• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 24.9.2024Meniny má Ľuboš, Ľubor
12°Bratislava

Škrtel vyzdvihol výkon hráčov, boli obetavý a taktický

  • 9:25 07.09.2013
  • ZENICA
Škrtel vyzdvihol výkon hráčov, boli obetavý a taktický

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel po piatkovom víťazstve 1:0 v Zenici nad domácim výberom Bosny a Hercegoviny v zápase G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 vyzdvihol silu celej kabíny, členov realizačného tímu nevynímajúc.

"Išlo o kolektívny výkon všetkých hráčov - bol vynikajúci, obetavý a taktický. Všetci sme si plnili povinnosti, a preto sa zrodil takýto výsledok. Nie je to však len o hráčoch alebo tréneroch. Je to výsledok celého kolektívu, od brankára až po kustóda či masérov. Každý na tom nesie podiel. Sme spolu, vytvárame si náladu v kabíne a tá sa potom prenáša na ihrisko. Každý na tom má svoj podiel," myslí si dvadsaťosemročný stopér anglického FC Liverpool.

Práve Škrtel bol spolu s Jánom Ďuricom defenzívny pilier, ktorému sa podarilo eliminovať útočné chúťky favorizovaného súpera.

Napriek územnej prevahe sa reprezentanti Bosny a Hercegoviny dostávali do šancí len sporadicky, Vedad Ibiševič a Edin Džeko nepotvrdili povesť vychýrených kanonierov. "Do duelu sme vstupovali s cieľom čo najdlhšie udržať bezgólový stav, hrať zabezpečene zozadu a pokúšať sa o brejky. To nám napokon vyšlo a sme spokojní. Bol to zápas o body, ale aj o vytvorenie lepšej atmosféry okolo národného tímu a celkovo futbalu na Slovensku. Negatív tu už bolo dosť a verím, že týmto výsledkom sme to trochu očistili a budeme pokračovať ďalej," poznamenal po piatku 62-násobný reprezentant SR.

Martin Škrtel po senzačnom triumfe na pôde nepríjemného súpera nechce tento výsledok preceniť. "Nejdeme sledovať tabuľku našej skupiny, kráčame od zápasu k zápasu. Podarilo sa nám vyhrať v piatok, ale ďalší zápas nás čaká už v utorok. Musíme zregenerovať, pripraviť sa na Bosnu a pokúsiť sa zopakovať v domácom súboji najmä výsledok. Nebude to nič ľahké, pretože aj súper doma potvrdil, že má vynikajúce mužstvo s individualitami. Prvý krok sme zvládli, teraz nás čaká ďalší," doplnil nekompromisný bek.

Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

Slovenskí hokejisti zdolali v 2. zápase kvalifikácie Maďarsko

20:39 30.08.2024Športové

Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom druhom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026.

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.