Slovenská výtvarníčka radí: Pomocou tohto triku pripravíte dokonalú polevu na medovníky
- 8:44 16.12.2020
- Bratislava
Užitočný tip ocenia najmä gazdiné, ktoré si dajú námahu so zložitejšou výzdobou.
Úspech pri zdobení medovníkov závisí od kvality polevy, radí výtvarníčka Marianna Chvastová z Michaloviec, ktorej pestrú prácu aktuálne prezentuje Zemplínske osvetové stredisko. Ako pre TASR povedala, pri jej výrobe treba použiť čo najjemnejší, "púdrový" práškový cukor.
Výsledok snahy ocenia podľa nej najmä gazdiné, ktoré sa chcú pustiť do zložitejšej výzdoby. „Pri mriežkových (vzoroch, pozn. TASR) je základ urobená kvalitná poleva. Musí byť naozaj kvalitná, aby tie mriežky boli pekné,“ vysvetlila. Na zafarbenie „klasickej“ bielkovej polevy používa gélové potravinárske farby.
Inšpiráciu pri zdobení hľadá Chvastová v každodennom živote. Samotné motívy nanáša na medovníky viacerými technikami. Zvyčajný predvianočný motív anjelov tento rok predstihli víly, pri ktorých využíva nielen svoj estetický zmysel pre detail, ale i farebnú pestrosť, ktorú jej práca s farbami umožňuje.
Chvastová pečie a zdobí medovníky „sporadicky“, na Veľkú noc a na Vianoce už viac ako dvadsať rokov. Aj keď v žiadnom z jej medovníkov nechýba med, obľúbený recept nemá. „Skúšala som viacero receptov, nie každý sa mi osvedčil,“ povedala. I pri ceste však odporučila používať čo najkvalitnejšiu múku.
Pozor na infikované kŕmidlá pre vtáky. Takto zistíte, či sa šíri nákaza
Tu je niekoľko tipov, ako rozpoznať, či sa v okolí kŕmidla šíri nákaza.
Pozor na podvodné správy v Gmail: Takto vám ukradnú bankové údaje
Podvodníci našli nový spôsob, ako sa dostať k údajom obetí.
Pozor na túto taktiku narcistov – často ju vidieť vo vzťahoch
Partneri, ktorí toto robia vo vzťahu, obvykle vykazujú vysokú mieru narcistických prejavov správania.
Veterinári varujú: Toto viac nerobte, hrozí nákaza!
Varovanie veterinárov prichádza po tom, ako sa moderátorka súťažnej relácie priznala k rizikovému správaniu k svojmu psovi.
Od sklenených fliaš po hliníkové plechovky: Cesta konzervovania potravín
Uchovávanie potravín v konzervách je praktické nielen na ich dlhodobé skladovanie, ale aj prepravu.