• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
24°Bratislava

V kauze Bonanno Péchy vypovedal, prečo mal v rukách samopal

  • 13:45 16.09.2013
  • BRATISLAVA
V kauze Bonanno Péchy vypovedal, prečo mal v rukách samopal

Stretnutie právnikov a sudcov v bare Bonanno v Rajeckých Tepliciach z jesene 2010 nebolo žiadnou bujarou oslavou ani hýrením s alkoholom, tvrdí právnik na dôchodku Tibor Péchy.

V pondelok na súde tiež povedal, že atrapu samopalu a tlmiče na uši mu niekto podal, respektíve zavesil, keď vyšiel pred podnik. „Už zo samotných záberov, ktoré boli zverejnené, vyplýva, že sme nehodovovali ani nehýrili alkoholu, o čom svedčí vyfotený bohatý stôl, na ktorom boli tyčinky a fľaše minerálky. Mám 72 rokov, ale takto som si hýrenie nikdy nepredstavoval,“ povedal Péchy v postavení svedka v konaní na Okresnom súde Bratislava II., ktorý rieši žalobu sudcu najvyššieho súdu Štefana Michálika na vydavateľstvo denníka Nový Čas.
Tragédia v Devínskej Novej Vsi

Noviny v júni 2011 informovali o akcii, na ktorej Péchy na ulici pred barom vítal prichádzajúcich hostí s modrými slúchadlami na ušiach a nefunkčným samopalom v ruke. Denník vtedy pripomenul, že pár mesiacov pred tým Ľubomír Harman s modrými chráničmi na ušiach a samopalom v ruke zastrelil v bratislavskej Devínskej Novej Vsi sedem ľudí.

Péchy na dnešnom pojednávaní tvrdil, že samopal a tlmiče na uši mu podali, keď išiel von čakať vtedajšieho námestníka generálneho prokurátora Ladislava Tichého. Ten mal priniesť na stretnutie stanovy ich združenia Justičný Oskar.
Rozhovor s redaktorkou popiera

Péchymu podľa jeho slov ešte pred príchodom Tichého niekto oznámil, že ministerstvo vnútra nevyhovelo ich žiadosti a neschválilo im navrhované sídlo združenia. „Mňa sa to dotklo, vybehol som z Bonanna a čakal som, kedy príde auto,“ tvrdil s tým, že niekto mu založil slúchadlá a do rúk dal nefunkčný samopal, pričom potom kričal: Vydajte stanovy! Dodal, že po príchode Tichého sa dozvedel, že stanovy schválili. „Tým pádom sa moja aktivita vonku skončila,“ povedal. Vo vnútri mu ako zakladateľovi združenia odovzdal Tichý sošku bohyne Justície, ktorú nazvali Justičný Oskar a tiež tlačivo stanov združenia. Péchy priznal, že ho to veľmi potešilo, preto si so soškou zatancoval.

Péchy na súde odmietol, že by ho redaktorka Nového Času kontaktovala. „Tvrdenie, že ma opakovane kontaktoval na mobil, ktorý som nezdvíhal, nie je pravdivé, o čom svedčí aj výpis od operátora,“ uviedol. „Hovorila len s mojou manželkou, ktorá jej uviedla, že nie som doma,“ doplnil.
Falošná fotografia

Obidve strany sporu si dali vyhotoviť odborný názor na fotografiu uverejnenú v Novom Čase, na ktorej je Péchy so slúchadlami a samopalom vo vnútri baru v prítomnosti sudcu Michálika. Péchy o fotke dnes povedal, že aj laik zistí, že je to falzifikát. „Takáto situácia určite nenastala,“ vyhlásil. Sudkyňa skonštatovala, že súd dostal dva rôzne názory na spornú fotku. Je preto možné, že dajú vypracovať k fotografii znalecký posudok, podľa sudkyne by bolo najlepšie, keby sa právni zástupcovia zhodli na inštitúcii, ktorá ho vykoná, možno bude zo zahraničia.

Pojednávanie odročili na november, keď majú vypovedať ďalší svedkovia.

Vydavateľa Nového Času za články žaluje okrem Michálika aj prokurátor Ladislav Tichý, ktorý pýta 200-tisíc eur, ďalej žiadajú po stotisíc eur sudcovia najvyššieho súdu Daniel Hudák, Juraj Seman a Milan Lipovský, 120-tisíc chce vysúdiť sudca z Čadce Jozef Korduliak a aj spomínaný právnik Péchy. Stotisíc eur pýta aj podnikateľ Štefan Comorek.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia vyšetruje vraždu ženy v Košiciach, podozrivú osobu zadržali

Polícia vyšetruje vraždu ženy v Košiciach, podozrivú osobu zadržali

DNES - 14:15Domáce

Polícia vyšetruje obzvlášť závažný zločin vraždy v Košiciach. Telo ženy bez známok života s bodným zranením našli v sobotu ráno.

Prezident Peter Pellegrini odcestuje v nedeľu do USA, vystúpi aj na pôde OSN

Prezident Peter Pellegrini odcestuje v nedeľu do USA, vystúpi aj na pôde OSN

DNES - 13:17Domáce

Prezident SR Peter Pellegrini odcestuje v nedeľu (22. 9.) do Spojených štátov amerických na 79. Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov (OSN).

SHMÚ: Na západe Slovenska platí 2. aj 3. stupeň výstrah pred povodňami

SHMÚ: Na západe Slovenska platí 2. aj 3. stupeň výstrah pred povodňami

DNES - 11:31Domáce

Vo viacerých okresoch na západnom Slovensku sa výstrahy najvyššieho stupňa pred povodňami zmenili na druhostupňové.

Komárno: Hladina Dunaja pomaly klesá, odstraňovanie škôd potrvá týždne

Komárno: Hladina Dunaja pomaly klesá, odstraňovanie škôd potrvá týždne

DNES - 11:16Domáce

Rieka Dunaj kulminovala v Komárne v piatok (20. 9.) ráno, keď dosiahla výšku 833 centimetrov. Hladina začala klesať, odborníci však očakávajú pomalý pokles.

V nedeľu nastane jesenná rovnodennosť, začne sa astronomická jeseň

V nedeľu nastane jesenná rovnodennosť, začne sa astronomická jeseň

DNES - 10:37Domáce

V nedeľu 22. septembra o 14. hodine a 43. minúte stredoeurópskeho letného času nastane jesenná rovnodennosť a na Slovensku, tak ako na celej severnej pologuli, nastane začiatok astronomickej jesene.