• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 23.1.2025Meniny má Miloš
Bratislava

Trik, ako dokonale upiecť kurča: Jamie Oliver odhalil svoje tajomstvá

  • 8:03 20.06.2020
  • Londýn
Trik, ako dokonale upiecť kurča: Jamie Oliver odhalil svoje tajomstvá

Jamie Oliver vysvetlil, ako dokonale upiecť kurča. Upozornil pritom na viaceré chyby, ktorých sa dopúšťame.

Pečené kurča môže byť pri správnej príprave šťavnaté a plné chuti, no ak ho v rúre necháte pridlho, bude príliš suché a ak zabudnete na správne prísady, ostane vám nevýrazné kuracie mäso. Našťastie, Jamie Oliver sa podelil o jednoduchý postup, ako správne upiecť kurča a vyhnúť sa pritom bežným chybám.

Horúca citrusová bomba

Mnohí ľudia vedia, že obyčajný citrón dodá kuraciemu mäsu zaujímavú chuť, no podľa Olivera ho aj často využívajú nesprávne. Jamie odporúča vložiť citrón do kurčaťa pred pečením, no nemal by byť studený. „Ak tam dáte studený citrón, horúci vzduch sa tam nedostane a nebude sa tak piecť rovnomerne," uviedol šéfkuchár.

Na to, aby sa vám kurča upieklo rovnomerne, by ste doňho mali vložiť teplý citrón. Jamie ho odporúča zohriať v mikrovlnnej rúre na 40 sekúnd a potom doňho urobí zopár dier nožom „Je to v podstate horúca citrusová bomba,“ uviedol Jamie.

Pred pečením je vhodné v na kuracích stehnách urobiť zopár zárezov, aby sa prepiekli aj dovnútra. Jamie pri príprave kurčaťa zvykne zmiešať bylinky ako majoránka, petržlenová vňať a bazalka so soľou, korením a olivovým olejom a rozdelí zmes na dve časti.

Bylinky a maslo pod kožou

Jamie prstami jemne potiahne kuraciu kožu smerom k sebe a potom pomocou gumovej špachtle oddeľuje kožu od kuracích pŕs. Potom pod kožu až ku prsiam natlačí polovicu bylinkovej zmesi a kúsok masla na obe strany, pričom je opatrný, aby kožu neroztrhal.

Vďaka triku s bylinkami a maslom budú kuracie prsia šťavnaté a koža chrumkavá. Mäsiarskou šnúrkou následne zviaže kurčaťu nohy k sebe a obviaže šnúrku cez prsia nohy, aby kurča získalo tvar, vďaka ktorému sa lepšie prepečie.

Omáčka z výpeku, cibule a cesnaku

Zvyškom bylinkovej zmesi potrie kurča a položí ho na pekáč s dvomi cibuľami rozrezanými na polovice a strúčikmi z jedného cesnaku. Pri 220 stupňoch Celzia sa kurča pečie hodinu. Podľa Jamieho budete vedieť, že je mäso dopečené, keď sa bude oddeľovať od kosti a v pekáči vám ostane hnedá šťava.

Z výpeku na pekáči Jamie urobí omáčku. Iba odstráni šupky z cibule, pridá lyžicu múky a všetko jemne roztlačí. Netreba ani vývar, stačí pridať vodu a priviesť zmes k varu. Po scedení máte perfektnú omáčku na poliatie kuraciny.

Video: Pozrite si celý postup

Zdroj: Info.sk, TM, Video: YouTube.com/Jamie Oliver
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vyzeralo to ako zápal slepého čreva, ženu v nemocnici však čakalo prekvapenie

Vyzeralo to ako zápal slepého čreva, ženu v nemocnici však čakalo prekvapenie

VČERA - 21:54Zaujímavosti

Len 40 minút po prijatí v nemocnici prišiel šok. Prasknuté slepé črevo sa nakoniec ukázalo ako falošná diagnóza.

Video: Pred domom padol meteorit, všetko zachytila kamera

Video: Pred domom padol meteorit, všetko zachytila kamera

VČERA - 21:03Zaujímavosti

Podľa NASA ide o skutočne unikátnu udalosť.

Pozor na infikované kŕmidlá pre vtáky. Takto zistíte, či sa šíri nákaza

Pozor na infikované kŕmidlá pre vtáky. Takto zistíte, či sa šíri nákaza

VČERA - 10:02Zaujímavosti

Tu je niekoľko tipov, ako rozpoznať, či sa v okolí kŕmidla šíri nákaza.

Pozor na podvodné správy v Gmail: Takto vám ukradnú bankové údaje

Pozor na podvodné správy v Gmail: Takto vám ukradnú bankové údaje

19:55 21.01.2025Zaujímavosti

Podvodníci našli nový spôsob, ako sa dostať k údajom obetí.

Pozor na túto taktiku narcistov – často ju vidieť vo vzťahoch

Pozor na túto taktiku narcistov – často ju vidieť vo vzťahoch

18:05 19.01.2025Zaujímavosti

Partneri, ktorí toto robia vo vzťahu, obvykle vykazujú vysokú mieru narcistických prejavov správania.