• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 23.9.2024Meniny má Zdenka
22°Bratislava

Serena je vo štvrťfinále US Open, A. Radwanská nie

  • 11:21 02.09.2013
  • NEW YORK
Serena je vo štvrťfinále US Open, A. Radwanská nie

Prekvapenie na účet Poľky Agnieszky Radwanskej, ale aj suverénne víťazstvo obhajkyne titulu Američanky Sereny Williamsovej či Číňanky Na Li priniesli nedeľné osemfinálové zápasy ženskej dvojhry na US Open v New Yorku.

Nasadená trojka a svetová štvorka Radwanská viedla nad Ruskou Jekaterinou Makarovovou (24.) 4:0 a potom už v prvom sete nečakane nezískala ani gem.

Dvadsaťpäťročná ľaváčka z Moskvy zdolala o rok mladšiu Krakovčanku 6:4, 6:4 a prvý raz v kariére postúpila v New Yorku do štvrťfinále. Ruska zahrala 28 víťazných úderov, o 10 viac ako zdolaná hráčka.

„Začala som dobre, ťažila som z nervozity súperky. Tá sa však postupne zlepšovala a ja som už v prvom sete nenašla spôsob, akým by som ho mohla vyhrať,“ cituje rozladenú Radwanskú server WTA.

Obrazom: Agnieszka Radwanská prehrala s Makarovovou


Makarovová zdolala piaty raz v kariére tenistku z najlepšej svetovej päťky, teraz ju čaká čínsky múr menom Na Li. Nasadená päťka nedala šancu Srbke Jelene Jankovičovej a bývalú svetovú jednotku vyprevadila z kurtu s výpraskom 6:3, 6:0. Tridsaťjedenročná Čínanka postúpila do newyorského štvrťfinále prvý raz.

„Možno som odohrala najlepší zápas v celej svojej kariére,“ tešila sa šampiónka Roland Garros z roku 2011. „V Ríme som tohto roku napriek dobrému výkonu Jankovičovej podľahla a ten pocit som už nechcela viac zažiť. Teraz sa cítim fantasticky,“ dodala Na Li.

Obrazom: Číňanka Na Li vyradila Jelenu Jankovičovú


Z očakávaného amerického súboja generácií medzi Serenou Williamsovou a Sloane Stephensovou bolo suverénne víťazstvo staršej a skúsenejšej hráčky. Tridsaťjedenročná S. Williamsová zdolala o 11 rokov mladšiu krajanku hladko 6:4, 6:1 a odplatila jej tak nečakanú prehru zo štvrťfinále tohtoročného Australian Open. Stephensová sa v prvom sete dotiahla z 2:4 na 4:4, ale potom jej súperka povolila už len jediný gem.

„Do stretnutia som vstupovala s tým, že musím zostať koncentrovaná až do konca. Nič iné ma nezaujímalo,“ komentovala 16-násobná grandslamová šampiónka. „Celkovo sme zohrali veľmi kvalitný zápas, ktorý mal parametre štvrťfinále alebo aj semifinále,“ dodala S. Williamsová. „Keď Serena vedie v druhom sete 3:1 a podáva tie svoje bomby, veľa sa už s tým nedá urobiť. To bol presne stav, ktorý som nemala dopustiť,“ posťažovala sa Stephensová, šestnástka svetového rebríčka.

Obrazom: Serena Williamsová porazila krajanku Sloane Stephensovú


Súperkou Sereny Williamsovej vo štvrťfinále bude Španielka Carla Suárezová-Navarrová, nasadená osemnástka. Vo vyrovnanom súboji vyradila svetovú deviatku, Nemku Angelique Kerberovú, 4:6, 6:3, 7:6 (3), keď zahrala 45 víťazných úderov. Zápas trval 2 hodiny a 41 minút.

„Keď som podávala na víťazstvo v treťom sete, bola som veľmi nervózna. V tajbrejku som už hrala to, čo viem a zvíťazila som,“ uviedla Španielka, ktorá si dala darček k utorkovým 25. narodeninám.

Obrazom: Nemka Kerberová nestačila na Carlu Suárezovú-Navarrovú


Do štvrťfinále na grandslamovom turnaji sa prebojovala tretí raz, z toho premiérovo v New Yorku. Na US Open je prvou španielskou štvrťfinalistkou od roku 1998, keď sa tak ďaleko dostala legendárna Arantxa Sánchezová-Vicariová.

„Teším sa na zápas proti Serene. Je to svetová jednotka, najlepšia hráčka, väčšia motivácia neexistuje,“ vravela Suárezová-Navarrová.

V pondelok sú v New Yorku na programe zostávajúce štyri súboje osemfinále ženskej dvojhry: Giorgiová (Tal.) - Vinciová (Tal.-10), Halepová (Rum.-21) - Pennettová (Tal.), Riskeová (USA) - Hantuchová (SR) a Ivanovičová (Srb-13) - Azarenková (Biel.-2). Súboj poslednej slovenskej zástupkyne Hantuchovej s Američankou Riskeovou sa začne na ústrednom dvorci Arthur Ashe Stadium krátko po 17.00 h.

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále):
Serena Williamsová (USA-1) - Sloane Stephensová (USA-15) 6:4, 6:1

Jekaterina Makarovová (Rus.-24) - Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) 6:4, 6:4

Na Li (Čína-5) - Jelena Jankovičová (Srb.-9) 6:3, 6:0

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-18) - Angelique Kerberová (Nem.-8) 4:6, 6:3, 7:6 (3)
Známe dvojice vo štvrťfinále:

Serena Williamsová (USA-1) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-18)

Jekaterina Makarovová (Rus.-24) - Na Li (Čína-5)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.