvu chrumkavosti podľa neho dosiahnete s husacou masťou.
Nedostatok miesta pre zemiaky
Zemiaky by ste mali rozložiť na plech či pekáč tak, aby mali dostatok miesta. Nemali by tvoriť viac vrstiev, aby sa navzájom nepopučili. Jamie uviedol: „Kľúčom je, že ich vždy poukladajte v jednej vrstve v pekáči a dobre ich pokoreňte a posoľte.“
Trik s pučidlom na zemiaky
Jamie zemiaky pečie 30 minút pri 190 ° C do zlatista. Potom ich vytiahne a jemne pritlačí pučidlom na zemiaky, aby zlepšil ich textúru. „Chcem tak zväčšiť plochu zemiakov na dne plechu. Hovorím vám, vyskúšajte to a nebudete ľutovať," hovorí Jamie Oliver.
Dôležité sú bylinky v správny čas
Na pridanie arómy poslúžia bylinky a korenie, no dôležité je načasovanie. Je dobré ich pridať v strede pečenia. Jamie vysvetlil:
„Spolu s maximálnym faktorom chrumkavosti chcete maximálnu chuť. Bylinky pridávam teraz, pretože som zistil, že ak ich dáte na začiatok, síce máte dobrú chuť, ale bylinky sčernajú a nie je príjemné ich jesť."
V strede procesu pečenia dodáte zemiakom lepšiu vôňu byliniek. Šéfkuchár odporúča používať cesnak, rozmarín, tymián alebo bobkové listy pre zaujímavejšiu chuť. Potom zemiaky vráťte naspať do rúry na 25-30 minút. Ak budete sledovať tieto kroky, podľa Jamieho z rúry vytiahnete najlepšie pečené zemiaky na svete.

Google varuje: Tento mail ani neotvárajte!
Nový typ podvodu môže ukradnúť osobné údaje používateľov služby Gmail.

Mlákam sa pri parkovaní vyhnite, toto hrozí
Opakované dlhodobé státie v mlákach môže poškodiť viaceré časti vozidla, varuje odborník.

Hrôza počas vysielania: Moderátorka požiadala produkciu, aby okamžite kontaktovala jej mamu
Moderátorka prerušila rozhovor a požiadala televíznu produkciu, aby zavolala jej matke.

Autá DMC-12 známe z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti sa vytrácajú z ciest
Autá DeLorean, ktoré preslávila filmová trilógia Návrat do budúcnosti, sa vytrácajú z ciest a postupne sa stávajú skôr zberateľskými predmetmi ako funkčnými vozidlami.

Mach zo záhrady netreba odstraňovať, pre toto je užitočný
Dlhoveký zelený nepriateľ záhradkárov nemusí byť na škodu.