• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 29.9.2024Meniny má Michal, Michaela
14°Bratislava

Way Industries dodá do Indonézie dve Boženy

  • 12:57 07.10.2013
  • BRATISLAVA
Way Industries dodá do Indonézie dve Boženy

Strojárska spoločnosť Way Industries, a.s. Krupina, ktorá je súčasťou skupiny Sitno, dodá do Indonézie dva odmínovacie systémy Božena.

Spoločnosť uzatvorila s indonézskymi ozbrojenými silami kontrakt na dodávku dvoch súprav odmínovacieho kompletu Božena 4 ešte koncom septembra.

"Termín dodávky sa očakáva začiatkom budúceho roka, uvedenie systémov do prevádzky a školenie personálu by malo prebehnúť v druhom kvartáli 2014. Po úspešnom splnení zmluvy je možná opcia na dodávku ďalších šiestich súprav," informoval hovorca spoločnosti Peter Benčurik.

Systém Božena 4 si indonézska armáda vybrala z konkurencie viacerých svetových výrobcov z Veľkej Británie, Nemecka a Chorvátska. "V období globálneho útlmu strojárskeho priemyslu a obmedzovaní výdavkov na humanitárne akcie zo strany medzinárodných organizácií možno tento kontrakt považovať za úspech rokovaní krupinských strojárov. Produkcia Božien bola totiž vzhľadom na krízu svetového dopytu nahrádzaná inými typmi výroby," vysvetlil Benčurik.

V súčasnosti slovenský obranný odmínovací systém Božena využíva pri svojich misiách doma i v zahraničí viac ako 25 krajín sveta. Historicky sa v Krupine vyrobilo takmer 200 kusov tejto unikátnej svetovej odmínovacej technológie. Medzi najvýznamnejších užívateľov patria Angola, Srí Lanka, Poľsko, Irak, Etiópia, Chorvátsko, Južná Afrika a Afganistan.

Spoločnosť Way Industries vznikla v roku 2009, pričom pokračuje v Krupine vo výrobnom programe stavebnej a odmínovacej techniky. Výrobné portfólio spoločnosti tvoria šmykom riadené nakladače, oceľové konštrukcie, odmínovacie a bezpečnostné systémy. Súčasným 100-percentným akcionárom spoločnosti je SITNO, a.s. Bratislava, pričom podnik zamestnáva 270 pracovníkov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pri kúpe nehnuteľnosti musí byť kúpna zmluva uzavretá v písomnej forme

Pri kúpe nehnuteľnosti musí byť kúpna zmluva uzavretá v písomnej forme

VČERA - 15:06Ekonomické

Kúpna zmluva musí byť uzatvorená v písomnej forme pri kúpe nehnuteľnosti, ak to vyžaduje osobitný zákon či ak sa účastníci zmluvy na tom dohodnú.

Rusko zavádza tvrdšie opatrenia proti ťažbe kryptomien

Rusko zavádza tvrdšie opatrenia proti ťažbe kryptomien

VČERA - 12:33Ekonomické

Dagestan, najjužnejšia autonómna republika Ruskej federácie, vyzvala na tvrdšie opatrenia proti ťažbe kryptomien, ktorá podľa miestnych predstaviteľov spôsobujú výpadky elektriny.

Pre kybernetickú bezpečnosť vo firmách je kľúčová prevencia

Pre kybernetickú bezpečnosť vo firmách je kľúčová prevencia

VČERA - 10:19Ekonomické

Firmy, ktoré stavajú na prevencii a implementujú účinné bezpečnostné stratégie, dokážu čeliť aj tým najnáročnejším kybernetickým hrozbám.

Írsko pokutovalo spoločnosť Meta za ukladanie hesiel

Írsko pokutovalo spoločnosť Meta za ukladanie hesiel

15:10 27.09.2024Ekonomické

Írska Komisia pre ochranu údajov v piatok udelila spoločnosti Meta pokutu 91 miliónov eur za neúmyselné uloženie hesiel niektorých používateľov bez ochrany alebo šifrovania.

Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty

Jaroslav Haščák sa vracia do vrcholového vedenia Penty

14:42 27.09.2024Ekonomické

Spoluzakladateľ investičnej skupiny Penta, Jaroslav Haščák, sa po necelých štyroch rokoch vracia do vrcholového vedenia spoločnosti.