• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 22.12.2024Meniny má Adela
Bratislava

Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka

  • 17:02 16.09.2013
  • POPRAD
Víťazné menu Food Fest Tatry obsahovalo pstruha i diviaka

Tatranský šéfkuchár Jaroslav Uhlár z Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici sa stal absolútnym víťazom prvého ročníka tatranského festivalu Food Fest Tatry.

Najvyššie ohodnotene získal za vysokú kvalitu, preukázané skúsenosti, prejavený profesionálny prístup, prínos v gastronómii, dodržanie postupov súťaže a originalitu, informovala spoluorganizátorka súťaže Lenka Chovancová.

"Skúsenosti robia svoje. Na druhej strane, ja som šiel do súťažného varenia s radosťou. Mali sme veľmi dobré odozvy od ľudí, ktorí sa k nášmu stánku vrátili aj na druhý deň, a to človeka veľmi poteší," povedal Jaroslav Uhlár.

Kuchárske umenie na víkendovom podujatí v Tatranskej Lomnici hodnotila porota zložená z odborníkov a porota z ľudu. Hoci počasie nebolo festivalu príliš naklonené, chuť návštevníkov na najlepšie tatranské špeciality bola silnejšia. Do tatranskej Lomnice si našlo cestu okolo 3500 ľudí z celého Slovenska. Okrem domácich návštevníkov to boli aj turisti z okolitých krajín, hlavne z Českej republiky.

Víťazné štvorchodové menu pozostávalo z domácej bravčovej paštéty s glazovanou šalotkou a opečenou bagetkou ako predjedlo. Polievku predstavoval zelerový krém s pečeným filetovaným pstruhom s tymianom na restovanom špenáte. Hlavné jedlo bolo ragú z diviaka s dubákmi, lesnými plodmi a žemľovou knedľou. Dezert bola jablková piškóta s ovocnou plnkou v pečených mandliach s tekutou čokoládou a gaštanovou penou.

Okrem hlavnej súťaže oceňovali organizátori aj v ďalších kategóriách. V kategórii tradičnosť, zachovanie a udržanie tradície a klasických tatranských a slovenských surovín zvíťazil Milan Suranovský z AquaCity Poprad. V kategórii originalita, inovatívnosť a nové postupy a nápady a trendy zvíťazil Dominik Bašista z Mountain Hotel & Residencies Kukučka. Cenu šéfkuchára v kategórii exotika, spojenie chutí a kombinácia surovín zvíťazil Štefan Grich z hotela Panorama. Za prínos zahraničnej gastronómie k tatranskej a spájanie domácich a cudzích komponentov získal ocenenie Marco Lino z Lino Restaurant.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V nedeľu treba počítať s víchricou, pozor najmä v týchto oblastiach

V nedeľu treba počítať s víchricou, pozor najmä v týchto oblastiach

VČERA - 18:55Domáce

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy prvého a druhého stupňa.

Zlodeji ukradli auto kuriérovi s tovarom za asi 45.000 eur

Zlodeji ukradli auto kuriérovi s tovarom za asi 45.000 eur

VČERA - 18:14Domáce

Vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvinených.

Vlak na železničnom priecestí vrazil do auta

Vlak na železničnom priecestí vrazil do auta

VČERA - 16:50Domáce

V aute sa nachádzali dve osoby.

Pátranie po mladíkovi sa skončilo tragicky

Pátranie po mladíkovi sa skončilo tragicky

VČERA - 15:58Domáce

Polícia ukončila pátranie po 19-ročnom Bogdanovi, zúčastnili sa ho aj dobrovoľníci.

Boli medzi obeťami v Nemecku aj Slováci? Ministerstvo informuje

Boli medzi obeťami v Nemecku aj Slováci? Ministerstvo informuje

VČERA - 15:53Domáce

Slovenský zastupiteľský úrad v Berlíne je v kontakte s nemeckými zložkami.