• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 20.9.2024Meniny má Ľuboslav(a)
17°Bratislava

Poprad sprísnil zákaz popíjania alkoholu na verejnosti

  • 11:58 02.09.2013
  • POPRAD
Poprad sprísnil zákaz popíjania alkoholu na verejnosti

Novela všeobecne záväzného nariadenia zakazuje popíjanie alkoholu od 6:00 do 2:00 nasledujúceho dňa aj v predajniach potravín.

Mestskí poslanci v Poprade na poslednom rokovaní sprísnili popíjanie alkoholu na verejnosti.

„Pristúpili sme k tomu pre ochranu verejného poriadku. Bol problém s tým, že aj na Námestí sv. Egídia, aj v okolí škôl či detských ihrísk sa nachádzali ľudia, ktorí konzumovali alkohol a nepôsobilo to dobre ani na deti, ani na verejnosť. Najnovšie tak priestupca bude postihnuteľný pokutou do 30 eur,“ informoval náčelník Mestskej polície v Poprade Jaroslav Marušin.

Po novom je konzumácia alkoholických nápojov zakázaná na verejne prístupných miestach na celom území mesta, teda na celom území určenom územným plánom mesta Poprad, okrem niekoľkých výnimiek.

V predajniach potravín platí tiež zákaz

Najpodstatnejšou zmenou je, že nové nariadenie zakazuje požívanie alkoholických nápojov v predajniach potravín v čase od 6:00 do 2:00 nasledujúceho dňa.

Rozsah zákazu je stanovený podľa najväčšieho zaťaženia otváracích hodín v potravinách. V čase od 2:00 do 6:00 sú predajne potravín na území mesta Poprad prevažne zatvorené.

Zákaz sa nevzťahuje na verejne prístupné miesto, ktorým je zariadenie určené na predaj, podávanie a požívanie alkoholických nápojov.

Zákaz sa tiež nevzťahuje na miesto, na ktorom sú so súhlasom Mesta Poprad umiestnené letné terasy a sezónne posedenia, ktoré tvoria súčasť prevádzkarní reštauračných a pohostinných zariadení, kaviarní, cukrární, čajovní, barov a predajných stánkov.

Zákaz neplatí 31. decembra a 1. januára

Zákaz sa rovnako nevzťahuje ani na miesta, na ktorých je mestom Poprad organizované verejné podujatie alebo príležitostný trh alebo na miesto, na ktorom je organizované verejné podujatie oznámené podľa zákona o organizovaní verejných telovýchovných podujatí, športových podujatí a turistických podujatí. Zákaz popíjania alkoholu na verejnosti neplatí v dňoch 31. decembra a 1. januára.

Sprísnenie požívania alkoholu na verejnosti v Poprade umožnila novela zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb. Novela zákona vytvorila pre mestá a obce priestor na vlastné rozhodnutie, akým spôsobom si určia časové a priestorové obmedzenia.

Na základe tejto zmeny zákona mesto Poprad vypracovalo dodatok k Všeobecne záväznému nariadeniu mesta Poprad o dodržiavaní čistoty na verejných priestranstvách, verejnom poriadku, zabezpečení zjazdnosti a schodnosti miestnych komunikácií a o obmedzení a zákaze požívania alkoholických nápojov na území mesta Poprad.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hnutie Slovensko upozornilo na kroky rektora Akadémie Policajného zboru

Hnutie Slovensko upozornilo na kroky rektora Akadémie Policajného zboru

DNES - 19:45Domáce

Hnutie Slovensko upozornilo na kroky rektora Akadémie Policajného zboru Stanislava Šišuláka.

Premiér: Za zdravotníctvo nesie zodpovednosť Dolinková, musí prísť s opatreniami

Premiér: Za zdravotníctvo nesie zodpovednosť Dolinková, musí prísť s opatreniami

DNES - 18:36Domáce

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nesie plnú zodpovednosť za zdravotníctvo a musí prísť s ozdravnými opatreniami.

Zuzana Dolinková chce na najbližšej vláde riešiť dlhy nemocníc voči dodávateľom

Zuzana Dolinková chce na najbližšej vláde riešiť dlhy nemocníc voči dodávateľom

DNES - 18:34Domáce

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) chce na najbližšie rokovanie vlády predložiť materiál, ktorý má riešiť dlhy štátnych nemocníc voči dodávateľom.

KDH kritizuje rezort kultúry za ignorovanie expertov, zvažuje zvolať výbor NRSR

KDH kritizuje rezort kultúry za ignorovanie expertov, zvažuje zvolať výbor NRSR

DNES - 17:38Domáce

Opozičné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) zvažuje zvolať mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá.

J. Mikloško považuje výroky I. Hazuchu na adresu jednorodičov za necitlivé

J. Mikloško považuje výroky I. Hazuchu na adresu jednorodičov za necitlivé

DNES - 16:48Domáce

Komisár pre deti Jozef Mikloško považuje výroky poslanca Ivana Hazuchu k jednorodičovským rodinám za veľmi zovšeobecňujúce, necitlivé a v mnohých ohľadoch nespravodlivé.