• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 24.4.2025Meniny má Juraj
17°Bratislava

Nikdy nepridávajte túto zložku do praženice, takto len pokazíte chuť

  • 9:44 18.07.2020
  • Svet
Nikdy nepridávajte túto zložku do praženice, takto len pokazíte chuť

Častá chyba pri príprave praženice má za následok stratu chuti a “gumovú” štruktúru.

Pri príprave aj takých jednoduchých jedál, akým je praženica, majú mnohí ľudia svoje vlastné metódy a zlepšenia. Ak však k vajíčkam pridávate mlieko, je dosť možné, že si chuť praženice kazíte. Väčšina ľudí pridáva mlieko do praženice, aby dosiahla krémovejšiu chuť.

V skutočnosti však mlieko zbytočne riedi chuť vajec a dodáva im “gumovú” štruktúru. Aj tomto prípade platí známe: “Sto ľudí, sto chuti.” No ak chcete dosiahnuť najlepšiu chuť, existuje aj lepší spôsob, ako pridávanie mlieka.

Namiesto mlieka použite viac masla

Dan Joines, ktorý v Londýne prevádzkuje niekoľko ocenených reštaurácií, pre Mirror Online povedal: „Nikdy nepridávajte do miešaných vajíčok mlieko - oslabuje chuť a zvyšuje pravdepodobnosť, že budú gumené.”

Namiesto toho šéfkuchár používa rozpálené maslo. “Pred pridaním vajíčok sa uistite, že je maslo zlatisté, ale nie hnedé. Miešajte na miernom až nízkom plameni,” dodal Joines. Vajíčka na panvici potom otáčajte varechou, aby mali mierne tekutú štruktúru, ale aby sa zmes spojila.

Šéfkuchár v reštaurácii Hide v Londýne Luke Selby má rovnaký názor na mlieko: „Pridávanie mlieka do miešaných vajíčok je kardinálny hriech!” Selbymu vodnatá štruktúra vajíčok pripomína školské jedálne a riedenie vajíčok má tiež za následok, že vám ľahšie prihoria. Tiež sa môže stať, že vajíčka sa vám s mliekom nespoja a praženicu tak definitívne pokazíte.

Okrem masla však existuje ešte jedna zaujímavá náhrada. Šéfkuchárka Laoise Casey uviedla, že pridaním sušeného mlieka dostanete vajíčka na úplne novú úroveň:

„Aj keď nie som fanúšičkou mlieka, sušené mlieko je niečo úplne iné. Tento tip som sa naučila od jednej z kuchárok, s ktorými pracujem v reštaurácii Paradise Garage. Rozšľahajte čajovú lyžičku sušeného mlieka s vajíčkami a výsledkom je úžasná, takmer syrová praženica. V skutočnosti môže sušené mlieko vylepšiť veľa jedál ... od zmrzliny po zákusky a karamelovú omáčku.“

Zdroj: Info.sk, TM, mirror.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrôza počas vysielania: Moderátorka požiadala produkciu, aby okamžite kontaktovala jej mamu

Hrôza počas vysielania: Moderátorka požiadala produkciu, aby okamžite kontaktovala jej mamu

VČERA - 21:38Zaujímavosti

Moderátorka prerušila rozhovor a požiadala televíznu produkciu, aby zavolala jej matke.

Autá DMC-12 známe z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti sa vytrácajú z ciest

Autá DMC-12 známe z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti sa vytrácajú z ciest

VČERA - 16:12Zaujímavosti

Autá DeLorean, ktoré preslávila filmová trilógia Návrat do budúcnosti, sa vytrácajú z ciest a postupne sa stávajú skôr zberateľskými predmetmi ako funkčnými vozidlami.

Mach zo záhrady netreba odstraňovať, pre toto je užitočný

Mach zo záhrady netreba odstraňovať, pre toto je užitočný

VČERA - 8:00Zaujímavosti

Dlhoveký zelený nepriateľ záhradkárov nemusí byť na škodu.

Objavili sme novú farbu, hlásia vedci

Objavili sme novú farbu, hlásia vedci

10:17 22.04.2025Zaujímavosti

Podľa vedcov ľudia podobnú farbu ešte nevideli.

Podvod s dubajskou čokoládou: Na toto si dajte pozor

Podvod s dubajskou čokoládou: Na toto si dajte pozor

20:25 21.04.2025Zaujímavosti

Na trendovej sladkosti sa pokúšajú zarobiť aj podvodníci. Ako rozoznať podvod?