• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 3.7.2024Meniny má Miloslav
22°Bratislava

3 kroky, ktoré musíte spraviť, ak chcete ušetriť na chode mrazničky

  • 19:32 11.09.2022
  • Bratislava
3 kroky, ktoré musíte spraviť, ak chcete ušetriť na chode mrazničky

Chladnička a mraznička patria k zariadeniam, ktoré musia byť zapnuté 24 hodín denne, a tak sa na nich šetrí len ťažko. Nie je to však nemožné.

Vysokých účtov za elektrinu sa netreba báť ani tento rok. Neveríte? Kľúčom k nižším poplatkom je nižšia spotreba, ktorú vám vie zaručiť správne a efektívne používanie domácich spotrebičov.

Medzi veľkých žrútov energie patrí aj chladnička a mraznička, ktoré sú v prevádzke 24 hodín denne, takže neposkytujú veľa priestoru na šetrenie. Náklady na ich chod sa ale dajú obmedziť vďaka niekoľkým šikovným tipom.

Ak chcete ušetriť na chode mrazničky, ako prvé by ste ju mali celkom naplniť. Mrazené potraviny sú totiž lacnejšie ako čerstvé a takisto vám dlhšie vydržia, takže ušetríte už pri ich nákupe. Do mrazničky si odkladajte aj navarené jedlo, ktoré ste počas dňa nestihli – opäť tak čosi ušetríte.

Pri ukladaní jedla do mrazničky sa nebojte aj rozmerných alebo nepoddajných jedál. Tie môžete v rozmrazenom stave rozdeliť na menšie porcie, a tie zabaliť do mraziarenských tašiek alebo potravinových dóz.

Viete, kedy mraznička spotrebúva najviac energie? Vtedy, keď otvoríte dvere a vpustíte dnu teplý vzduch. Čím je plnšia, tým menej priestoru tomuto vzduchu poskytnete na to, aby prenikol dovnútra. To je jeden z hlavných dôvodov, prečo by ste mali mať mrazničku vždy plnú.

Keď už máte mrazničku naplnenú, uistite sa, že ste medzi vrchnou časťou a bokmi a potravinami nechali niekoľko centimetrov voľného priestoru, cez ktorý môže prúdiť studený vzduch. Zrýchlite tým mrazenie, a teda naň nebude potrebné vysoké množstvo energie.

Pre správny chod mrazničky by ste ju mali pravidelne rozmrazovať. Nahromadený ľad totiž sťažuje jej chod a vyžaduje viac elektriny na udržanie chladného vzduchu vnútri. Mrazničku treba tiež pravidelne čistiť, pretože špina môže prispieť napríklad k zablokovaniu prieduchov, čím opäť skomplikuje prevádzku.

Zdroj: Info.sk, DP, express.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
3 druhy cestovín, z ktorých sa najmenej priberá

3 druhy cestovín, z ktorých sa najmenej priberá

DNES - 18:19Zaujímavosti

Netrestajte sa viac za jedenie kaloricky výdatných cestovín. Tieto druhy vás zasýtia bez zbytočných výčitiek.

Video: Popraskaná potlač na tričkách? Takto si s ňou poradíte

Video: Popraskaná potlač na tričkách? Takto si s ňou poradíte

DNES - 7:17Zaujímavosti

Popraskaná potlač na tričku či inom odeve pôsobí nevzhľadne a rušivo. Takto dokážete obnoviť jej pôvodnú kvalitu len pomocou odlakovača na nechty.

Tento nápoj posilní váš intímny život. Možno ho už denne pijete

Tento nápoj posilní váš intímny život. Možno ho už denne pijete

VČERA - 20:42Zaujímavosti

Nápoj, ktorý denne pijú milióny ľudí po celom svete, môže mať blahodarné účinky na intímne zážitky najmä u žien. Niektorí odborníci to však vidia inak.

Dermatologička radí: Tieto 4 veci by som v lete nikdy nespravila

Dermatologička radí: Tieto 4 veci by som v lete nikdy nespravila

VČERA - 18:30Zaujímavosti

Profesionálna dermatologička má jasno v tom, aké aktivity by počas horúcich letných dní rozhodne nerobila. Toto sú jej tipy na leto.