• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 23.9.2024Meniny má Zdenka
24°Bratislava

Extraligovú licenciu získali aj Martin, Trenčín a Poprad

  • 17:26 02.09.2013
  • BRATISLAVA
Extraligovú licenciu získali aj Martin, Trenčín a Poprad

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) v pondelok definitívne potvrdil extraligové licencie aj pre zostávajúce tri kluby.

Do novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže definitívne vstúpia aj MHC Mountfield Martin, Dukla Trenčín i HK Poprad.

Spomenuté trio klubov v prvom kole nedostalo licenciu, keďže do 15. augusta nesplnilo všetky podmienky.

V stanovenom termíne do 1. septembra napokon predložili potrebné dokumenty a predstavenstvo spoločnosti Pro Hokej dalo návrh pre licenčnú komisiu Slovenského zväzu ľadového hokeja, aby materiály odporučila prijať výkonnému výboru.
Čestné prehlásenie o vysporiadaní záväzkov

V polovici augusta komisia pre prevod súťažných licencií SZĽH neodporučila výkonnému výboru vydať Martinu, Trenčínu i Popradu súťažné licencie pre družstvá seniorov pre sezónu 2013/2014.

Výkonný výbor SZĽH na svojom augustovom zasadnutí určil pre tieto tri kluby ako hraničný termín pre splnenie všetkých podmienok na udelenie súťažnej licencie 1. september 2013.

"Tri extraligové kluby MHC Martin a.s., HK Poprad s.r.o. a HK Dukla Trenčín a.s., ktoré do pôvodného termínu nesplnili svoje povinnosti na pridelenie extraligovej licencie, do dodatočne stanoveného termínu - 1. septembra 2013, čestným prehlásením a dokladovaním deklarovali vysporiadanie všetkých svojich záväzkov voči hráčom a trénerom,“ uviedol na webe SZĽH riaditeľ Pro Hokeja Vladimír Paštinský a dodal, že spoločnosť navrhla komisii pre prevod súťažných licencií SZĽH vydať odporúčacie stanovisko výkonnému výboru SZĽH na udelenie súťažných licencií pre spomenuté kluby.
Tímy splnili všetky podmienky

"Komisia pre prevod súťažných licencií SZĽH sa v pondelok zaoberala podkladmi riadiaceho orgánu Tipsport extraligy spoločnosti Pro Hokej a.s. vo veci vydania súťažnej licencie pre súťažný ročník 2013/2014 pre extraligové kluby MHC Martin a.s., HK Poprad s.r.o. a HK Dukla Trenčín a.s. Komisia skonštatovala, že uvedené kluby na základe podkladov riadiaceho orgánu súťaže Pro Hokej a.s. dodatočne splnili všetky podmienky pre udelenie súťažnej extraligovej licencie. Na základe toho vydala komisia výkonnému výboru SZĽH odporúčacie stanovisko pre udelenie súťažnej extraligovej licencie pre sezónu 2013/2014 pre kluby MHC Martin a.s., HK Poprad s.r.o. a HK Dukla Trenčín a.s.,“ povedal pre hockeyslovakia.sk predseda komisie pre prevod súťažných licencií SZĽH Vladimír Palečka.

Hneď na prvý pokus získali súťažné licencie na sezónu 2013/2014 HC Košice, HK 36 Skalica, ŠHK 37 Piešťany, HC´05 Banská Bystrica, HK Nitra, HKM Zvolen a MsHK Žilina. Okrem týchto družstiev bude účastníkom Tipsport extraligy v sezóne 2013/2014 aj reprezentačné družstvo SR do 20 rokov, ktoré bude v najvyššej súťaži hrať pod hlavičkou HK Orange 20 a na svoje domáce stretnutia takisto ako vlani nastúpi na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.