Toto sú najčastejšie chyby pri grilovaní: Takto si pokazíte chuť klobás a hamburgerov
- 20:08 07.08.2020
- Bratislava
Šéfkuchári prezradili, aké chyby robia ľudia pri príprave klobások a hamburgerov.
Dobrá grilovačka sa nezaobíde bez kvalitného mäsa, no aj tie najlepšie klobásy či hovädzie mäso viete ľahko pokaziť nesprávnou prípravou. Môže sa vám stať, že mäso prihorí, no ak ho necháte na plameni príliš krátko, riskujete surové mäso.
Našťastie, sa môžete prípravu týchto jedál učiť od tých najlepších. Šéfkuchári sa podelili o tipy, ako správne pripraviť klobásy a mleté mäso na burgery.
Jeff Baker pre Daily Star prezradil, akých chýb by sme sa mali vyvarovať pri príprave klobás. Tiež sa podelil o 5-krokový návod, ako pripraviť dokonalé klobásky. Pre najlepšie výsledky je lepšie ich pripravovať na rozpálenej panvici.
Ako správne pripraviť klobásy
- Vyberte klobásu z chladničky 20 minút pred tepelnou úpravou, pretože to pomáha rovnomernému upečeniu.
- Klobásy pripravujte na miernom až strednom ohni, aby nedošlo k spáleniu.
- Ak ich pripravujete na panvici, pridajte lyžičku kačacieho alebo husacieho tuku, krúžte ňou, kým nebude panvica úplne pokrytá a potom prebytočný tuk vyhoďte.
- Klobásy opekajte tak, aby sa navzájom nedotýkajú a udržiavajte stále teplo. Pravidelne ich otáčajte, aby získali zlatistú farbu - malo by to trvať 10 až 12 minút.
- Pred podávaním nechajte klobásu odležať. Ak jej dáte čas, tak podobne ako pri steakoch sa mäso uvoľní a stane sa šťavnatejším.
3 chyby, ktorým by ste sa mali vyvarovať
- Prepichovanie kože - to môže spôsobiť, že šťava vytečie a klobása zostane suchá.
- Vyprážanie v oleji – vďaka tomu bude klobása zvonku tvrdá, no vo vnútri suchá.
- Pečenie v rúre – aj keď sa klobása vyskytuje v mnohých receptoch pripravovaných rúre, najlepšie chutí, keď sa opečie na panvici.
Klobásy zbytočne neprepichujte, stratia tak šťavu, Foto: maxpixel.net
Ak pre vás klobásky nie sú žiadny problém, môžete si skúsiť pripraviť šťavnaté burgery. Gordon Ramsey však varuje pred chybami, ktorých by sme sa mali vystríhať.
Šesť chýb pri príprave hamburgerov podľa Gordona Ramseyho
- Použitie jedného druhu mäsa – nebojte sa experimentovať a zmiešajte mleté mäso z rôznych hovädzích častí.
- Zabúdate mäso nechať odležať v chladničke – keď zmes na burger necháte cez noc v chladničke, nebude sa vám rozpadať
- Zabúdate na namastenie grilu - ak to neurobíte, hamburger sa bude rozpadať
- Opiecť treba aj žemle – nezabudnite opiecť aj žemle, aby sa vám neskôr nerozmočili
- Zabúdate na maslo - podľa Ramseyho môžu hamburgery vyzerať anemicky, ak na ne nedáte maslo
- Nedostatok korenia - každý kuchár vám povie, že korenie je nevyhnutné, pretože zvyšuje chuť vášho jedla
Video: Pozrite si, ako pripravuje hamburgery Gordon Ramsey
Kameň, papier, nožnice: S týmto psychologickým trikom hru vždy vyhráte
Expert odhalil jednoduchý trik, ktorý vám zaručí, že porazíte svojich priateľov.
Vyzeralo to ako zápal slepého čreva, ženu v nemocnici však čakalo prekvapenie
Len 40 minút po prijatí v nemocnici prišiel šok. Prasknuté slepé črevo sa nakoniec ukázalo ako falošná diagnóza.
Video: Pred domom padol meteorit, všetko zachytila kamera
Podľa NASA ide o skutočne unikátnu udalosť.
Pozor na infikované kŕmidlá pre vtáky. Takto zistíte, či sa šíri nákaza
Tu je niekoľko tipov, ako rozpoznať, či sa v okolí kŕmidla šíri nákaza.
Pozor na podvodné správy v Gmail: Takto vám ukradnú bankové údaje
Podvodníci našli nový spôsob, ako sa dostať k údajom obetí.