• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 4.7.2024Meniny má Prokop
15°Bratislava

2 chyby pri upratovaní auta, ktoré vás oberajú o bezpečnosť. Toto viac neopakujte!

  • 7:51 12.01.2023
  • Londýn
2 chyby pri upratovaní auta, ktoré vás oberajú o bezpečnosť. Toto viac neopakujte!

Sociálne siete neustále prispievajú k zvyšovaniu počtu tipov a trikov, ako si podomácky pomôcť pri čistení auta. Niektoré fígle sa však viac oplatí prehliadať.

Poradcovia z britskej finančnej a lízingovej spoločnosti Moneybarn varujú pred niektorými trikmi pri čistení auta, ktoré za posledné mesiace spopularizovali sociálne siete. Hoci väčšina z nich nepredstavuje riziko, niektoré sa oplatí skôr ignorovať.

„Na TikToku môžeme nájsť kopu trikov pri čistení interiéru auta, ako napríklad používanie stierky na odstránenie chlpov domácich zvierat a vystielanie držiaka na nápoje silikónovými formičkami na muffiny,“ uvádzajú odborníci, ktorých cituje portál Express.

„Niektoré sú relatívne bezpečné, zatiaľ čo viaceré môžu skôr uškodiť ako pomôcť,“ hovoria finančníci o trikoch pri čistení auta.

Prvý z radu trikov, ktorý by ste pri upratovaní interiéru auta nemali používať, je utieranie palubovej dosky olivovým olejom. Tento postup majiteľom sľubuje dlhotrvajúci lesk povrchu.

„Teoreticky je to dobrý nápad, ale v praxi hrozí, že dostatočne nezotriete všetky zvyšky oleja, a doska tak môže byť klzká a potenciálne nebezpečná,“ uvádza Moneybarn.

Problematické sú aj ďalšie prostriedky, ktoré sa bežne nepoužívajú na čistenie interiéru motorových vozidiel. „Pri používaní produktov, ako je čistič na koberce, ocot alebo sóda bikarbóna vždy najprv otestujte produkt na malej vzorke, ktorú dobre nevidno,“ radia finančníci.

Jedným z užitočných trikov, ktoré nepredstavujú riziko, je používanie starej zubnej kefky na čistenie ťažko dostupných miest a škár v aute.

Ak chcete, aby disky na pneumatikách žiarili, zabudnite na špecializované prípravky. Namiesto nich siahnite po prášku na pranie, ktorý stačí zmiešať s trochou vody a vytvoriť tak pastu, ktorá dokonale poslúži ako efektívne čistidlo.

Pri čistení auta nezabudnite ani na penu na holenie, ktorou treba potrieť čelné sklo, čím zabránite jeho zahmlievaniu.

Prvá pomoc pri korózii je osvedčená kola, ktorú treba naliať na handričku a ňou utrieť postihnuté miesto. Samozrejme, nejde o kvalitné ošetrenie, a pri väčších škodách treba s autom zájsť do servisu.

Zdroj: Info.sk, DP, express.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
3 druhy cestovín, z ktorých sa najmenej priberá

3 druhy cestovín, z ktorých sa najmenej priberá

VČERA - 18:19Zaujímavosti

Netrestajte sa viac za jedenie kaloricky výdatných cestovín. Tieto druhy vás zasýtia bez zbytočných výčitiek.

Video: Popraskaná potlač na tričkách? Takto si s ňou poradíte

Video: Popraskaná potlač na tričkách? Takto si s ňou poradíte

VČERA - 7:17Zaujímavosti

Popraskaná potlač na tričku či inom odeve pôsobí nevzhľadne a rušivo. Takto dokážete obnoviť jej pôvodnú kvalitu len pomocou odlakovača na nechty.

Tento nápoj posilní váš intímny život. Možno ho už denne pijete

Tento nápoj posilní váš intímny život. Možno ho už denne pijete

20:42 02.07.2024Zaujímavosti

Nápoj, ktorý denne pijú milióny ľudí po celom svete, môže mať blahodarné účinky na intímne zážitky najmä u žien. Niektorí odborníci to však vidia inak.

Dermatologička radí: Tieto 4 veci by som v lete nikdy nespravila

Dermatologička radí: Tieto 4 veci by som v lete nikdy nespravila

18:30 02.07.2024Zaujímavosti

Profesionálna dermatologička má jasno v tom, aké aktivity by počas horúcich letných dní rozhodne nerobila. Toto sú jej tipy na leto.