Nepokazte si týmto praženicu! Gordon Ramsay varuje pred najväčšími chybami
- 8:31 23.08.2020
- Londýn
Je možné, že celý život pripravujete praženicu zle. Známy šéfkuchár prezradil chyby, ktorým by ste sa mali vyvarovať.
Praženica patrí medzi základné jedlá, ktoré by mal zvládnuť takmer každý. Šéfkuchár Gordon Ramsay si dáva veľký pozor na tento pokrm a dokonca na základe praženice hodnotí ostatných kuchárov.
Ako vysvetlil vo videu zverejnenom na YouTube: "Zakaždým, keď dostaneme do kuchyne nového kuchára, vždy ho žiadame, aby spravil praženicu. A ak dokáže pripraviť perfektnú praženicu, viete, že vie dobre variť.“
Na to, aby ste pripravili dokonalú praženicu, mali by ste sa vyhnúť týmto chybám:
1. Ochutenie vajíčok pred varením
Gordon Ramsay varuje domácich kuchárov, aby vajíčka nesolili a nekorenili predčasne: „Začnite s tromi vajíčkami a neochucujte ich. Ak dáte soľ teraz, tak to vajíčka rozloží a premení na niečo veľmi vodnaté."
Namiesto soli alebo korenia, ktoré zhoršuje konzistenciu, šéfkuchár namiesto toho pridáva ako prvé maslo. Vysvetlil: „Je dôležité ho pridať hneď na začiatku, pretože to dodáva peknú zamatovú chuť.“
2. Miešanie vajíčok príliš skoro
Profesionálny kuchár upozornil na ďalšiu chybu, ktorú robia amatéri. S miešaním vajíčok by ste mali začať, až keď budú na horúcej panvici. Ak začnete šľahať skôr, ako dáte vajcia na panvicu, stratia svoju konzistenciu a budú sa rozpadať.
3. Varenie len na jednej teplote
Gordon Ramsay hovorí, že popri miešaní by ste vajíčka mali variť na rôznych teplotách. Vyvarujete sa tak tomu, aby boli vajíčka prevarené a gumené. Mali by ste začať vysokou teplotou, potom panvicu dať preč z ohňa, pomiešať a zase vrátiť.
Praženicu častejšie odstraňujte od zdroja tepla a miešajte. Nezabudnite na maslo hneď na začiatku varenia. Foto: YouTube.com/WatchTheDaily
4. Prestávky v miešaní
V miešaní vajíčok by ste mali byť vytrvalí. Gordon dodáva: „Správajte sa k nim ako k rizotu, nemôžete prestať miešať."
5. Praženicu nenechávajte pridlho v teple
Praženicu by ste mali zložiť z tepla a rozpálenej panvice čo najskôr, pretože zvyškové teplo na spodku panvice pokračuje v procese varenia. Akonáhle dosiahnete správnu konzistenciu, môžete praženicu ochladiť creme fraiche. Gordon Ramsay pridáva k praženici pol polievkovej lyžice, aby tak stiahol teplotu v hrnci.
6. Nezabúdajte dochutiť
Gordon Ramsay na záver používa soľ, korenie a pažítku, ktorá pozdvihne chuť praženice.
Video: Pozrite si, ako praženicu pripravuje Gordon Ramsay
Kameň, papier, nožnice: S týmto psychologickým trikom hru vždy vyhráte
Expert odhalil jednoduchý trik, ktorý vám zaručí, že porazíte svojich priateľov.
Vyzeralo to ako zápal slepého čreva, ženu v nemocnici však čakalo prekvapenie
Len 40 minút po prijatí v nemocnici prišiel šok. Prasknuté slepé črevo sa nakoniec ukázalo ako falošná diagnóza.
Video: Pred domom padol meteorit, všetko zachytila kamera
Podľa NASA ide o skutočne unikátnu udalosť.
Pozor na infikované kŕmidlá pre vtáky. Takto zistíte, či sa šíri nákaza
Tu je niekoľko tipov, ako rozpoznať, či sa v okolí kŕmidla šíri nákaza.
Pozor na podvodné správy v Gmail: Takto vám ukradnú bankové údaje
Podvodníci našli nový spôsob, ako sa dostať k údajom obetí.