• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 20.10.2024Meniny má Vendelín
Bratislava

Fico reagoval na svoje obvinienie

  • 14:26 20.04.2022
  • Bratislava
Fico reagoval na svoje obvinienie

Robert Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu.

Líder Smeru-SD Robert Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu a pokus zlikvidovať predsedu najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany.

Národná kriminálna agentúra ma dnes ako opozičného lídra štvrtýkrát politicky obvinila. Nie preto, že by som bol podozrivý z korupcie alebo inej ekonomickej trestnej činnosti. Ale preto, že si ako opozičný politik robím svoju robotu,“ vyhlásil v stanovisku Fico. Poukázal na to, že Smer-SD denne upozorňuje na neschopnosť vlády a prezidentky, ale aj manipulácie trestného systému.

V obvinení si doslova vymysleli príbeh, ako som vraj vytvoril zločineckú skupinu, ktorá mala škodiť Kiskovi, Matovičovi a Kollárovi,“ povedal Fico. Zoznam poškodených je podľa neho „dôkaz nad dôkazy“, že ide o politický revanš. Skonštatoval, že je obvinený preto, lebo bol v rokoch 2006 – 2018 predsedom vlády a nahlas hovoril o daňových podvodoch lídra OĽANO Igora Matoviča a exprezidenta Andreja Kisku.

V súvislosti so svojím obvinením tvrdí, že všetko bolo organizované na pokyn a so súhlasom vládnych politických špičiek.

Nad rámec právneho štátu a demokracie považuje Fico aj obvinenie advokátov Roberta Kaliňáka a Mareka Paru. „Ide o zjavný pokus zločineckých štruktúr na NAKA a na Úrade špeciálnej prokuratúry zlikvidovať efektívnu obhajobu obvinených v prípadoch zjavného krivenia spravodlivosti a manipulácie s trestnými konaniami v neprospech nominantov opozície,“ myslí si Fico.

Podpredseda parlamentu a strany Juraj Blanár vyjadril za vedenie Smeru-SD a poslanecký klub absolútnu podporu Ficovi a Kaliňákovi. Slovensko podľa neho čelí bezprecedentnému a škandalóznemu zneužívaniu orgánov činných v trestnom konaní voči politickej opozícii. „Budeme bojovať všetkými politickými nástrojmi proti tomuto smiešnemu zneužívaniu, ktoré zasahuje do demokracie tak, ako to nikdy nebolo v modernej histórii Slovenska,“ vyhlásil.

Blanár zároveň avizoval iniciovanie mimoriadnej schôdze na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). „Pretože minister Mikulec musel vedieť o všetkom, všetko koordinoval,“ načrtol Blanár. Odkázal na údajné tajné stretnutie Mikulca s policajným prezidentom Štefanom Hamranom pred jeho vymenovaním, kde mal Hamran povedať, čo má vo funkcii splniť.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hlas-SD absolvoval programovú konferenciu, toto je jeho priorita

Hlas-SD absolvoval programovú konferenciu, toto je jeho priorita

VČERA - 17:25Domáce

Sociálna úloha štátu je pre stranu Hlas-SD hlavnou prioritou. Po programovej konferencii strany, ktorá sa konala v sobotu v Liptovskom Mikuláši, to na tlačovom brífingu uviedol líder Hlasu Matúš Šutaj Eštok.

Hlas chce zmeniť volebný systém

Hlas chce zmeniť volebný systém

VČERA - 16:06Domáce

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok avizoval, že strana chce posilniť regióny.

Tragická nehoda: Strop domu sa zrútil na matku a syna

Tragická nehoda: Strop domu sa zrútil na matku a syna

VČERA - 14:21Domáce

Hasiči vyhrabávali dve zasypané osoby spod sutín vyše hodiny a pol.

Hnutie Slovensko navrhuje odškodniť obete nezákonných sterilizácií

Hnutie Slovensko navrhuje odškodniť obete nezákonných sterilizácií

VČERA - 12:43Domáce

Opoziční poslanci parlamentu z klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ chcú odškodniť obete nezákonných sterilizácií, ktoré sa udiali od roku 1966 do roku 2004.

Tragédia na východe: V jednom z bytov zavraždili ženu

Tragédia na východe: V jednom z bytov zavraždili ženu

VČERA - 11:44Domáce

Polícia vedie trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.