• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 21.9.2024Meniny má Matúš
13°Bratislava

Televízia Markíza má nového riaditeľa, Ťapáková skončila

  • 15:45 25.09.2013
  • BRATISLAVA
Televízia Markíza má nového riaditeľa, Ťapáková skončila

Matthias Settele nahradí Zuzanu Ťapákovú na pozícii generálneho riaditeľa TV Markíza.

Oznámila to v stredu Central European Media Enterprises Ltd (CME) a agentúru SITA o tom informovala vedúca PR TV Markíza Tatiana Tóthová.

Podľa výkonného riaditeľa CME Christopha Mainuscha v osobe Matthiasa Settela získava CME skúseného profesionála, ktorý povedie spoločnosť v kritických časoch na trhu, ktorý považujú za jeden z kľúčových.

Výkonný riaditeľ CME zároveň v tlačovej správe poďakoval Zuzane Ťapákovej za roky strávené v TV Markíza. Informácie o odchode Zuzany Ťapákovej z vedenia TV Markíza sa začali šíriť po tom, ako 21. augusta mediálna spoločnosť CME oznámila, že jej šéf Adrian Sarbu odstúpil z funkcie s okamžitou účinnosťou. Markíza ich však odmietala potvrdiť, kým sa k nim oficiálne nevyjadrí CME.

CME tento mesiac informovala, že našla náhradu za bývalého šéfa Adriana Sarbua, ktorý opustil pozíciu prezidenta spoločnosti v auguste. Skupinu s účinnosťou od 16. septembra vedú dvaja najvyšší manažéri Christoph Mainusch a Michael Del Nin. Prvý z nich naposledy pôsobil ako konzultant spoločnosti Turner Broadcasting International. Michael Del Nin sa pohybuje štyri roky v najužšom vedením spoločnosti Time Warner, kde vykonával funkciu viceprezidenta pre zahraničnú a korporátnu stratégiu.

“Teším sa na riadenie tímu na Slovensku a som rád, že budem súčasťou úspechu Markízy a prispejem k rozvoju staníc a značiek naprieč všetkými médiami,” cituje ďalej tlačová správa reakciu Settela.

Matthias Settele pred nástupom do CME zastával pozíciu generálneho manažéra v spoločnosti Turner Nordic a Baltic a pôsobil ako senior konzultant pre rakúsku verejnoprávnu televíziu ORF. Taktiež bol televíznym a produkčným konzultantom pre viaceré medzinárodné televízne skupiny vrátane RTL Group, MTG/Viasat group a Turner Broadcasting International, ako aj televízne stanice, produkčné spoločnosti a univerzity v rámci Európy. Pred začiatkom dráhy konzultanta pracoval ako Senior Vice Prezident pre obchodné záležitosti pre spoločnosť RTL v Nemecku.

CME zápasí s problémom oslabujúceho trhu televíznej reklamy. Spoločnosť, ktorá prevádzkuje televízne stanice v strednej a východnej Európe, zvýšila ceny, aby jej to pomohlo znovu získať dobrú pozíciu na zmenšujúcom sa reklamnom trhu. Tento krok viedol k tomu, že mnohí zadávatelia reklamy odišli z televíznych staníc CME, čo poškodilo jej ziskovosť v druhom štvrťroku. Analytik banky Česká Spořitelna Václav Kmínek uviedol, že niektoré kroky, ktoré CME v poslednom období urobila, neboli veľmi vhodné vzhľadom na dlhodobo slabý trh. CME však konštatovala, že si za svojimi nedávnymi krokmi stojí. "Predstavenstvo rozhodne podporuje stratégie, ktoré CME prijala v roku 2013 vrátane dôležitých iniciatív, ako je zvýšenie cien televíznej reklamy," uviedla firma v auguste vo vyhlásení. Pri zverejnení výsledkov za druhý kvartál CME uviedla, že zadávatelia reklamy sa začali vracať.

Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva

DNES - 17:09Domáce

Kresťanskodemokratické hnutie apeluje na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby prevzal zodpovednosť za rezort zdravotníctva.

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

V Petržalke sa zrazili dve autá a cyklisti, jeden z nich neprežil

DNES - 16:39Domáce

V bratislavskej Petržalke, smerom z Dolnozemskej cesty na Most Apollo, došlo v sobotu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazili dve autá a cyklisti.

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

SR dáva do zdravotníctva menej ako ČR, dobiehať ho môže vyššou efektívnosťou

DNES - 16:12Domáce

Slovensko dáva do zdravotníctva naďalej menej financií ako Česko. V kvalite zdravotnej starostlivosti ho môže dobiehať vyššou efektívnosťou v hospodárení.

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

Muž napadol nožom dve osoby, zadržala ho polícia

DNES - 15:44Domáce

Na Kollárovej ulici v Novej Bani (okres Žarnovica) v piatok (20. 9.) neskoro večer muž napadol nožom dve osoby.

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

Horskí záchranári pomáhali zranenému horolezcovi vo Vysokých Tatrách

DNES - 15:27Domáce

Horskí záchranári pomáhali horolezcovi, ktorý pri lezení prvej dĺžky v stene Baraních rohov vypadol.