Sušienková nátierka: Takto si pripravíte lahodnú nátierku zo sušienok behom dvoch minút
- 20:13 05.08.2020
- Bratislava
Nátierka je ideálna ku káve, zmrzline alebo na palacinky ako sladké raňajky.
Belgické karamelové sušienky sú perfektným doplnkom ku káve a rovnako neodolateľná je aj nátierka, ktorú si z nich viete pripraviť.
Aj keď je sušienková nátierka dostupná v obchode, viete si ju behom pár minút pripraviť aj doma. Dokonale sa hodí na palacinky, vafle či ku zmrzline.
Na snímke karamelové sušienky, Foto: pikist.com
Domáca sušienková nátierka
Na výrobu 260 g nátierky budete potrebovať:
- 125 g karamelových sušienok (napr. Lotus)
- 25 g cukru
- 73 ml mlieka
- 35 g masla
- 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy alebo octu
- Pol čajovej lyžičky mletej škorice
Postup:
- Maslo rozpustite na 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre.
- Rozpustené maslo zmiešajte so všetkými ostatnými ingredienciami v mixéri, až kým nedosiahnete jemnú konzistenciu.
- Nalejte nátierku do pohára a uložte do chladničky na štyri hodiny, aby sa usadila.
- Čerstvá pomazánka má veľmi tekutú konzistenciu, no v chladničke vám stuhne. V chladničke ju môžete skladovať niekoľko týždňov.
Ak chcete pripraviť vegánsku verziu, vymeňte maslo za sójové mlieko a margarín.
Pozor na podvodné správy v Gmail: Takto vám ukradnú bankové údaje
Podvodníci našli nový spôsob, ako sa dostať k údajom obetí.
Pozor na túto taktiku narcistov – často ju vidieť vo vzťahoch
Partneri, ktorí toto robia vo vzťahu, obvykle vykazujú vysokú mieru narcistických prejavov správania.
Veterinári varujú: Toto viac nerobte, hrozí nákaza!
Varovanie veterinárov prichádza po tom, ako sa moderátorka súťažnej relácie priznala k rizikovému správaniu k svojmu psovi.
Od sklenených fliaš po hliníkové plechovky: Cesta konzervovania potravín
Uchovávanie potravín v konzervách je praktické nielen na ich dlhodobé skladovanie, ale aj prepravu.
Ak máte tieto aplikácie v mobile, musíte ich okamžite vymazať
Majitelia smartfónov by si mali skontrolovať, či sa na nich nenachádza niektorá z týchto 15 škodlivých aplikácií.