• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 21.4.2025Meniny má Ervín
23°Bratislava

Martin Korbelič bude executive chef-om MEDUSA GROUP

  • 15:45 10.10.2013
  • BRATISLAVA
Martin Korbelič bude executive chef-om MEDUSA GROUP

Výkonným šéfkuchárom tridsiatich reštaurácií najväčšej slovenskej gastroskupiny MEDUSA GROUP sa stal 1. októbra Martin Korbelič, ktorý je považovaný za jedného z najlepších slovenských šéfkuchárov. Martin je víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or (2010), Šéfkuchárom roka 2013 a posledné roky viedol slovenské top „haute cusine“ podniky – U.F.O., Camouflage, či Le Monde Restaurant & Bar.

Korbelič bude mať v novej funkcii na starosti okrem supervízie nad konceptmi jednotlivých reštaurácií aj dohľad nad odborným rastom pracovníkov prevádzok MEDUSA GROUP a nad systémom zaškoľovania nových zamestnancov.

„Z Martinovho príchodu sa veľmi teším. Verím, že náš projekt MEDUSA Academy vďaka nemu zaradí vyšší prevodový stupeň a bude pre jeho frekventantov ešte atraktívnejší. Martinove schopnosti a skúsenosti z najlepších európskych reštaurácií sú pre nás mimoriadne cenné,“ hovorí Peter Štecko, majiteľ MEDUSA GROUP. „Kuchyňa našich podnikov sa musí neustále zlepšovať. Martinove skúsenosti z haute cuisine chceme vhodne pretaviť do našej každodennej práce. Našich 250 kuchárov sa má na čo tešiť.“

„V MEDUSA GROUP mám množstvo bývalých kolegov. Najviac ich je vo viedenskej Meduse, kam prešiel takmer celý môj bývalý tím z Camouflage, ktorý som viedol štyri roky,“ hovorí nový executive chef MEDUSA GROUP Martin Korbelič. „Najprv sa chcem zoznámiť s tímom a prácou každej medusáckej prevádzky a spoznať ako fungujú jednotlivé kuchyne. V ďalšom kroku chcem nastaviť, spolu s tímom šéfkuchárov, nový systém vzdelávania ale i praktických výcvikov kuchárskeho tímu a ostatného personálu, bez ktorého žiadna reštaurácia nemôže dobre fungovať. Mojim cieľom je odborne posúvať a podchytiť ľudí, ktorí o to stoja.“

„Do MEDUSA Academy chceme na základe Martinových odporučení pozvať špičkových európskych špecialistov na jednotlivé kuchyne. Každá kategória kuchyne má svojich majstrov – od ľudí, ktorí vedia na takmer nedosiahnuteľnej úrovni pripraviť pizzu až po expertov na molekulárnu kuchyňu. V MEDUSA GROUP chceme robiť s najlepšími,“ hovorí Michal Riják, prevádzkový riaditeľ skupiny, ktorý zabezpečuje denný chod reštaurácií ako i personálny rast zamestnancov a dodáva: „MEDUSA má dnes tisíc zamestnancov a, logicky, mesačne do nej pribúdajú desiatky nových ľudí. Zákazník to nesmie spoznať a svoje obľúbené jedlo musí dostať naservírované vždy na prvotriednej úrovni. Túto úroveň chceme s Martinom pravidelne zvyšovať. Nebudeme spať na vavrínoch.“

Martin Korbelič, od 1.10.2013 executive chef MEDUSA GROUP, bohaté skúsenosti zbieral doma aj na zahraničných stážach. Ako šéfkuchár pôsobil v bratislavskom hoteli Apollo, rozbiehal Ufo, pokračoval v Camouflage, od roku 2007 aj ako jej šéfkuchár. V roku 2010 sa stal víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or. V roku 2013 získal titul Šéfkuchár roka. Pôsobil aj ako porotca kuchárskej show svetového formátu MasterChef, kde súťažiacim rozdával svoje kulinárske skúsenosti.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?

15:42 28.03.2025Tlačové správy

Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb

14:51 07.03.2025Tlačové správy

Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?

12:00 07.03.2025Tlačové správy

Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?

8:18 07.03.2025Tlačové správy

Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia

19:37 16.12.2024Tlačové správy

Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?