Martin Korbelič bude executive chef-om MEDUSA GROUP
- 15:45 10.10.2013
- BRATISLAVA
Výkonným šéfkuchárom tridsiatich reštaurácií najväčšej slovenskej gastroskupiny MEDUSA GROUP sa stal 1. októbra Martin Korbelič, ktorý je považovaný za jedného z najlepších slovenských šéfkuchárov. Martin je víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or (2010), Šéfkuchárom roka 2013 a posledné roky viedol slovenské top „haute cusine“ podniky – U.F.O., Camouflage, či Le Monde Restaurant & Bar.
„Z Martinovho príchodu sa veľmi teším. Verím, že náš projekt MEDUSA Academy vďaka nemu zaradí vyšší prevodový stupeň a bude pre jeho frekventantov ešte atraktívnejší. Martinove schopnosti a skúsenosti z najlepších európskych reštaurácií sú pre nás mimoriadne cenné,“ hovorí Peter Štecko, majiteľ MEDUSA GROUP. „Kuchyňa našich podnikov sa musí neustále zlepšovať. Martinove skúsenosti z haute cuisine chceme vhodne pretaviť do našej každodennej práce. Našich 250 kuchárov sa má na čo tešiť.“
„V MEDUSA GROUP mám množstvo bývalých kolegov. Najviac ich je vo viedenskej Meduse, kam prešiel takmer celý môj bývalý tím z Camouflage, ktorý som viedol štyri roky,“ hovorí nový executive chef MEDUSA GROUP Martin Korbelič. „Najprv sa chcem zoznámiť s tímom a prácou každej medusáckej prevádzky a spoznať ako fungujú jednotlivé kuchyne. V ďalšom kroku chcem nastaviť, spolu s tímom šéfkuchárov, nový systém vzdelávania ale i praktických výcvikov kuchárskeho tímu a ostatného personálu, bez ktorého žiadna reštaurácia nemôže dobre fungovať. Mojim cieľom je odborne posúvať a podchytiť ľudí, ktorí o to stoja.“
„Do MEDUSA Academy chceme na základe Martinových odporučení pozvať špičkových európskych špecialistov na jednotlivé kuchyne. Každá kategória kuchyne má svojich majstrov – od ľudí, ktorí vedia na takmer nedosiahnuteľnej úrovni pripraviť pizzu až po expertov na molekulárnu kuchyňu. V MEDUSA GROUP chceme robiť s najlepšími,“ hovorí Michal Riják, prevádzkový riaditeľ skupiny, ktorý zabezpečuje denný chod reštaurácií ako i personálny rast zamestnancov a dodáva: „MEDUSA má dnes tisíc zamestnancov a, logicky, mesačne do nej pribúdajú desiatky nových ľudí. Zákazník to nesmie spoznať a svoje obľúbené jedlo musí dostať naservírované vždy na prvotriednej úrovni. Túto úroveň chceme s Martinom pravidelne zvyšovať. Nebudeme spať na vavrínoch.“
Martin Korbelič, od 1.10.2013 executive chef MEDUSA GROUP, bohaté skúsenosti zbieral doma aj na zahraničných stážach. Ako šéfkuchár pôsobil v bratislavskom hoteli Apollo, rozbiehal Ufo, pokračoval v Camouflage, od roku 2007 aj ako jej šéfkuchár. V roku 2010 sa stal víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or. V roku 2013 získal titul Šéfkuchár roka. Pôsobil aj ako porotca kuchárskej show svetového formátu MasterChef, kde súťažiacim rozdával svoje kulinárske skúsenosti.
Nostalgické filmy, ktoré očaria aj vaše deti
Chcete svojim deťom priblížiť čaro filmov, ktoré vás sprevádzali počas detstva? Pripravili sme pre vás výber príbehov, ktoré vo vás oživia tie najkrajšie spomienky.
Objavovanie Maďarskej kuchyne: Cestovanie autom po Maďarsku
Maďarsko, krajina plná historických miest, termálnych kúpeľov a nádhernej prírody, láka cestovateľov nielen svojimi kultúrnymi pokladmi, ale aj bohatou kuchyňou.
Vianočná ponuka Telekomu: 100 GB dát pre predplatené karty, MIXI kalendár a ďalšie odmeny
Vianočná ponuka pre predplatené karty ponúkne 100 GB dát po troch dobitiach i adventný MIXI kalendár, pre SWIPE príde Diamond ticket či odmena za odporúčanie.
Telekom Vianoce 2024: Exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, TV obsahu, akcií a prekvapení
Zákazníkov Telekomu čaká exkluzívna vianočná nádielka hardvéru, atraktívny TV obsah i najnovšie filmy, tisícky prekvapení v Magenta Moments, aj akcie pre dobíjacie karty.
Vek je len číslo: Vtipné tričká, ktoré robia 40. narodeniny zábavnými
Čože je to 40-tka? Tento vek je skutočne len číslo, ktorého sa netreba obávať. Ešte vás v živote čaká veľa skvelých zážitkov i míľnikov.