Artritída: 8 potravín, ktoré znižujú bolestivé symptómy

Príznaky artritídy zahŕňajú bolesť a opuch kĺbov, ktoré sa môžu časom zhoršovať. Pri znižovaní bolestí vám môže pomôcť správna strava.
V súčasnosti neexistuje žiadny liek na artritídu, no lekári navrhujú niekoľko liečebných postupov, ktoré pomáhajú zmierniť symptómy. Zahŕňajú zmeny životného štýlu, protizápalové lieky a fyzioterapiu. Odborníci zdôrazňujú, že na znižovanie príznakov artritídy je dôležité sa zamerať aj na dobré zdravie čriev.
Črevný mikrobióm označuje bilióny baktérií a inej mikroflóry, ktorá žije v tráviacom trakte. Pomáha pri trávení potravy, absorpcii dôležitých vitamínov a kontroluje rast buniek, ktoré lemujú naše pľúca, črevá a ďalšie orgány.
Diverzitu črevného mikrobiómu a rovnováhu druhov ovplyvňuje strava. Nerovnováha v črevnom mikrobióme je spojená s chronickým zápalovým ochorením, ako je artritída, ako aj s inými stavmi, ako je ulcerózna kolitída. Najlepší spôsob, ako si udržať zdravý črevný mikrobióm, je konzumovať zdravú výživu.
Podľa doktora Sarkisa Mazmaniana, profesora mikrobiológie na Kalifornskom technologickom inštitúte, črevný mikrobióm pomáha nášmu imunitnému systému učiť rozdiel medzi neškodnými baktériami a baktériami, ktoré nám môžu spôsobiť ochorenie.
Určité mikróby aktivujú imunitné T bunky, ktoré podporujú alebo potláčajú zápal. Pri zdravom mikrobióme imunitný systém robí to, čo má. Ničí patogény a nechá neškodné bunky robiť svoju prácu.
Situácia sa však mení, keď je príliš veľa prozápalových T buniek alebo málo protizápalových. To je dôvod, prečo si výskumníci myslia, že problém s mikrobiómom môže hrať hlavnú úlohu pri zápalových typoch artritídy, kde telo útočí na zdravé tkanivo namiesto napádania organizmov.
Najlepšie potraviny, ktoré podporujú črevný mikrobióm a znižujú príznaky artritídy, zahŕňajú:
- Jogurt
- Kefír
- Miso
- Kyslá kapusta
- Kimchi
- Kysnuté cesto
- Mandle
- Olivový olej

Máte dostatok hlbokého spánku? Toto sa deje s mozgom pri jeho deficite
Menej hlbokého spánku môže znamenať väčšie riziko vážneho ochorenia.

Lekári varujú: Toto je často prehliadaná príčina rakoviny hrubého čreva u ľudí do 50 rokov
Onkológovia varujú pred potravinou, ktorá môže za nárast počtu prípadov rakoviny hrubého čreva u mladých ľudí.

Lekári upozorňujú na málo známy vitamín. Jeho nedostatok sa vám vypomstí
Lekári radia, ktoré potraviny by ste mali jesť, aby ste si doplnili tento dôležitý vitamín.

Lekár upozorňuje: Neignorujte dlhodobé nadúvanie, v tomto prípade to môže byť znak rakoviny
Všeobecný lekár varuje verejnosť, aby neignorovala pretrvávajúce nadúvanie, ktoré môže byť znakom smrteľnej rakoviny.

Selénium: Čo sa deje, keď ho máme v tele priveľa?
Minerál je známy vďaka podpore trávenia a antioxidačným účinkom. Ako to vyzerá, keď ho máme v tele priveľa?