• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 25.12.2024Dnes je 1. Sviatok vianocný
Bratislava

Ako správne pripraviť zemiakovú kašu: Vyhnite sa tejto chybe, ktorá vás pripraví o chuť

  • 18:31 21.06.2020
  • Svet
Ako správne pripraviť zemiakovú kašu: Vyhnite sa tejto chybe, ktorá vás pripraví o chuť

Dokonalú chuť zemiakovej kaše si mnohí pokazia nesprávnym postupom pri jej príprave.

Zemiaková kaša patrí medzi jednoduché jedlá na prípravu, no napriek tomu mnohí z nás ju celé roky varia nesprávnym spôsobom. Väčšina ľudí uvarí zemiaky vo vriacej vode, potom ich scedí, pridá maslo, mlieko či syr a zmes rozmixuje alebo popučí. Aj keď to takto robí väčšina, nemusí to znamenať, že je to správny postup.

Šéfkuchár Tyler Florence si myslí, že takto pripravujeme zemiaky o chuť. Namiesto toho by sme mali zemiaky variť priamo v mlieku či smotane. Ako uviedol pre Popsugar:

„Zemiaky majú skutočne delikátnu a nádhernú minerálnu chuť a keď uvaríte zemiaky vo vode a vylejete túto vodu do odtoku, odstránite všetku chuť zo zemiakov.”

Florence zoberie rovnaké množstvo mlieka alebo smotany a masla, aké by ste bežne pridali v závere kaše, a priamo v ňom zemiaky varí. Ako uviedol:

“Do hrnca pridám studené, olúpané, nakrájané zemiaky, smotanu, maslo a olivový olej. Mám rád cesnak. Mám rád kombinácie šalvie a rozmarínu a trochu tymiánu.“

Správny postup podľa šéfkuchára Tylera Florenca

  • S Florencovým postupom môžete do hrnca dať zemiaky a toľko mlieka, že zemiaky budú mierne vytŕčať nad hladinou.
  • Potom pridajte 3 polievkové lyžice masla a 3 polievkové lyžice olivového oleja.
  • Môžete pridať pár strúčikov ošúpaného cesnaku a pol zväzku šalvie, rozmarínu a tymiánu.
  • Pridajte minimálne lyžičku soli, aby zemiaky mohli počas varenia absorbovať trochu chuti.
  • Zemiaky zakryte a na strednom stupni ich varte približne 20 minút.

Tyler Florence popísal záverečné kroky:

„Keď sú zemiaky mäkké, do misky si položím cedník. Vylejem zemiaky cez cedník a smotana sa nahromadí na dne cedníka. Vrátim zemiaky späť do hrnca a vezmem cesnakovú smotanu a nalejem ju späť do zemiakov.”

Ako potvrdila redaktorka pre Popsugar, keď potom takto zaliate zemiaky rozmixovala, vznikla jej nebesky lahodná kaša, akú ešte v živote nemala. Odteraz už bude kašu pripravovať len týmto spôsobom.

Zdroj: Info.sk, TM, popsugar.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Psychologička radí: Toto sú tri znaky, že váš priateľ je falošný

Psychologička radí: Toto sú tri znaky, že váš priateľ je falošný

VČERA - 20:37Zaujímavosti

Odborníčka uviedla niekoľko znakov, že ste v toxickom priateľstve.

2 znaky, ktoré treba skontrolovať na fľaši od šampanského

2 znaky, ktoré treba skontrolovať na fľaši od šampanského

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Takto si viete overiť kvalitu bubliniek vo fľaši.

5 vianočných mýtov, o ktorých Biblia vôbec nepíše

5 vianočných mýtov, o ktorých Biblia vôbec nepíše

VČERA - 15:01Zaujímavosti

Niektoré z postáv v tradičných vianočných príbehoch sa v Biblii vôbec nevyskytujú.

Od básne k nesmrteľnej melódii: Príbeh piesne Tichá noc

Od básne k nesmrteľnej melódii: Príbeh piesne Tichá noc

VČERA - 9:45Zaujímavosti

Vianočné piesne patria už desiatky rokov k vianočným sviatkom.

Kto nosí vianočné darčeky? Od Ježiška cez Deda Mráza až po Vianočné poleno

Kto nosí vianočné darčeky? Od Ježiška cez Deda Mráza až po Vianočné poleno

VČERA - 9:36Zaujímavosti

Na Slovensku nosí darčeky pod stromček Ježiško, inde úradujú Dedo Mráz i Vianočné poleno.