• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
24°Bratislava

V prípade Hedvigy Malinovej chcú doplniť dôkazy

  • 15:11 18.09.2013
  • BRATISLAVA
V prípade Hedvigy Malinovej chcú doplniť dôkazy

V prípade Hedvigy Žákovej - Malinovej treba podľa generálnej prokuratúry doplniť dôkazy, pričom prípravné konanie by sa malo skončiť do konca tohto roka.

"Preskúmaním vyšetrovacieho spisu sa zistilo, že je potrebné doplniť dokazovanie o konkrétne dôkazné prostriedky. Vzhľadom na neverejný charakter prípravného konania ich nebudeme bližšie uvádzať," povedala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Bývalá študentka a dnes matka dvoch detí Malinová - Žáková už roky čelí obvineniam z údajnej krivej výpovede, vyšetrovanie vedie generálna prokuratúra.

Generálna prokuratúra ešte v auguste oznámila, že prípad Malinovej -Žákovej bude dozorovať iný prokurátor než ten, ktorému bol pôvodne pridelený. "Vzhľadom na to, že boli zistené aj prieťahy v prípravnom konaní, prokurátor, ktorý bude vec ďalej realizovať, určil aj predpokladaný termín ukončenia prípravného konania do konca roka 2013," dodala Tökölyová s tým, že o výsledku prípravného konania budú verejnosť informovať.

Obhajca Hedvigy Žákovej - Malinovej Roman Kvasnica je zvedavý, ako a kto bude v prípade ďalej konať. "Sám som zvedavý, ako a kto bude ďalej v tejto veci konať," povedal agentúre SITA. Zároveň očakáva, že bude zverejnené, z akých dôvodov bola vec odňatá predchádzajúcemu prokurátorovi. Podľa jeho slov Hedviga Žáková - Malinová doteraz nevie, z akého konkrétneho protiprávneho konania je obvinená.

"Verím, že nové vedenie Generálnej prokuratúry SR nebude pokračovať v porušovaní jej práva na obhajobu. Ona sa totiž nevie účinne brániť, pokiaľ orgány činné v trestnom konaní neoznámia, v čom konkrétnom mala podľa ich názoru v roku 2006 klamať," povedal. "Keby hneď v roku 2007 bola rozhodujúca právna rovina a nie politikum, ktoré bolo do veci vnesené, tak každý odborník na trestné právo by zaujal názor, že by mohlo ísť aj tak len o priestupok," dodal Kvasnica.

Hedviga Malinová prišla 25. augusta 2006 na skúšku do školy v Nitre zbitá a s popísanou blúzou (nápis: Maďari za Dunaj), pričom podľa nej na ňu zaútočila dvojica mužov so slovami „Na Slovensku po slovensky“. Polícia však prípad už po 16 dňoch uzavrela s tým, že sa nestal tak, ako ho popísala. Na tento postup sa sťažovala Hedviga Európskemu súdu pre ľudské práva žalobou na štát. Prípad sa skončil dohodou o zmieri, Radičovej kabinet vyslovil nad prípadom poľutovanie. Bývalá študentka však už roky čelí obvineniam z údajnej krivej výpovede. Vyšetrovanie vedie generálna prokuratúra, prípad je stále len v prípravnej fáze. Prokuratúra trvala na tom, že si Hedviga národnostne motivovaný útok vymyslela.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

DNES - 16:39Domáce

V bratislavskej Petržalke, smerom z Dolnozemskej cesty na Most Apollo, došlo v sobotu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá a cyklisti.

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

DNES - 16:12Domáce

Slovensko dáva do zdravotníctva naďalej menej financií ako Česko. V kvalite zdravotnej starostlivosti ho môže dobiehať vyššou efektívnosťou v hospodárení.

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

DNES - 15:44Domáce

Na Kollárovej ulici v Novej Bani (okres Žarnovica) v piatok (20. 9.) neskoro večer muž napadol nožom dve osoby.

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

DNES - 15:27Domáce

Horskí záchranári pomáhali horolezcovi, ktorý pri lezení prvej dĺžky v stene Baraních rohov vypadol.

Takáč: Koalícia neplánuje navrhovať podpredsedu NRSR, čaká na návrh PS

Takáč: Koalícia neplánuje navrhovať podpredsedu NRSR, čaká na návrh PS

DNES - 14:32Domáce

Koalícia neplánuje navrhovať kandidáta na podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Čaká na návrh Progresívneho Slovenska (PS) ako najväčšej opozičnej strany.